Contact
Mijn UnitedConsumers

Beste autoverzekering 2024

De beste autoverzekering is voor iedereen verschillend. Of je nu een oudere goedkope auto, of een jongere dure auto heeft: een goede autoverzekering is maatwerk.

Ben je op zoek naar beste autoverzekering voor je auto? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij vergelijken de beste én goedkoopste autoverzekeringen. Maak een vergelijking en start direct met besparen!

De beste autoverzekering kiezen
 vink Binnen 2 minuten berekend

beste autoverzekering

De beste autoverzekering
via UnitedConsumers

test

Vergelijk de beste
autoverzekeringen

spaarvarken rechts

Korting op de beste
autoverzekering

test

Je cadeau:
een Pluspakket

spaarvarken rechts

Jaarlijks een gratis
premie-check


Wat is de beste autoverzekering?

Eigenlijk bestaat er niet één beste autoverzekering. Want, wat voor jou een goede autoverzekering is, hoeft voor een ander niet de beste autoverzekering te zijn. Vaak lijkt dan ook de autoverzekering met de meest uitgebreide dekking (WA casco) de beste autoverzekering. Maar, heb je een oudere auto met een lagere dagwaarde? Dan is de WA casco (all risk) misschien niet de beste keuze.


afbeelding

Je verdient de beste autoverzekering

Wij helpen je graag bij het vinden van de beste autoverzekering! Daarom vergelijken wij de beste verzekeraars en autoverzekeringen voor jou. Hierbij kijken we goed naar je auto, je situatie en wensen. Bereken nu eenvoudig je maandelijkse premie met minimaal 5% korting. Zo houd je meer over voor een leuker leven!

Kies de beste autoverzekering


Beste autoverzekering dekking

Welke dekking je kiest voor je autoverzekering, hangt af van welke risico's je wilt verzekeren. Je autoverzekering moet het beste bij jou en jouw situatie passen. Je kunt kiezen uit drie verschillende autoverzekeringen, namelijk: WA, WA beperkt casco en WA casco (all risk). Bekijk hieronder de dekking van de autoverzekering die het beste bij je past.

Dekking beste autoverzekering WA verzekering WA beperkt casco WA casco
Schade aan anderen
 
 
 
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag
 
 
 
Diefstal, joyriding, inbraak
 
 
 
Ruitschade
 
 
 
Botsing met loslopende dieren of vogels
 
 
 
Natuurrampen (storm e.d.)
 
 
 
Aanrijding, slippen en te water raken
 
 
 
Overige van buiten komende onheilen
 
 
 

Vergelijk de beste autoverzekeringen


Beste autoverzekeraar

Er zijn ontzettend veel autoverzekeraars te vinden in Nederland en iedere autoverzekeraar heeft zijn eigen voorwaarden. Daarom is er eigenlijk ook geen beste autoverzekeraar. Zo vindt de ene persoon naamsbekendheid belangrijk en de ander ervaringen van klanten. Vergelijk op onze website de beste autoverzekeringen van de volgende autoverzekeraars:

Allianz ASR avero Bovemij nationale nederlandenZERO


tip Tip van onze expert

"Let bij het kiezen van de beste autoverzekering op de voorwaarden. De bonus malus ladder en de aangesloten herstelbedrijven kunnen bijvoorbeeld per verzekeraar verschillen. Ook het lezen van reviews van verzekerden kan je helpen de goede keuze te maken!"

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen


 

De beste autoverzekering via UnitedConsumers

 

Beste autoverzekering 2024


NL

 vink Binnen 2 minuten berekend

Veelgestelde vragen over de beste autoverzekering

Welke autoverzekering het beste is voor jouw auto, hangt af van onder andere de leeftijd en de waarde van je auto. Het is daarom slim dat je hiernaar kijkt voordat je de beste autoverzekering kiest. Hieronder vind je een globaal overzicht welke autoverzekering het beste past bij jouw auto:

Dagwaarde auto Leeftijd auto Dekking
Meer dan € 10.000 10 jaar oud of ouder WA casco (all risk)
€ 2.000 tot € 10.000 5 jaar tot 10 jaar oud WA beperkt casco
Minder dan € 2.000 Nieuw tot 5 jaar oud WA

Kies de beste autoverzekering

Heb je een lening afgesloten voor de aanschaf van een nieuwe auto? Dan wil je waarschijnlijk geen risico lopen dat je met een restschuld komt te zitten als je auto total loss of gestolen is. Als je een lening of financiering hebt afgesloten, dan is de WA casco (all risk) de beste autoverzekering voor jou.

Kies de beste autoverzekering

Als je de beste autoverzekeraar gaat kiezen, kun je rekening houden met je wensen en eisen. Het is daarnaast slim om na te denken over de volgende onderwerpen:

Beste autoverzekeraar en no-claim korting

Het is verstandig om te kijken hoeveel no-claim korting je krijgt van de autoverzekeraar op basis van je opgebouwde schadevrije jaren. De beste autoverzekeraar geeft natuurlijk de hoogste no-claim korting. Want hoe meer no-claim korting, hoe goedkoper je autoverzekering is.

Hulpverlening buitenland

Vind je het belangrijk dat je ook pechhulpverlening hebt in het buitenland? Dan is het slim tijdens het vergelijken de polisvoorwaarden van verschillende autoverzekeraars te bekijken. Zo kun je direct vinden of de autoverzekeraar pechhulpverlening in het buitenland aanbiedt.

Aangesloten herstelbedrijven

Vaak maken verzekeraars afspraken met bepaalde herstellers, bijvoorbeeld op basis van de prijs en de kwaliteit van de herstelbedrijven. Zo weet je zeker dat je autoschade goed wordt gerepareerd. Er zijn ook verzekeraars die een keuzevrijheid bieden wat betreft herstellers. Bekijk je polisvoorwaarden voor meer informatie hierover.

Acceptatiebeleid

Autoverzekeraars hebben geen acceptatieplicht en er zijn verzekeraars die een strenger acceptatiebeleid voeren dan anderen. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar fraude, achterstallige betalingen en/of je schadeverleden. Wees altijd eerlijk met het beantwoorden van de acceptatievragen, anders kan dit gezien worden als fraude.

Misschien betekent 'de beste autoverzekering' in jouw geval wel dat je er een goede aanvullende verzekering bij moet afsluiten. Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen die je toe kunt voegen aan de beste autoverzekering, zoals:


 

Heb je een vraag, opmerking of advies nodig over de beste autoverzekering?

Wij helpen je graag!