Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Goedkope autoverzekering voor studenten

Als jonge student betaal je vaak meer voor je autoverzekering dan wanneer je een veertiger bent met een groot aantal opgebouwde schadevrije jaren. Maar er zijn daarnaast heel wat andere factoren die de uiteindelijke kosten van je autoverzekering bepalen. Op deze pagina vind je handige tips waarmee je toch een goedkope autoverzekering voor studenten regelt.

Autoverzekering student

Over het algemeen zijn studenten jong. En omdat jonge, relatief onervaren bestuurders een risicogroep vormen, zijn de tarieven voor studenten autoverzekeringen daar ook naar. Naar gelang je schadevrije jaren opbouwt, loopt de premiekorting echter op en dalen je kosten. Wat dat betreft kun je niet vroeg genoeg beginnen met een autoverzekering en het opbouwen van schadevrije jaren.

Goedkope autoverzekering voor studenten

Het is niet anders: autoverzekeringen zijn duurder voor (jonge) studenten. Toch zijn er verschillende manieren waarop je op je autoverzekering kunt besparen. Zo kun je op jaarbasis tientallen euro’s besparen. Onderstaande tips kunnen je op weg helpen om een goedkope autoverzekering voor studenten af te sluiten.

1. Kies een goedkope (lichte) auto met een laag vermogen

Een kleine, lichte auto brengt bij een aanrijding minder schade toe dan een grote, zware auto. Maar niet alleen bespaar je zo op je autoverzekering; ook de wegenbelasting en de brandstofkosten pakken lager uit. Zo kun je zelfs als student een goedkope autoverzekering afsluiten.

2. Betaal de premie jaarlijks in plaats van maandelijks

Er zijn verzekeraars die je in staat stellen om de premie per half jaar of zelfs maandelijks te betalen. Dat mag dan wel prettiger op korte termijn zijn, op jaarbasis betaal je uiteindelijk meer. Je bent altijd het goedkoopst uit als je ervoor kiest om de premie per jaar te betalen.

3. Zet de autoverzekering op je eigen naam

Door de autoverzekering op je eigen naam te zetten, bouw je zelf schadevrije jaren op. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, des te hoger de premiekorting wordt. Zo betaal je op den duur een stuk minder voor je autoverzekering, of kun je met grote korting een nieuwere, zwaardere auto verzekeren. Ondanks dat dit op kortere termijn duurder is, ben je op de lange termijn goedkoper uit.

4. Kies voor een lage dekking (WA)

De laagste dekking is die van de WA Verzekering. Daarmee ben je gedekt tegen schade die je met jouw voertuig bij anderen aanricht. Schade aan je eigen auto moet je dan alsnog wel zelf betalen. Kies alleen voor deze optie als je zelf de kosten van een grote schade aan je auto kunt betalen.

5. Betaal kleine schades zelf

Mocht je voor een andere dekking dan WA kiezen, dan kun je schade aan jouw eigen auto wél claimen. Het probleem is alleen dat je dan een terugval maakt in de opgebouwde schadevrije jaren, waardoor je no claim korting daalt en je premie dus hoger wordt. Kies er daarom voor om kleine schades aan je eigen auto niet te laten repareren, of de kosten ervan zelf te betalen. Dit scheelt je op de lange termijn vaak een hoop geld.

Als student zijn er dus zeker wel manieren om te besparen op je autoverzekering. Hopelijk kun jij op deze manier ook als student een goedkope autoverzekering afsluiten. Zeker als je jong bent, komen lagere kosten altijd goed uit!