Contact
Mijn UnitedConsumers

Direct jouw autoverzekering afsluiten

Wil je een goedkope autoverzekering afsluiten? Wij vergelijken de beste en goedkoopste autoverzekeringen. Zo vind je altijd de beste autoverzekering op inhoud en prijs. 

Via ons een autoverzekering afsluiten is bovendien voordelig. Wij hebben maandelijks een aantrekkelijke autoverzekering aanbieding waarbij je minimaal 5% korting op een nieuwe autoverzekering krijgt. Zo houd je meer over voor een leuker leven!

Autoverzekering online afsluiten


NL

 vink Bespaar tot € 200,00 per jaar

Autoverzekering aanvragen
via UnitedConsumers

spaarvarken rechts

Bespaar tot € 200,00
korting per jaar

spaarvarken rechts

Jaarlijks een gratis
premie-check

test

Vergelijk de beste
autoverzekeringen

test

Jouw cadeau:
gratis Pluspakket


Autoverzekering online afsluiten in 6 stappen

In 6 eenvoudige stappen kun jij jouw nieuwe, goedkope autoverzekering online afsluiten.

Stap 1: Vul je persoonlijke gegevens in
Zoals je naam, adres, kenteken, aantal kilometers per jaar en jouw schadevrije jaren

Stap 2: Bepaal de dekking van jouw auto 
Kies uit een WA, WA beperkt casco of WA casco (all risk) autoverzekering.

Stap 3: Je ziet het beste aanbod direct in één overzicht
Kies de autoverzekering die het beste bij je past op het gebied van inhoud en prijs.

Stap 4: Autoverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering
Voor extra zekerheid breid je jouw autoverzekering uit met een schadeverzekering voor inzittenden en/of een rechtsbijstandverzekering.

Stap 5: Autoverzekering aanvragen
Vul de acceptatievragen in en je kunt jouw autoverzekering online afsluiten.

Stap 6: Bevestigd en verzekerd
Heb je een bevestiging ontvangen van de verzekeraar dat je geaccepteerd bent? Mooi! Dan hoef je nu alleen nog je huidige autoverzekering op te zeggen en je bent vanaf de gewenste startdatum verzekerd bij jouw nieuwe verzekeraar.

Autoverzekering afsluiten


Wanneer je autoverzekering afsluiten?

Zodra je de eigenaar wordt van een auto en deze wordt overgeschreven op jouw naam, moet je de auto zo snel mogelijk verzekeren. Het is namelijk verplicht om minimaal een WA verzekering voor je auto af te sluiten. Pas na het afsluiten van de autoverzekering mag je de weg op.


advies Advies van onze expert

"Sluit je een nieuwe autoverzekering af? Het is verstandig om pas je huidige autoverzekering op te zeggen, zodra de aanvraag voor jouw nieuwe verzekering is geaccepteerd. Zo blijft je auto altijd verzekerd."

Jorg van Rijn - Expert in autoverzekeringen

jorg expert autoverzekeringen


Veelgestelde vragen over een autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering afsluiten is binnen een paar minuten geregeld. Je hebt de volgende gegevens nodig om jouw nieuwe autoverzekering af te sluiten:

Mijn auto verzekeren

Je moet je auto zo snel mogelijk verzekeren na aankoop. Dus je moet een autoverzekering afsluiten wanneer de auto officieel op jouw naam staat. Zonder autoverzekering ben je namelijk niet verzekerd en mag je niet rijden in jouw nieuwe voertuig.

Bij ons kun je jouw auto eenvoudig en snel online verzekeren. Weten hoeveel jij kunt besparen?

Mijn auto verzekeren

Ga je rijden in een auto zonder autoverzekering? Dan riskeer je een boete. Wanneer de auto op jouw naam staat, moet je een autoverzekering afsluiten. Heb je nog geen autoverzekering afgesloten binnen 28 dagen nadat de auto op je naam staat? Dan krijg je een waarschuwing van de RDW.

Heb je een auto gekocht en moet je deze nog verzekeren? Kies nu voor een van onze voordelige autoverzekeringen en bespaar tot wel € 200,00 per jaar!

Autoverzekering afsluiten

Houd er bij het afsluiten van een goedkope autoverzekering rekening mee dat de nieuwe autoverzekering ook geaccepteerd moet worden. In de meeste gevallen vormt dit geen enkel probleem, maar er zijn redenen waardoor een autoverzekering kan worden afgewezen.

  • Je hebt een negatief aantal schadevrije jaren.
  • Je hebt veel schade gereden in de afgelopen jaren.
  • Je hebt een betalingsachterstand bij jouw huidige verzekering.
  • Je hebt een diefstalgevoelige auto zonder de juiste beveiliging.
  • Je loopt een groter risico op schade (bijv. als je pas net je rijbewijs hebt en een dure auto wilt verzekeren).

Ben je momenteel nog verzekerd bij een andere autoverzekeraar? Dat is meestal geen probleem. Alle verzekeraars zijn verplicht hun verzekering na het eerste verzekeringsjaar maandelijks opzegbaar te maken. In jouw polisvoorwaarden lees je de afspraken over het opzeggen van de autoverzekering.

Wij helpen je graag met het opzeggen van jouw huidige autoverzekering. Gebruik ons handige opzegformulier. Zo voorkom je dat je dubbel verzekerd bent en betaal je nooit te veel voor jouw autoverzekering.

Let op: zeg je oude verzekering niet op, voordat de nieuwe autoverzekering is geaccepteerd. Zo zorg je ervoor dat jouw auto altijd verzekerd is.

At UnitedConsumers, you can compare good and cheap car insurances from different insurance companes in only 2 minutes. Start comparing your car insurance now and get a discount of at least 5%.

Compare my car insurance

> Ik heb een andere vraag


 

Heb je een vraag, opmerking of advies nodig over een autoverzekering afsluiten?

Wij helpen je graag!