Vergelijk hier uw autoverzekering

Veilig autorijden in de herfst

In de herfst moet u er als automobilist rekening mee houden dat het weer snel kan omslaan. Tijdens het autorijden kunt u te maken krijgen met laagstaande zon, gladheid, regen en wind. Daarnaast is het steeds vroeger donker en is er meer kans op files. Hierdoor ontstaan er sneller gevaarlijke verkeerssituaties en is er meer kans op autoschade. Met onderstaande tips gaat u ook in de herfst veilig de weg op met uw auto.

1. Een zonnebril in uw auto
Zorg dat u standaard een zonnebril in uw auto heeft liggen. Zo voorkomt u dat u verblind wordt door de laagstaande zon tijdens het autorijden.

2. Rijden in het donker
Ruim 40% van de Nederlanders geeft aan minder goed te zien in het donker. Herkent u zich hierin? Een nachtbril kan wellicht een oplossing bieden.

3. Rijd met verlichting aan
De laagstaande zon zorgt ervoor dat u ook overdag minder goed zichtbaar bent voor uw mede weggebruikers. Met uw lichten aan zien andere weggebruikers u beter.

4. Banden
Check uw bandenspanning en –profiel. Zo heeft u meer grip op de weg en loopt u minder risico op slippen of aquaplaning. Het is verstandig om op tijd uw zomerbanden te verwisselen voor winterbanden. Met winterbanden heeft u meer grip op het wegdek bij regen, hagel en gevallen bladeren.

5. Schone auto
Een schone auto is een veilige auto. De laagstaande zon maakt het vuil op uw voorruit goed zichtbaar. Zorg dat uw autoruiten en lampen schoon zijn. Vergeet ook niet te zorgen voor voldoende antivries. Laten uw ruitenwissers strepen achter? Vervang ze dan op tijd.

6. Voorkom beslagen autoruiten
Rijden met (deels) beslagen autoruiten is gevaarlijk. U kunt hier u zelfs een boete voor krijgen. Rijdt niet verder en zet uw airconditioning aan. Door de droge lucht neemt de condens af. Geen airco? Zet uw verwarming op de hoogste stand en richt de ventilator op de voorruit. Het is bovendien aan te raden om een schone doek in uw auto te hebben, zodat u de ruiten droog kunt maken.

7. Vermoeidheid
In de herfst worden de dagen steeds korter en donkerder. Hierdoor kunt u tijdens het rijden sneller vermoeid raken. Neem op tijd uw rust, zodat u de vermoeidheid kunt voorkomen. Zet tijdens het autorijden uw verwarming niet te hoog, hiervan wordt u juist slaperig.

8. Regen en wind 
Door regen kan de weg plotseling verraderlijk glad worden. Ook is er een risico op aquaplaning waardoor uw auto tijdelijk onbestuurbaar wordt. Houd daarom tijdens regenbuien genoeg afstand op uw voorganger en rijd niet te hard. Maak uw schoenzolen ook droog voordat u gaat autorijden. Met natte schoenen kunt u sneller van de pedalen glijden. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties en verhoogt de kans op een aanrijding.

Toch schade?
Met een goedkope autoverzekering van UnitedConsumers gaat u goed verzekerd op weg. Heeft u ondanks de genomen voorzorgsmaatregelen toch schade? Dan staan wij natuurlijk ook voor u klaar! U kunt de schade eenvoudig telefonisch of per mail aan ons doorgeven. Wij zorgen er dan voor dat u snel weer op weg bent. Met deze handige tips weet u precies hoe te handelen bij schade. Geen gedoe, wel de korting.