Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Autobrand verzekering

Een autobrand is een van de meeste vervelende vormen van materiële schade. Niet iedere verzekering dekt schade veroorzaakt door brand. Brandschade aan uw auto kan ontstaan door lekkende vloeistoffen, een botsing of vandalisme.  We leggen u graag uit wanneer u wel of niet verzekerd bent voor brandschade.

Brandschade auto

Een autobrand kan op verschillende manieren veroorzaakt worden. Bijvoorbeeld door een ongeluk, maar helaas worden autobranden ook vaak veroorzaakt door vandalisme. De gevolgen van brand zijn vaak erg heftig en zorgen voor hoge kosten. Uw verzekeraar stelt na de brand het schadebedrag vast.

Auto in brand gestoken verzekering

Zoals gezegd vergoedt niet iedere autoverzekering brandschade. Het is vaak moeilijk om iemand aansprakelijk te stellen als uw auto in brand gestoken is, omdat de dader onbekend blijft. Als u weet wie de dader is, kunt u deze aansprakelijk stellen voor de geleden schade.

De brandschade aan uw auto wordt niet gedekt door enkel een WA Verzekering. Met de WA dekking wordt namelijk alleen schade aan anderen vergoed. De WA Beperkt Casco en WA Casco autverzekeringen vergoeden gelukkig wel schade als uw auto in brand gestoken is (vandalisme).

Soort brandschade WA WA + Beperkt Casco  WA + Volledig Casco (All Risk)
Brand
 
 
 
Zelfontbranding
 
 
 
Vandalisme
 
 
 

Eigen risico

Is uw auto uitgebrand en heeft u een All Risk of WA Beperkt Casco autoverzekering? Dan betaalt u eigen risico voor schade door het gevolg van een autobrand. Hoeveel dit eigen risico bedraagt, verschilt per verzekeraar. Bekijk de voorwaarden van uw autoverzekering voor het exacte bedrag dat u moet inleggen.

Schadevrije jaren

Als u brandschade claimt met een WA Beperkt Casco of Casco autoverzekering (All Risk) valt u niet terug in uw schade vrije jaren. Heeft een ander de schade veroorzaakt? Dan kunt u deze persoon aansprakelijk stellen. Ook dit heeft geen effect op uw schadevrije jaren.

Brandschade aan uw auto melden

Heeft u brandschade aan uw auto? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Wij kunnen u precies vertellen wat er moet gebeuren. In het geval van vandalisme is het van belang om zo snel mogelijk aangifte te doen bij de politie.

Recordaantal autobranden Nederland

Het aantal autobranden stijgt helaas nog ieder jaar. In de onderstaande grafiek ziet u dat in de afgelopen jaren steeds meer autobranden zijn ontstaan. Op de interactieve kaart ziet u in welke provincie de meeste auto’s in brand gestoken worden. Houd altijd rekening met het risico van autobranden bij het afsluiten van een autoverzekering. Met een WA Verzekering bent u niet verzekerd voor deze vorm van materiële schade. Met de WA Beperkt Casco en WA Casco verzekeringen wel.