Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Autobrand verzekering

Autobrand is een vervelende vorm van materiële schade aan uw auto, zeker als er ook letselschade is ontstaan. Brandschade aan uw auto kan ontstaan door bijvoorbeeld een ongeluk, blikseminslag of kortsluiting. In sommige gevallen is er sprake van brandstichting - dus vandalisme. Dit betekent dat iemand met opzet uw auto in brand heeft gestoken.

Brand banner

 

Auto in brand gestoken verzekering

Niet iedere autoverzekering dekt schade door een autobrand. Omdat de gevolgen van brand vaak erg heftig zijn en zorgen voor hoge kosten, wilt u hier wel goed verzekerd voor zijn. Heeft u een WA Beperkt Casco of WA Casco dekking? Dan bent u verzekerd tegen brandschade!

In onderstaande tabel ziet u verschillende soorten brandschade én of het gedekt is door uw autoverzekering:

Soort brandschade WA verzekering WA Beperkt Casco  WA Volledig Casco (All Risk)
Brand
 
 
 
Vandalisme
 
 
 
Kortsluiting
 
 
 
Ontploffing
 
 
 
Blikseminslag
 
 
 

Eigen risico

Is uw auto uitgebrand en heeft u een WA Casco (All Risk) of WA Beperkt Casco verzekering? Dan betaalt u in de meeste gevallen een eigen risico. Hoeveel dit eigen risico precies bedraagt, verschilt per verzekeraar en verzekeringspolis.

Bekijk de voorwaarden van uw autoverzekering voor het exacte bedrag dat u moet inleggen. Heeft u een verzekering via ons lopen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Schadevrije jaren

Brandschade claimen op uw WA Beperkt Casco of WA Casco (All Risk) verzekering betekent geen terugval in schade vrije jaren - behalve bij brandschade door vandalisme.

Als de dader van de brandstichting onbekend is, en u claimt de vandalismeschade op uw WA Casco verzekering, dan valt u wel terug in schadevrije jaren en no-claim kortingAls de dader bekend is, kunt u mogelijk voorkomen dat u terugvalt in schadevrije jaren door de schade op diegene te verhalen.


 

Brandschade aan uw auto melden

Heeft u brandschade aan uw auto en bent u via ons verzekerd? Dan is het belangrijk dat u zo snel mogelijk contact met ons op neemt. Wij kunnen u precies vertellen wat er moet gebeuren en helpen u weer op weg!

In het geval van vandalisme is het van belang dat u zo snel mogelijk aangifte doet bij de politie. Zeker als de dader onbekend is, kunt u op deze manier kijken of u de schade kunt claimen bij het Waarborgfonds Motorverkeer

Contact UC


 

Auto brandschade in Nederland

Het aantal autobranden stijgt helaas ieder jaar. In onderstaande grafiek ziet u dat in de afgelopen jaren steeds meer autobranden zijn ontstaan. Op de interactieve kaart ziet u in welke provincie de meeste auto’s in brand gestoken worden. 


Aanbevolen voor u


 

Autoschade homepage

Terug naar boven