Contact
Mijn UnitedConsumers

Voorkom parkeerschade met onze 6 tips

Parkeerschade betreft zo'n 40 procent van alle autoschades. Door onoplettendheid of een inschattingsfout wordt tijdens het parkeren bovengemiddeld vaak een kras, deuk of aanrijding veroorzaakt. Voorkom parkeerschade dankzij onze 6 tips!

banner parkeerschade


Parkeerschade voorkomen, hoe doe ik dat?

Voorkomen is beter dan genezen, zeggen ze wel eens. Maar hoe voorkomt u parkeerschade? Wij geven u de 6 beste tips om parkeerschade te voorkomen!

Opsomming 1

Ben geen held en kies een ruime parkeerplaats

Is de straat, parkeerplaats of garage heel vol en moet u veel moeite doen om een plekje te vinden? Kies er dan niet voor om de wagen, tegen beter weten in, binnen een net iets te krappe parkeerplek te parkeren. De meeste ongelukken ontstaan als bestuurders achteruit een parkeerplek in moeten navigeren. Het zicht is dan slecht, waardoor u sneller tegen een bumper of muurtje rijdt.

 

Opsomming 2

De spiegels inklappen; heel belangrijk!

Vervelend als u aankomt bij de auto en ziet dat de spiegel op de grond ligt. Soms gebeurt door vandalisme, maar vaak ook door een onoplettende bestuurder die te dicht langs uw auto rijdt. Klap altijd uw spiegels in na het inparkeren. Dit nodigt vandalen minder uit om er een trap tegenaan te geven. Ook is de spiegel minder makkelijk te raken door een andere auto.

Opsomming 3

Parkeer liever niet op de hoek van de straat

Een inschattingsfoutje is snel gemaakt in het verkeer. Auto’s die de hoek om komen ‘scheuren’, kunnen niet meer op tijd remmen en schaven zo een deel van de lak eraf. Is er nergens anders plek om te parkeren? Zet de auto dan zo dicht mogelijk tegen de stoeprand aan - let op de velgen - en zorg dat de spiegels ingeklapt zijn. Dit zorgt er in ieder geval voor dat de auto het minste risico op schade loopt.

 

Opsomming 4

Parkeer niet op een donkere en afgezonderde plek

Uw auto staat daar niet alleen heel onveilig, maar het is voor uzelf ook geen pretje om van en naar een slecht verlichte parkeerplaats te lopen in het donker. Zorg er dus het liefst voor dat uw auto onder een lantaarnpaal staat, maar in ieder geval in een goedverlichte omgeving. Dat maakt het voor dieven een stuk minder aantrekkelijk om in te breken en schade aan het voertuig te veroorzaken.

Opsomming 5

Feest of evenement: rijd een stukje verder!

Na een feest, festival of evenement kan er zomaar een ‘grappige’ feestganger voorbij komen die uw auto beschadigd. Met of zonder opzet: het is een vervelende situatie waarbij de dader meestal geen briefje achterlaat onder de voorruit. Neem dus het zekere voor het onzekere en parkeer de auto gewoon een paar straten verderop of niet in de loop van het festivalterrein. Op die manier verkleint u de kans op schade.

 

Opsomming 6

Installeer een achteruitrijdcamera (zelf of met hulp)

Een achteruitrijdcamera doet natuurlijk wonderen. Het blijft lastig om in te schatten hoe lang de neus van de auto achter u is tijdens het fileparkeren. Een camera of sensor kan u helpen om autoschade te voorkomen. Deze techniek kost tegenwoordig geen honderden euro’s meer en kan steeds gemakkelijker ingebouwd worden door uzelf of een monteur. Zo zit u vrijwel zeker niet meer tegen de voorbumper van een ander aan.


Parkeerschade herstellen kosten

Als u parkeerschade heeft aan uw auto, kunt u deze parkeerschade herstellen. De kosten van de parkeerschade hangen wel af van de soort schade: lakschade of deuken? Daarnaast hangen de kosten om parkeerschade te herstellen ook af van het onderdeel van de auto. Dit zijn de gemiddelde kosten voor parkeerschade bij uw auto:

  • Kosten uitdeuken parkeerschade: tussen € 215,- en € 450,-.
  • Kosten lakschade door parkeren: tussen € 75,- en € 350,-.

Parkeerschade herstellen? Neem contact met ons op!

Parkeerschade aan de deur? Dan wilt u natuurlijk de parkeerschade herstellen. Maar wat zijn de kosten van het uitdeuken van parkeerschade? En wat vergoedt uw verzekeraar?

Bent u via ons verzekerd en heeft u parkeerschade? Neem contact met ons op! Onze experts helpen u graag.

service

Contact opnemen


Ook interessant voor u
 

Schadeformulier

Schadeformulier invullen: dat doet u zo

> Lees meer

 

Eenzijdige schade

Eenzijdige schade: wat krijg ik vergoed?

> Lees meer

 

Blikschade

Materiële schade: blikschade en uw autoverzekering

> Lees meer

 

Autoschade homepage