Contact
Mijn UnitedConsumers

Voorkom parkeerschade met onze 6 tips

Parkeerschade betreft zo'n 40 procent van alle autoschades. Door onoplettendheid of een inschattingsfout wordt tijdens het parkeren bovengemiddeld vaak een kras, deuk of aanrijding veroorzaakt. Voorkom parkeerschade dankzij onze 6 tips!

banner parkeerschade


Parkeerschade voorkomen, hoe doe ik dat?

Voorkomen is beter dan genezen, zeggen ze wel eens. Maar hoe voorkom je parkeerschade? Wij geven je de 6 beste tips om parkeerschade te voorkomen!

Opsomming 1

Wees geen held en kies een ruime parkeerplaats

Is de straat, parkeerplaats of garage heel vol en moet je veel moeite doen om een plekje te vinden? Kies er dan niet voor om de wagen, tegen beter weten in, binnen een net iets te krappe parkeerplek te parkeren. De meeste ongelukken ontstaan als bestuurders achteruit een parkeerplek in moeten navigeren. Het zicht is dan slecht, waardoor je sneller tegen een bumper of muurtje rijdt.

 

Opsomming 2

De spiegels inklappen; heel belangrijk!

Vervelend als je aankomt bij de auto en ziet dat de spiegel op de grond ligt. Soms gebeurt door vandalisme, maar vaak ook door een onoplettende bestuurder die te dicht langs jouw auto rijdt. Klap altijd je spiegels in na het inparkeren. Dit nodigt vandalen minder uit om er een trap tegenaan te geven. Ook is de spiegel minder makkelijk te raken door een andere auto.

Opsomming 3

Parkeer liever niet op de hoek van de straat

Een inschattingsfoutje is snel gemaakt in het verkeer. Auto’s die de hoek om komen ‘scheuren’, kunnen niet meer op tijd remmen en schaven zo een deel van de lak eraf. Is er nergens anders plek om te parkeren? Zet de auto dan zo dicht mogelijk tegen de stoeprand aan - let op de velgen - en zorg dat de spiegels ingeklapt zijn. Dit zorgt er in ieder geval voor dat de auto het minste risico op schade loopt.

 

Opsomming 4

Parkeer niet op een donkere en afgezonderde plek

Jouw auto staat daar niet alleen heel onveilig, maar het is voor jou ook geen pretje om van en naar een slecht verlichte parkeerplaats te lopen in het donker. Zorg er dus het liefst voor dat jouw auto onder een lantaarnpaal staat, maar in ieder geval in een goedverlichte omgeving. Dat maakt het voor dieven een stuk minder aantrekkelijk om in te breken en schade aan het voertuig te veroorzaken.

Opsomming 5

Feest of evenement: rijd een stukje verder!

Na een feest, festival of evenement kan er zomaar een ‘grappige’ feestganger voorbij komen die jouw auto beschadigt. Met of zonder opzet: het is een vervelende situatie waarbij de dader meestal geen briefje achterlaat onder de voorruit. Neem dus het zekere voor het onzekere en parkeer de auto gewoon een paar straten verderop of niet in de loop van het festivalterrein. Op die manier verklein je de kans op schade.

 

Opsomming 6

Installeer een achteruitrijdcamera (zelf of met hulp)

Een achteruitrijdcamera doet natuurlijk wonderen. Het blijft lastig om in te schatten hoe lang de neus van de auto achter je is tijdens het fileparkeren. Een camera of sensor kan je helpen om autoschade te voorkomen. Deze techniek kost tegenwoordig geen honderden euro’s meer en kan steeds gemakkelijker ingebouwd worden door jou of een monteur. Zo zit je vrijwel zeker niet meer tegen de voorbumper van een ander aan.


Parkeerschade herstellen kosten

Als je parkeerschade hebt aan jouw auto, kun je deze parkeerschade herstellen. De kosten van de parkeerschade hangen wel af van de soort schade: lakschade of deuken? Daarnaast hangen de kosten om parkeerschade te herstellen ook af van het onderdeel van de auto. Dit zijn de gemiddelde kosten voor parkeerschade bij jouw auto:

  • Kosten uitdeuken parkeerschade: tussen € 215,- en € 450,-.
  • Kosten lakschade door parkeren: tussen € 75,- en € 350,-.

Parkeerschade herstellen? Neem contact met ons op!

Parkeerschade aan de deur? Dan wil je natuurlijk de parkeerschade herstellen. Maar wat zijn de kosten van het uitdeuken van parkeerschade? En wat vergoedt je verzekeraar?

Ben je via ons verzekerd en heb je parkeerschade? Neem contact met ons op! Onze experts helpen je graag.

service

Contact opnemen


Ook interessant
 

Schadeformulier

Schadeformulier invullen: dat doe je zo

> Lees meer

 

Eenzijdige schade

Eenzijdige schade: wat krijg ik vergoed?

> Lees meer

 

Blikschade

Materiële schade: blikschade en je autoverzekering

> Lees meer

 

Autoschade homepage