Contact
Mijn UnitedConsumers

Wat te doen bij autoschade?

Heb je schade aan je auto? Vervelend! Natuurlijk wil je snel weten wat je moet doen. Wij helpen je hierbij! Op deze pagina vertellen we je wat je moet doen per autoschade en voor welke autoschade je verzekerd bent.


 

Wat moet je doen bij welke autoschade?

Per autoschade reageer je anders en moet je iets anders doen. Daarom is het slim om per autoschade te weten wat je moet doen. Check hieronder wat je moet doen bij de meest voorkomende autoschades:

 

Overige soorten autoschades

Natuurlijk zijn er meer soorten schades die je aan je auto kunt hebben. Bekijk hieronder wat je moet doen bij overige autoschade: 


 

Goed om te weten bij autoschade

Bij schade aan je auto komen ook andere dingen kijken. Vergeet bijvoorbeeld niet een schadeformulier in te vullen en meld altijd de autoschade bij je autoverzekeraar. Ook kun je terecht voor advies bij je verzekeraar als je schade aan je auto hebt.

Schadeformulier

Als je autoschade hebt, moet je met de tegenpartij een schadeformulier invullen. Is de dader onbekend? Vul dan alsnog het schadeformulier in zodat je schade kunt verhalen op het Waarborgfonds Motorverkeer.

Schade melden

Meld zo snel mogelijk de autoschade bij je autoverzekeraar. En doe, in het geval van een onbekende of onverzekerde dader, aangifte bij de politie. Ook doe je altijd aangifte als je auto is gestolen.

Schadevergoeding

Is er sprake van een aanzienlijk hoog schadebedrag? Dan kan de autoverzekeraar een schade expert inschakelen. Zo kan je schadevergoeding beter worden bepaald.


 

Voor welke autoschade ben je verzekerd?

Met een WA verzekering ben je altijd verzekerd voor schade aan anderen. Of en welke schade aan je eigen auto wordt vergoed, hangt af van de oorzaak en de dekking van je autoverzekering. In de tabel hieronder zie je voor welke autoschade je bent verzekerd.

Dekking WA verzekering WA beperkt casco WA casco (all risk)
Schade aan anderen
 
 
 
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag
 
 
 
Diefstal, joyriding
 
 
 
Ruitschade
 
 
 
Botsing met loslopende dieren of vogels
 
 
 
Natuurrampen (storm e.d.)
 
 
 
Aanrijding, slippen en te water raken
 
 
 
Overige van buiten komende onheilen
 
 
 
Directe Schadeafhandeling vraagteken
 
 
 

Tip: ben je via ons verzekerd? Je kunt de dekking van je autoverzekering bekijken via Mijn UnitedConsumers.


advies Goed om te weten

"Ben je via ons verzekerd en heb je autoschade? Je kunt de schade aan je auto direct online melden door in te loggen op Mijn UnitedConsumers."

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen


Vragen over autoschade

Heb je een vraag, hulp of advies nodig? Wij helpen je graag!

Neem contact met ons op