Contact
Mijn UnitedConsumers

Onderhoud aan uw elektrische auto

Bij het kopen van een elektrische auto hoort natuurlijk regelmatig onderhoud. Maar, wist u al dat het onderhoud van een elektrische auto minder kost? U leest hier alles over het onderhoud van een elektrische auto en de kosten daarvan.

onderhoud elektrische auto


 

Onderhoud elektrische auto

Het onderhoud van een elektrische auto is vaak minder dan van een brandstofauto, omdat een elektrische auto nauwelijks draaiende motoronderdelen heeft. Wel moeten de onderdelen die snel slijten, zoals de remmen, banden en ruitenwissers, regelmatig gecontroleerd en onderhouden worden. Daarom bestaat het onderhoud van een elektrische auto vaak uit:

Onderhoud hybride auto

Ook hybride auto's hebben regelmatig onderhoud nodig. Het onderhoud van een hybride auto komt wel meer overeen met een onderhoudsbeurt van een brandstofauto. Wel is het goed om te weten dat het onderhoud aan het hybridesysteem uitgevoerd moet worden door een specialist.


 

Onderhoudskosten elektrische auto

Omdat een elektrische auto minder onderhoud nodig heeft, kost een onderhoudsbeurt van een elektrische auto gemiddeld een stuk minder dan van een brandstofauto. Maar, wat kost het onderhoud aan een elektrische auto eigenlijk? Per keer kost een onderhoudsbeurt van de elektrische auto zo'n € 190,-.

Goed om te weten: bij elektrische auto's kunnen banden sneller slijten dan bij een brandstofauto. Daarom kan het zijn dat u vaker de banden moet vervangen.


 

Hoeveel onderhoud heeft een elektrische auto nodig?

Hoe vaak uw elektrische auto onderhoud nodig heeft, verschilt per elektrische auto. Wij raden u aan om iedere twee jaar of na 30.000 kilometer uw elektrische auto een onderhoudsbeurt te geven. Wel moet u uw elektrische auto na 6 jaar jaarlijks APK laten keuren. Daarom kan het slim zijn om op voorhand een onderhoudsbeurt voor uw elektrische auto in te plannen.


 

Elektrische auto reparatie

In principe gaan de grootste onderdelen van een elektrische auto (bijna) niet kapot. Is uw elektrische auto toch toe aan een reparatie? Dan kunnen de kosten van het onderhoud aan uw elektrische auto hoger uitvallen. De hoogte van de kosten hangen af van welk onderdeel vervangen of gerepareerd moet worden.


Ook interessant voor u
 

kosten elektrisch rijden

Wat zijn de kosten van elektrisch rijden?

> Lees meer

 

voor- en nadelen elektrische auto

Dit zijn de voor- en nadelen van een elektrische auto

> Lees meer

 

levensduur elektrische auto

Hoe lang gaat een elektrische auto mee?

> Lees meer

 

Elektrisch rijden homepage