Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Voorkom parkeerschade met onze 6 tips

Parkeerschade betreft zo'n 40 procent van de alle autoschades. Door onoplettendheid of een inschattingsfout wordt tijdens het parkeren bovengemiddeld vaak een kras, deuk of aanrijding veroorzaakt. Voorkom parkeerschade dankzij onze 6 tips!

banner parkeerschade

Parkeerschade voorkomen, hoe doe ik dat?

Voorkomen is beter dan genezen, zeggen ze wel eens. Maar hoe voorkomt u parkeerschade? Wij geven u de 6 beste tips om parkeerschade te voorkomen!

 
Opsomming 1

Ben geen held, en kies een ruime parkeerplaats

Is de straat, parkeerplaats of garage heel vol en moet u veel moeite doen om een plekje te vinden? Kies er dan niet voor om de wagen, tegen beter weten in, binnen een net iets te krappe parkeerplek te parkeren. De meeste ongelukken ontstaan als bestuurders achteruit een parkeerplek in moeten navigeren. Het zicht is dan slecht, waardoor u sneller tegen een bumper of muurtje rijdt.

 
Opsomming 2

De spiegels inklappen; heel belangrijk!

Niets vervelender dan aankomen bij de auto en de conclusie trekken dat de spiegel op de grond ligt. Soms gebeurt dit expres, vandalisme dus, maar vaak ook door een onoplettende bestuurder die te dicht langs uw auto rijdt. Klap altijd uw spiegels in na het inparkeren. Dit nodigt vandalen minder uit om er een trap tegenaan te geven. Ook is de spiegel minder makkelijk te raken door een andere auto.

 
Opsomming 3

Parkeer liever niet op de hoek van de straat

Een inschattingsfoutje is snel gemaakt in het verkeer. Auto’s die de hoek om komen ‘scheuren’, kunnen niet meer op tijd remmen en schaven zo een deel van de lak eraf. Is er nergens anders plek om te parkeren? Zet de auto dan zo dicht mogelijk tegen de stoeprand aan - let op de velgen - en zorg dat de spiegels ingeklapt zijn. Dit zorgt er in ieder geval voor dat de auto het minste risico op schade loopt.

 
Opsomming 4

Parkeer niet op een donkere en afgezonderde plek

Uw auto staat daar niet alleen heel onveilig, maar het is voor uzelf ook geen pretje om van en naar een slecht verlichte parkeerplaats te lopen in het donker. Zorg er dus het liefst voor dat uw auto onder een lantaarnpaal staat, maar in ieder geval in een goedverlichte omgeving. Dat maakt het voor dieven een stuk minder aantrekkelijk om in te breken en schade aan het voertuig te veroorzaken.

 
Opsomming 5

Feest of evenement: rijd een stukje verder!

Na een feest, festival of evenement kan er zomaar een ‘grappige’ feestganger voorbij komen die uw auto beschadigd. Met of zonder opzet: het is een vervelende situatie waarbij de dader meestal geen briefje achterlaat onder de voorruit. Neem dus het zekere voor het onzekere en parkeer de auto gewoon een paar straten verderop of niet in de loop van het festivalterrein. Op die manier verkleint u de kans op schade.

 
Opsomming 6

Installeer een achteruitrijdcamera (zelf of met hulp)

Een achteruitrijdcamera doet natuurlijk wonderen. Het blijft lastig om in te schatten hoe lang de neus van de auto achter u is tijdens het fileparkeren. Een camera of sensor kan u helpen om autoschade te voorkomen. Deze techniek kost tegenwoordig geen honderden euro’s meer en kan steeds gemakkelijker ingebouwd worden door uzelf of een monteur. Zo zit u vrijwel zeker niet meer tegen de voorbumper van een ander aan.


Aanbevolen voor u


 

Autoschade homepage

Terug naar boven