Vergelijk hier uw autoverzekering

Autoschade, wat nu?

Autoschade is natuurlijk ontzettend vervelend. En omdat u het waarschijnlijk niet zo vaak meemaakt, weet u misschien niet zo goed wat u moet doen bij autoschade. Geen paniek! Wij helpen u graag weer de weg op. Met ons handige stappenplan bent u zo weer op weg.

1. Eenzijdige vs. Tweezijdige schade

Gaat het om een eenzijdige of tweezijdige schade? Bij een eenzijdige schade zijn geen andere betrokkenen. Dat is het soort schade waar we op deze pagina over spreken. Bent u betrokken bij een aanrijding? Dan verwijzen we u graag naar ons stappenplan: Wat te doen bij een aanrijding.

2. Het schadeformulier invullen

Voor de juiste financiële afhandeling van uw schade is een correct en volledig ingevuld schadeformulier erg belangrijk. Zonder dit schadeformulier kan uw autoverzekering de schade immers niet in behandeling nemen. Wilt u een uitleg hoe u stap voor stap het schadeformulier invult? Dan helpen wij u graag verder met ons stappenplan: Schadeformulier invullen.

3. Kunnen getuigen uw verhaal ondersteunen?

Gaat het om een eenzijdige schade, maar is er wel een ander voertuig bij betrokken? Bijvoorbeeld omdat u moest uitwijken en daardoor schade heeft opgelopen? Dan kunt u getuigen vragen om uw verhaal te bevestigen. Vergeet niet om de contactgegevens van getuigen te noteren. Dit kan wellicht handig zijn bij het afhandelen van de schade.

4. Kunt u veilig verder rijden?

Kunt u veilig verder rijden? Dan is er geen probleem. Is het echter niet veilig, dan kunt u het beste een sleepdienst inschakelen. Op uw groene kaart kunt u vaak het telefoonnummer van een alarmcentrale vinden. Zij kunnen ervoor zorgen dat uw auto veilig weggesleept wordt.

5. Schade melden

Weet u niet zeker welke schade u mag melden of dat het wel verstandig is om uw schade te melden? Neem dan contact met ons op of direct met uw autoverzekeraar. Wij helpen u graag verder.

Autoschade voorkomen

Uiteraard voorkomt u autoschade het liefst, maar een ongeluk is helaas zo gebeurd. Wij stellen voor u een lijst samen met belangrijke artikelen die ervoor zorgen dat u autoschade kunt voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het op tijd controleren van het oliepijl, gebruik van winterbanden en het laten liggen van uw telefoon tijdens het rijden. 

Zo belangrijk zijn winterbanden...

 
autoschade icoon
 

Autorijden? Weg die mobiel

 
autoschade icoon
 

Controleer het oliepeil op tijd

 
autoschade icoon
 

Auto uitlenen? Let hier even op:

 
autoschade icoon