Contact
Mijn UnitedConsumers

Kleine elektrische auto

Denkt u bij een elektrische auto aan een grote, dure auto? Dat hoeft zeker niet het geval te zijn! Tegenwoordig zijn er namelijk ook compacte, kleine elektrische auto's. Wij vertellen u wat de 5 beste kleine elektrische auto's zijn en hoeveel een compacte elektrische auto kost. 

kleine elektrische auto


 

Kleine elektrische auto

Kleine elektrische auto's zijn onder te verdelen in kleine elektrische stadsauto's en compacte elektrische gezinsauto's. Kleine elektrische auto's zijn daarom perfect voor in de stad of als tweede auto.

Zoekt u een compacte elektrische auto? Tegenwoordig zijn er een hoop verschillende modellen van verschillende merken. Kleine elektrische auto's zijn vaak een stuk goedkoper dan middenklasse elektrische auto's.

Actieradius kleine elektrische auto

Het is goed om te weten dat de actieradius van een kleine elektrische auto iets minder is. Er is immers in een compacte elektrische auto minder plek voor een groot accupakket. Waar bij een middenklasse elektrische auto de actieradius zo'n 310 kilometer is, heeft een kleine elektrische auto een actieradius van gemiddeld 180 kilometer.  


 

Beste kleine elektrische auto: top 5

De beste kleine elektrische auto; dat is voor iedereen verschillend. Misschien bent u wel op zoek naar een kleine elektrische auto met grote actieradius. Terwijl een andere persoon misschien op zoek is naar de goedkoopste kleine elektrische auto.

Wij zetten de top 5 beste kleine elektrische auto's op een rijtje met de actieradius en vanafprijs. Zo kunt u zelf kiezen welke compacte elektrische auto bij u past.

  Beste kleine elektrische auto Actieradius Vanafprijs
1 Peugeot e-208 362 km € 34.420,-
2 Dacia Spring Electric 230 km € 21.750,-
3 Renault Twingo E-Tech Electric 190 km € 23.020,-
4 Mini Electric 234 km € 38.690,-
5 Fiat 500e 190 km € 29.990,-

Tip: in de EV-database kunt u eenvoudig alle kleine elektrische auto's bekijken en vergelijken.


 

Kleine elektrische auto kopen

Zit u eraan te denken om een kleine elektrische auto te kopen? Dan kunt u ervoor kiezen om een tweedehandse of nieuwe kleine elektrische auto te kopen. De keuze of u een tweedehandse of nieuwe kleine elektrische auto wilt kopen, hangt vooral af van uw budget. Een nieuwe kleine elektrische auto kopen is duurder dan een tweedehandse elektrische auto. 

Kleine elektrische auto tweedehands

Als u niet de volle mep wilt betalen voor een compacte elektrische auto, kunt u ervoor kiezen om een kleine elektrische auto tweedehands aan te schaffen. Wel is het zo dat de actieradius van een tweedehands kleine elektrische auto een stuk minder kan zijn. Dat komt doordat de accuprestaties na een aantal jaren minder kunnen worden.


 

Prijs kleine elektrische auto

De prijzen van een kleine elektrische auto liggen tussen de € 21.000,- en € 40.000,-. De prijs van een kleine elektrische auto is afhankelijk van onder andere de functies van de elektrische, het merk en het model.


Ook interessant voor u
 

elektrische auto kopen

Elektrische auto kopen: nieuw of tweedehands?

> Lees meer

 

kosten elektrisch rijden

Wat zijn de kosten van elektrisch rijden?

> Lees meer

 

elektrisch vs benzine vs diesel

Elektrische auto vs. benzine vs. diesel

> Lees meer


Elektrisch rijden homepage