Contact
Mijn UnitedConsumers

De verzekering berekenen van je auto

Wil jij een autoverzekering berekenen binnen 2 minuten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Het is verstandig om regelmatig de premie van je autoverzekering te berekenen, omdat verzekeraars dagelijks hun tarieven kunnen wijzigen. Met vergelijken én overstappen kun je soms tientallen euro’s per jaar besparen. Bereken hier direct de verzekering van jouw auto!

Verzekering auto berekenen


NL

Binnen 2 minuten berekend!


Autoverzekering berekenen in 4 stappen

Een autoverzekering berekenen bij verschillende autoverzekeraars? Bij ons kan het! In 4 eenvoudige stappen kun je zelf de verzekering van jouw auto berekenen.

gegevens autoverzekering berekenen

Stap 1: Vul je persoonlijke gegevens in.

dekking autoverzekering berekenen

Stap 2: Kies je dekking.

bereken autoverzekering en bespaar

Stap 3: Bereken je autoverzekering en bespaar direct!

aanvullende autoverzekering berekenen

Stap 4: Kies eventueel een aanvullende verzekering.

Verzekering auto berekenen


 

Gegevens om de verzekering van jouw auto te berekenen

Als je een autoverzekering wilt berekenen, dan heb je een aantal gegevens nodig. De verzekeraar berekent je autoverzekering namelijk door het schaderisico en de bijbehorende kosten goed in kaart te brengen. Om de verzekering van jouw auto te berekenen, houd je het volgende bij de hand:

Verzekering auto berekenen


 

Jouw autoverzekering berekenen op basis van dekking

De premie van je autoverzekering wordt natuurlijk berekend op basis van welke dekking je kiest. Je kunt jouw autoverzekering berekenen op basis van de WA, WA beperkt casco of WA casco (all risk) verzekering. Bekijk hieronder welke dekkingen je voor de verzekering van jouw auto kunt berekenen.

Dekking WA verzekering WA beperkt casco WA casco (all risk)
Schade aan anderen
 
 
 
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag
 
 
 
Diefstal en joyriding
 
 
 
Ruitschade
 
 
 
Botsing met loslopende dieren of vogels
 
 
 
Natuurrampen (storm e.d.)
 
 
 
Aanrijding, slippen en te water raken
 
 
 
Overige van buiten komende onheilen
 
 
 
Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
 
 
 
Minimaal 5% korting op je premie
 
 
 
  > Bereken WA verzekering > Bereken WA beperkt casco > Bereken WA casco

 

De berekening van jouw autoverzekering

Welke autoverzekering het beste voor jou is, is afhankelijk van verschillende factoren. Je wilt sowieso een eerlijke prijs voor je autoverzekering betalen. Kies daarom het beste aanbod en bespaar op je vaste lasten.

Zo wordt de premie van je autoverzekering berekend

De premie van je autoverzekering wordt berekend aan de hand van een aantal factoren. Bijvoorbeeld factoren die het risico op schade kunnen verhogen. Jouw autoverzekering wordt berekend aan de hand van:

 • Je leeftijd.
 • Je woonplaats.
 • De gewenste dekking.
 • Het aantal schadevrije jaren.
 • Het aantal gereden kilometers per jaar.
 • Het type auto en de dagwaarde van jouw auto.

Bereken mijn autoverzekering

Eigen risico

Tijdens het berekenen van jouw autoverzekering wordt bepaald wat je eigen risico is. Dit is het gedeelte van de schade dat je zelf dient te betalen. Hoe hoger dit is, des te meer je kwijt bent bij een reparatie. Een lage premie gaat vaak hand in hand met een hoog eigen risico.


jorg expert autoverzekeringen

lamp Wist je dat...

"Tijdens de berekening van je autoverzekering wordt rekening gehouden met jouw opgebouwde schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger de korting op jouw premie. Dit noemen we no claim korting."

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen


 

Premie aanvullende autoverzekering berekenen

Wil jij graag een aanvullende autoverzekering berekenen, zoals een rechtsbijstandverzekering of inzittendenverzekering? Dan kun je deze eenvoudig toevoegen tijdens de berekening van jouw autoverzekering.

Aanvullende autoverzekering berekenen

Met een aanvullende verzekering heb je een ruimere dekking of hogere vergoeding. Voorbeelden van een aanvullende verzekering zijn een rechtsbijstandverzekering, een no-claimbeschermer of een inzittendenverzekering. Wil je graag weten wat de beste autoverzekering voor jou is? Dan kun je contact opnemen met onze klantenservice voor een persoonlijk adviesgesprek.


Voordelige autoverzekering

via UnitedConsumers

 • Ontvang maandelijks korting op je autoverzekering.
 • Sluit een autoverzekering af die past bij je wensen en budget.
 • Autoverzekering online afsluiten en tot € 200,00 per jaar besparen.
 • Gratis Pluspakket met: verhaalservice, jaarlijkse premie-check en een tankkaart.
 •  

Stel direct samen
 vink Binnen 2 minuten geregeld

 

autoverzekering berekenen


Veelgestelde vragen over autoverzekering berekenen

Ja, het is mogelijk om een autoverzekering te berekenen zonder kenteken(bewijs). Dat kan bijvoorbeeld als je een auto op het oog hebt. Hiervoor heb je wel een vergelijkbaare auto nodig van hetzelfde merk, gewicht en bouwjaar. Met deze vergelijkbare kenmerken kun je vervolgens zonder kenteken je autoverzekering berekenen.

Hulp nodig? Onze experts kunnen voor jou je autoverzekering berekenen zonder kenteken. De berekening is dan wel een indicatie.

Neem contact op

Goed om te weten: een auto zonder kenteken verzekeren, gaat niet. Je kunt de auto pas verzekeren zodra je het kentekenbewijs hebt ontvangen van de RDW. Daarnaast heb je ook een meldcode nodig om het voertuig te verzekeren. Deze vind je op het kentekenbewijs (de kentekencard).

Na het berekenen van jouw autoverzekering, kun je een dekking en verzekeraar kiezen die bij je past. Vervolgens kun je (eventueel) aanvullende verzekeringen eenvoudig toevoegen aan jouw persoonlijke, vrijblijvende offerte. Kies je voor een rechtsbijstandverzekering en/of schadeverzekering inzittenden?

Schadeverzekering inzittenden

Breid je autoverzekering uit met een inzittendenverzekering en ben verzekerd voor schade van de bestuurder en inzittenden (zoals letsel- en zaakschade).

> Meer over de inzittendenverzekering

Rechtsbijstandverzekering

Breid je autoverzekering uit met een rechtsbijstandverzekering en ben verzekerd wanneer je, buiten je schuld, betrokken raakt (bij een ongeval met letsel- of materiële schade).

> Meer over de rechtsbijstandverzekering

Heb je een tweede auto gekocht? Twee auto's verzekeren is vaak goedkoper wanneer je allebei de auto's bij dezelfde autoverzekeraar onderbrengt. Ook bij ons kun je een 'Tweede Gezinsautoregeling' afsluiten. Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met onze klantenservice. Of laat jouw gegevens achter, zodat wij je kunnen terugbellen. 

Bel me terug

Voorwaarden tweede auto verzekeren

Om een tweede autoverzekering te berekenen en te verzekeren, dien je aan enkele voorwaarden te voldoen. Deze voorwaarden kunnen per verzekeraar verschillen, maar de meest voorkomende voorwaarden zijn:

 • De hoofdbestuurder is tenminste 24 jaar oud.
 • Jij bent regelmatige bestuurder van de auto (of je partner).
 • Bij het verzekeren van je eigen auto en die van je partner, dient jouw partner woonachtig te zijn op hetzelfde adres als jij.

Heb je jouw autoverzekering berekend en wil je een autoverzekering afsluiten? Een autoverzekering afsluiten is binnen een paar minuten geregeld. Je hebt het volgende nodig:

> Ik heb een andere vraag


 

Heb je een vraag, opmerking of advies nodig over je autoverzekering berekenen?

Wij helpen je graag!