Goedkope autoverzekering student

Als student betaal je meer voor je autoverzekering dan wanneer je een veertiger bent met een groot aantal opgebouwde schadevrije jaren. Maar er zijn heel wat andere factoren die de uiteindelijke kosten van je autoverzekering bepalen. Op deze pagina vind je handige tips waarmee je toch een goedkope autoverzekering voor studenten regelt.

Studenten autoverzekering

Over het algemeen zijn studenten jong. En omdat jonge, relatief onervaren bestuurders een risicogroep vormen, zijn de tarieven voor autoverzekeringen daar ook naar. Naar gelang studenten schadevrije jaren opbouwen, loopt de premiekorting echter op. Wat dat betreft kun je niet vroeg genoeg beginnen met een autoverzekering.

Goedkope autoverzekering voor studenten

Het is niet anders: autoverzekeringen zijn duurder voor studenten. Toch zijn er verschillende manieren waarop je op je autoverzekering kunt besparen. Dat kan je op jaarbasis tientallen euro’s schelen.

1. Kies een goedkope (lichte) auto met een laag vermogen

Een kleine, lichte auto brengt bij een aanrijding minder schade aan dan een grote, zware wagen. Maar niet alleen bespaar je zo op je autoverzekering; ook de wegenbelasting en de brandstofkosten pakken lager uit met een lichte auto met een laag vermogen.

2. Betaal de premie jaarlijks

Er zijn verzekeraars die je in staat stellen om de premie per half jaar of zelfs maandelijks te betalen. Dat mag dan wel prettiger op korte termijn zijn, op jaarbasis betaal je uiteindelijk meer. Je bent altijd het goedkoopst uit als je ervoor kiest om de premie per jaar te betalen.

3. Zet de autoverzekering op je eigen naam

Door de verzekering op je eigen naam te zetten, bouw je zelf schadevrije jaren op. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, des te hoger de premiekorting wordt. Zo betaal je op latere leeftijd een stuk minder voor je verzekering, of kun je met grote korting een nieuwere, zwaardere auto verzekeren. Kies er dus nooit voor om uw auto op naam van uw ouders te verzekeren.

4. Kies voor een lage dekking (WA)

De laagste dekking is die van de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA). Daarmee ben je gedekt tegen schade die je bij anderen aanricht. Schade aan je eigen auto moet je dan alsnog zelf betalen. Kies alleen voor deze optie als je zelf de kosten van een grote schade kunt betalen die je zelf hebt aangericht.

5. Betaal kleine schades zelf

Mocht je voor een andere dekking dan WA kiezen, dan kun je schade aan jouw eigen auto wél claimen. Het probleem is alleen dat je dan een terugval maakt in de opgebouwde schadevrije jaren, waardoor je no-claim korting daalt en je premie dus hoger wordt. Kies er daarom voor om kleine schades aan je eigen auto niet te laten repareren, of de kosten ervan zelf te betalen.

6. Altijd een autoverzekering met korting bij UC

Een andere manier waarop studenten op hun autoverzekering kunnen besparen, is door de polis via UnitedConsumers af te sluiten. Als consumentencollectief regelen we fikse kortingen via verschillende autoverzekeraars, waar jij vervolgens van profiteert. Je kunt heel makkelijk onze autoverzekeringen vergelijken en de beste verzekering voor jouw auto kiezen.

Autoverzekering vergelijken