Autoverzekering afsluiten

De beste autoverzekering vindt u met de Premie-Check van UnitedConsumers: zo vergelijkt u snel meer dan 100 autoverzekeringen. En heeft u de autoverzekering gevonden die bij u past? Dan kunt u snel en eenvoudig online uw autoverzekering afsluiten

Autoverzekering online afsluiten

Bij UC betaalt u nooit te veel. Door autoverzekeringen te vergelijken ziet u in één oogopslag wat voor uw persoonlijke situatie de meest goedkope autoverzekering is. Bovenop uw goedkope autoverzekering ontvangt u ook nog eens 5% extra groepskorting, dankzij het consumentencollectief. Profiteer ook van de voordelen:

 • Extra groepskorting van 5%
 • Uitstekende en snelle service
 • Onafhankelijk autoverzekeringen vergelijken
 • Betrouwbare tussenpersoon met de verzekeraar

Autoverzekering afsluiten

Autoverzekering afsluiten in 6 stappen

Bij UnitedConsumers is een autoverzekering afsluiten heel eenvoudig. In slechts 6 stappen kunt u uw auto direct verzekeren:

 1. Vul uw persoonlijke gegevens in zoals uw kenteken, geboortedatum en postcode
 2. Laat ons weten hoe lang u uw rijbewijs heeft, wat uw schadevrije jaren zijn en hoeveel kilometer u gemiddeld per jaar rijdt
 3. Kies uw dekking: WA, WA + Beperkt Casco of WA Volledig Casco (All Risk). Kiest u voor Beperkt of Volledig Casco, dan hebben we ook de dagwaarde van uw auto nodig
 4. Vergelijk de verschillende autoverzekeringen en kies de beste deal voor uw situatie
 5. Kies uw aanvullende verzekeringen zoals een Rechtsbijstandsverzekering of Inzittendenverzekering
 6. Vul uw overige gegevens in en sluit uw autoverzekering direct online af

Autoverzekering afsluiten: wat heeft u nodig?

Voor het afsluiten van een autoverzekering heeft u verschillende gegevens nodig. Houd de volgende informatie bij de hand bij het online afsluiten van een autoverzekering:

 • Het kenteken van de auto
 • De meldcode van de auto
 • De dagwaarde van de auto
 • Uw aantal schadevrije jaren
 • Het aantal kilometers dat u jaarlijks gemiddeld rijdt

Gegevens van de auto

Uiteraard heeft u voor het afsluiten van een autoverzekering enkele gegevens van de auto nodig. Het kenteken weet u meestal wel, maar het achterhalen van de meldcode en de dagwaarde van de auto is een ander verhaal. 

Meldcode autoverzekering

De meldcode van de auto is een unieke combinatie van vier cijfers en gelijk aan de laatste vier cijfers van het chassisnummer van uw auto. Als u het chassisnummer van de auto weet, weet u dus ook de meldcode. U kunt de code ook – wanneer de auto op uw naam staat – opvragen bij de RDW en terugvinden op het kentekenbewijs deel 1 of op de kentekencard.

Dagwaarde auto

De dagwaarde van de auto is het bedrag dat de auto op dat moment waard is. Als u uw autoverzekering online afsluit bij UC, kunt u de dagwaarde berekenen wanneer u deze moet invullen.

Persoonlijke gegevens

U kunt bij uw huidige autoverzekering opvragen hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd. Een verzekeraar is verplicht om dit bij het afsluiten, verlengen of beëindigen van een autoverzekering te tonen. U kunt ook zelf het aantal schadevrije jaren opvragen in het Roy-Data systeem.

Het aantal kilometers dat u jaarlijks rijdt is een schatting. Denk bij het berekenen niet alleen aan woon-werkverkeer, maar ook aan andere terugkerende ritten en natuurlijk de vakantie.

Direct auto verzekeren

Bij UnitedConsumers is het mogelijk om direct uw auto te verzekeren. Regel direct uw autoverzekering door contact op te nemen met de klantenservice. Wij kunnen het dan meteen voor u in orde maken.

Auto verzekeren op zaterdag

Als u op zaterdag een auto koopt, wilt u natuurlijk niet tot na het weekend wachten met het afsluiten van de autoverzekering. Daarom kunt u bij UC ook uw auto verzekeren op zaterdag. Om dit direct voor u te kunnen regelen, vragen we u om contact op te nemen met onze klantenservice. Zo kunt u snel een autoverzekering afsluiten en rijdt u dezelfde dag nog in uw nieuwe auto.

Acceptatie autoverzekering

Houd er bij het afsluiten van een autoverzekering rekening mee dat de nieuwe autoverzekering ook geaccepteerd moet worden. In de meeste gevallen vormt dit geen enkel probleem, maar er zijn redenen waardoor een autoverzekering kan worden afgewezen.

 • U heeft veel schade gereden in de afgelopen jaren 
 • U heeft een betalingsachterstand 
 • U heeft een diefstalgevoelige auto zonder de juiste beveiliging
 • U loopt een groter risico op schade (bijv. als u pas net uw rijbewijs heeft en een dure auto wilt verzekeren)
 • U heeft een negatief aantal schadevrije jaren

Wordt uw aanvraag niet geaccepteerd? Uiteraard kijken wij bij UnitedConsumers graag met u mee naar wat er wel mogelijk is. U kunt altijd contact met ons opnemen voor het bespreken van de mogelijkheden.

Uw huidige autoverzekering opzeggen

Bent u momenteel nog verzekerd bij een andere autoverzekeraar? Dat is meestal geen probleem. Alle verzekeraars zijn verplicht hun verzekering maandelijks opzegbaar te maken. In uw polisvoorwaarden leest u de afspraken over het opzeggen van de autoverzekering.
Let op: zeg uw oude verzekering niet op voordat de nieuwe autoverzekering is geaccepteerd. Zo voorkomt u dat uw auto niet verzekerd is. 

Wij helpen u graag met het opzeggen van uw huidige autoverzekering. Gebruik ons handige opzegformulier. Zo voorkomt u dat u dubbel verzekerd bent en betaalt u nooit te veel.