Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Auto in brand gestoken en uw verzekering

Uw auto is in brand gestoken, maar dekt uw verzekering de schade? Niet iedere verzekering dekt een autobrand. Wij vertellen u hoe het zit met autobrand en uw autoverzekering!

Brand banner

 

Auto in brand gestoken verzekering

Brandschade aan uw auto kan ontstaan door bijvoorbeeld een ongeluk, blikseminslag of kortsluiting. In sommige gevallen is er sprake van brandstichting - dus vandalisme. Dit betekent dat iemand met opzet uw auto in brand heeft gestoken.

Niet iedere autoverzekering dekt schade door een autobrand. Omdat de gevolgen van brand vaak erg heftig zijn en zorgen voor hoge kosten, wilt u hier wel goed verzekerd voor zijn. Heeft u een WA Beperkt Casco of WA Casco dekking? Dan bent u verzekerd tegen brandschade!

In onderstaande tabel ziet u verschillende soorten brandschade én of het gedekt is door uw autoverzekering:

Soort brandschade WA verzekering WA Beperkt Casco  WA Volledig Casco (All Risk)
Brand
 
 
 
Vandalisme
 
 
 
Kortsluiting
 
 
 
Ontploffing
 
 
 
Blikseminslag
 
 
 

Eigen risico

Is uw auto uitgebrand en heeft u een WA Casco (All Risk) of WA Beperkt Casco verzekering? Dan betaalt u in de meeste gevallen een eigen risico. Hoeveel dit eigen risico precies bedraagt, verschilt per verzekeraar en verzekeringspolis.

Bekijk de voorwaarden van uw autoverzekering voor het exacte bedrag dat u moet inleggen. Heeft u een verzekering via ons lopen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Schadevrije jaren

Brandschade claimen op uw WA Beperkt Casco of WA Casco (All Risk) verzekering betekent geen terugval in schade vrije jaren - behalve bij brandschade door vandalisme.

Als de dader van de brandstichting onbekend is, en u claimt de vandalismeschade op uw WA Casco verzekering, dan valt u wel terug in schadevrije jaren en no-claim kortingAls de dader bekend is, kunt u mogelijk voorkomen dat u terugvalt in schadevrije jaren door de schade op diegene te verhalen.


 

Brandschade aan uw auto melden

Schade melden kan altijd bij UC! Dus ook bij brandschade aan uw auto. Het is verstandig om snel contact met ons op te nemen. Wij zorgen ervoor dat de schade snel en goed wordt afgehandeld, en helpen u weer op weg!

Is uw auto in brand gestoken? In het geval van vandalisme is het van belang dat u zo snel mogelijk aangifte doet bij de politie. Zeker als de dader onbekend is. Zo kunt u kijken of u de schade kunt claimen bij het Waarborgfonds Motorverkeer

Contact opnemen


 

Auto brandschade in Nederland

Het aantal autobranden in Nederland lijkt ieder jaar te stijgen. In onderstaande grafiek ziet u dat in de afgelopen jaren steeds meer autobranden zijn ontstaan. Op de interactieve kaart ziet u in welke provincie de meeste auto’s in brand gestoken worden. 


Aanbevolen voor u


 

Autoschade homepage

Terug naar boven