Contact
Mijn UnitedConsumers

Auto in brand gestoken? Zo zit het met je verzekering

Is jouw auto in brand gestoken? Dan wil je misschien weten of je verzekering de autobrand vergoedt. Niet iedere verzekering dekt namelijk een autobrand. Je leest hier hoe het zit met een autobrand en je verzekering!

Brand banner


 

Dekking autobrand verzekering

Is jouw auto in brand gestoken en heb je een WA verzekering? Dan draai je zelf voor de schade op. De autobrand valt namelijk niet onder de WA verzekering, omdat deze verzekering alleen schade aan anderen dekt. Wanneer je een WA beperkt casco of WA casco verzekering hebt afgesloten, wordt een autobrand wel vergoed door je verzekering.

In onderstaande tabel zie je verschillende soorten brandschade én of het gedekt is door je autoverzekering:

Soort brandschade WA verzekering WA beperkt casco  WA volledig casco (all risk)
Brand
 
 
 
Kortsluiting
 
 
 
Ontploffing
 
 
 
Blikseminslag
 
 
 
Vandalisme
 
 
 

 

Auto in brand gestoken: heb ik eigen risico?

Is jouw auto uitgebrand en heb je een WA casco (all risk) of WA beperkt casco verzekering? Dan betaal je in de meeste gevallen een eigen risico. Hoeveel dit eigen risico precies bedraagt, verschilt per verzekeraar en verzekeringspolis.

Bekijk de voorwaarden van je autoverzekering voor het exacte bedrag dat je moet inleggen. Heb je een verzekering via ons lopen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Tip: probeer de schade te verhalen op de aanstichter van de autobrand, als de dader bekend is. Zo voorkom je dat je eigen risico betaalt én dat je mogelijk terugvalt in schadevrije jaren.


advies Goed om te weten...

"Meestal val je niet terug in schadevrije jaren als je een brandschade claimt. Maar, het maakt uit of je autobrand per ongeluk is ontstaan of dat je auto met opzet in brand is gestoken. Als je vandalismeschade claimt, val je vaak wél terug in schadevrije jaren."

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen


 

Melden autobrand verzekering

Schade melden kan bij ons altijd! Dus ook bij brandschade aan jouw auto. Het is verstandig om snel contact met ons op te nemen. Wij zorgen ervoor dat de schade snel en goed wordt afgehandeld en helpen je weer op weg!

Is jouw auto in brand gestoken? In het geval van vandalisme is het van belang dat je zo snel mogelijk aangifte doet bij de politie. Zeker als de dader onbekend is. Zo kun je kijken of je de schade kunt claimen bij het Waarborgfonds Motorverkeer

Contact opnemen


Ook interessant
 

Stormschade

Stormschade: hoe zit het met je autoverzekering?

> Lees meer

 

Total loss

Je auto is total loss: hoe zit dat precies?

> Lees meer

 

blikschade

Wat te doen bij blikschade aan je auto?

> Lees meer

 

Autoschade homepage