Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkoopste elektrische auto

Op zoek naar een elektrische auto? Dan wilt u misschien wel weten welke elektrische auto de goedkoopste is. Wij zetten de 5 goedkoopste elektrische auto's voor u op een rij en geven u 4 tips om goedkoop elektrisch te rijden.

goedkoopste elektrische auto


 

Goedkoopste elektrische auto

Een elektrische auto is duurder in aanschaf dan een brandstofauto, maar er zijn zeker goedkope modellen te vinden. Wat is de goedkoopste elektrische auto? Wij zetten de 5 goedkoopste elektrische auto's onder de € 31.000,- op een rij.

  Goedkoopste elektrische auto's Vanafprijs
1 Dacia Spring Electric 45 € 21.750,-
2 Renault Twingo Electric € 23.020,-
3 Dacia Spring Electric 65 Extreme € 23.400,-
4 MG MG4 Electric 51 kWh € 30.785,-
5 Fiat 500e Hatchback 24 kWh € 30.790,-
Bron: EV-database

Goed om te weten: de goedkoopste elektrische auto is niet altijd de beste elektrische auto voor u. Lees waar u op kunt letten bij het kiezen van een elektrische auto.


 

Goedkoopste hybride auto

Ten opzichte van een volledig eletrische auto is een hybride auto gemiddeld gezien goedkoper. Dit komt doordat een hybride auto een kleiner, goedkoper accupakket heeft. Kiest u liever een hybride auto? Dit zijn de 5 goedkoopste hybride auto's in 2023: 

  Goedkoopste hybride auto Vanafprijs
1 Suzuki Swift Smart Hybrid € 20.995,-
2 Dacia Jogger Hybrid € 22.700,-
3 Mazda 2 Hybrid € 22.890,-
4 Toyota Yaris Hybrid € 26.350,-
5 Hyundai Kona Hybrid € 29.995,-

Goed om te weten: voor een hybride auto kunt u geen subsidie elektrische auto krijgen.


 

Goedkoopste elektrische auto lease

Een elektrische auto leasen is een optie als u voordelig elektrisch wilt rijden zonder de auto zelf te kopen. De goedkoopste elektrische auto leasen kunt u al vanaf € 299,- per maand. Wel is het slim om goed te bekijken hoeveel kilometers zijn inbegrepen en hoe lang de looptijd van de lease is. Dit kan namelijk invloed hebben op het maandelijkse leasebedrag.

De 5 goedkoopste elektrische auto leases in 2023 zijn:

  Goedkoopste elektrische auto lease Leasebedrag
1 Dacia Spring Electric 45 € 299,- p/mnd
2 Dacia Spring Electric 65 Extreme € 325,- p/mnd
3 Renault Twingo Electric € 363,- p/mnd
4 Fiat 500e 3+1 24 kWh € 416,- p/mnd
5 Fiat 500e Hatchback 24 kWh € 417,- p/mnd
Bron: EV-database

Tip: bepaal van tevoren welke leasevorm u wilt kiezen (private lease, occasion lease, financial lease of operational lease). Zo weet u precies waar u aan toe bent!


 

4 tips om goedkoop elektrisch te rijden

Een elektrische auto is duurder in aanschaf dan een elektrische auto, maar een elektrische auto is een goedkoper in maandelijkse kosten. Wilt u zo goedkoop mogelijk elektrisch rijden? Dat kunt u eenvoudig zelf dankzij onze 4 tips!

Tip 1: Vraag de subsidie elektrisch rijden aan

Met de subsidie elektrische auto kunt u tot € 2.950,00 subsidie krijgen voor uw elektrische auto. Absoluut een voordeel als u overweegt om een elektrische auto te kopen of te leasen. Zo kunt u voordelig elektrisch rijden!

Tip 2: Rijd zuinig

Zuinig rijden is belangrijk als u voordelig elektrisch wilt rijden. Dankzij kleine aanpassingen in uw rijgedrag kunt u al goedkoper elektrisch rijden. Denk aan anticiperend rijden, zoals goed vooruit kijken, situaties beter inschatten en uw rijgedrag hierop aanpassen. Of het gebruiken van cruise control om constante snelheid te behouden.

Tip 3: Houd uw bandenspanning op pijl

Het is slim om regelmatig de bandenspanning van uw elektrische auto te controleren. Bij de juiste bandenspanning slijten uw banden namelijk minder en hoeft u ze minder vaak te vervangen. Bovendien verbruikt uw elektrische auto bij een juiste bandenspanning minder energie om uw band aan te drijven. Win-win!

Tip 4: Vermijd onnodig gewicht

Extra gewicht in uw elektrische auto zorgt ervoor dat uw auto meer stroom verbruikt en dat kost ook meer. Daarom is het slim om geen onnodige spullen mee te nemen. Zo vergroot u de actieradius van uw elektrische auto en hoeft u minder vaak op te laden. Dat is voordelig elektrisch rijden!


Ook interessant voor u
 

elektrische auto kopen

Elektrische auto kopen: nieuw of tweedehands?

> Lees meer

 

kosten elektrisch rijden

Wat zijn de kosten van elektrisch rijden?

> Lees meer

 

kleine elektrische auto

De beste kleine elektrische auto: dit is onze top 5

> Lees meer


Elektrisch rijden homepage