Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Autoschade, wat nu? Hulp bij schade

Autoschade is ontzettend vervelend en het komt ook nooit gelegen. Daarnaast kunnen wij ons goed voorstellen dat u niet goed weet wat u moet doen bij autoschade, omdat u het waarschijnlijk niet zo vaak meemaakt. Geen paniek! Met ons handige autoschade stappenplan bent u zo weer op weg.

Stap 1

Stap 1: wat voor autoschade is het? Eenzijdige vs. Tweezijdige autoschade


Allereerst is het belangrijk dat u het verschil weet tussen een eenzijdige schade en een tweezijdige autoschade. De naam zegt het al: een eenzijdige autoschade betekent dat alleen u betrokken bent. Een voorbeeld van een eenzijdige autoschade is dat u met de auto tegen een paaltje rijdt, zonder dat er anderen bij betrokken zijn. Heeft u een eenzijdige autoschade? Ga dan naar stap 2.

Bent u betrokken bij een tweezijdige autoschade, waar een tegenpartij bij betrokken is? Dan verwijzen we u graag naar ons stappenplan: Wat te doen bij een aanrijding.

Stap 2

Stap 2: het schadeformulier invullen


Voor de juiste financiële afhandeling van uw autoschade is een correct en volledig ingevuld schadeformulier nodig. Zonder dit schadeformulier kan uw autoverzekering de schade niet in behandeling nemen. Wilt u meer informatie over hoe u stap voor stap het schadeformulier invult? Dan helpen wij u graag verder met ons stappenplan: Schadeformulier invullen.

Stap 3

Stap 3: kunnen getuigen uw verhaal ondersteunen?


Gaat het om een eenzijdige autoschade, maar is er wel een ander voertuig bij betrokken? Bijvoorbeeld omdat u moest uitwijken en daardoor schade heeft opgelopen? Dan kunt u getuigen - andere personen die het ongeluk hebben gezien - vragen om uw verhaal te bevestigen. Vergeet niet om de contactgegevens van getuigen te noteren. Dit kan erg handig zijn bij het afhandelen van de autoschade.

Stap 4

Stap 4: kunt u veilig verder rijden?


Heeft u schade aan de auto, maar kunt u wel veilig verder rijden? Dan is er geen probleem. Is het na de autoschade niet veilig om te rijden? Dan kunt u het beste een sleepdienst inschakelen. Op uw groene kaart vindt u het telefoonnummer van de alarmcentrale. Zij kunnen ervoor zorgen dat uw auto na een autoschade veilig weggesleept wordt.

Stap 5

Stap 5: autoschade melden


Weet u niet zeker welke autoschade u mag melden én of het wel verstandig is om uw autoschade te claimen? Neem dan contact met ons op of direct met uw autoverzekeraar. Wij helpen u graag verder.

Autoschade voorkomen: onderhoud aan uw auto

Uiteraard voorkomt u autoschade het liefst, maar een ongeluk is helaas zo gebeurd. Als u de auto goed onderhoudt, kunt u een autoschade - door bijvoorbeeld slijtage - voorkomen. Denk hierbij aan het op tijd controleren van het oliepeil, het bijvullen van de koelvloeistof en het regelmatig laten uitvoeren van een kleine- en grote beurt.

Ik wil meer onderhoud tips