Contact
Mijn UnitedConsumers

Eenzijdig ongeval en je autoverzekering

Een eenzijdig ongeval, het kan je zomaar gebeuren! Een eenzijdig ongeval is een verkeersongeluk waarbij maar één weggebruiker betrokken is. Je raakt bijvoorbeeld een paaltje bij het inparkeren en hebt daardoor blikschade. Krijg je een vergoeding na een eenzijdige aanrijding? Je leest het op deze pagina.

Eenzijdige schade banner


 

Vergoeding na een eenzijdig ongeval

Heb je een eenzijdig ongeval gehad? Dan ben je zelf aansprakelijk voor de schade. Het ligt aan de dekking van je autoverzekering of de schade aan je eigen auto vergoed wordt. Heb je een WA of WA beperkt casco verzekering? Dan moet je de schade aan je auto zelf betalen. Met een all riskverzekering ben je wel verzekerd voor schade aan je eigen auto.

Hieronder geven wij een overzicht van de verschillende dekkingen:

Schade WA WA beperkt casco WA casco (all risk)
Schade aan anderen
 
 
 
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag
 
 
 
Diefstal, joyriding
 
 
 
Ruitschade
 
 
 
Botsing met loslopende dieren of vogels
 
 
 
Natuurrampen (storm e.d.)
 
 
 
(Eenzijdige) aanrijding, slippen en te water raken
 
 
 
Overige van buiten komende onheilen
 
 
 

Let op: is door jouw toedoen schade ontstaan aan wegmeubilair, zoals bijvoorbeeld een lantaarnpaal of vangrail? Dan ben je verplicht om de schade te melden. De wegbeheerder kan deze schade dan claimen op je autoverzekering. Het niet melden van deze schade is strafbaar.


 

Wat kun je doen bij eenzijdige aanrijding?

Neem contact op met je autoverzekeraar. Zij kunnen samen met je kijken of je de schade op je autoverzekering kunt claimen - en of het verstandig is om dit te doen. 

Schade claimen of niet?

Als je een WA casco (all risk) verzekering hebt, wordt de schade door je verzekeraar vergoed. Toch is het claimen van eenzijdige schade niet altijd de beste optie. Het kan er namelijk voor zorgen dat je no-claim korting daalt. In dat geval word je teruggezet in schadevrije jaren, waardoor je hoogstwaarschijnlijk een hogere premie gaat betalen.

Het kan bij kleine schades daarom verstandig zijn om de reparatie zelf te betalen. Hiermee ben je mogelijk in verhouding goedkoper uit, dan wanneer je de komende jaren meer premie gaat betalen. Ben je via ons verzekerd? Neem dan contact met ons op. Wij berekenen graag samen met je of het claimen van de schade de verstandigste keuze is!


 

Letselschade bij eenzijdig ongeval

Bij een eenzijdig ongeval kan ook letselschade ontstaan. In dat geval heeft één of meerdere inzittenden van jouw auto zelf fysiek letsel opgelopen. Letselschade van je passagiers kan worden geclaimd op je WA verzekering. Heb je als bestuurder zelf letselschade? Die krijg je alleen vergoed met een schade inzittendenverzekering of een ongevallenverzekering


Eenzijdig ongeval en schade melden? Wij helpen je!

Heb je een eenzijdig ongeval gehad en ben je via ons verzekerd? Neem dan contact met ons op om de schade te melden. Je kunt online de schade melden door in te loggen in Mijn UnitedConsumers. Maar je kunt ook telefonisch of per e-mail de schade melden.

Neem contact met ons op! Onze experts helpen je graag.

service

Contact opnemen


Ook interessant
 

Blikschade

Blikschade: zo zit het met je verzekering

> Lees meer

 

Restwaarde auto

Restwaarde auto: wat is jouw auto waard na een schade?

> Lees meer

 

Schade melden

Zo meld je een schade bij je autoverzekeraar

 

 

Autoschade homepage