Contact
Mijn UnitedConsumers

Op vakantie met uw elektrische auto

Met de elektrische auto op vakantie? Heerlijk! Het is slim om u van tevoren goed voor te bereiden als u op vakantie gaat met de elektrische auto. U leest hier onze beste tips om veilig op vakantie te gaan met uw elektrische auto.

op vakantie met de elektrische auto


1

Tip 1: Check & plan voor opladen onderweg

Wanneer u gaat reizen met uw elektrische auto, is het goed om te weten dat opladen in het buitenland niet altijd zo vanzelfsprekend is als in Nederland. In het buitenland zou het zomaar eens kunnen zijn dan de laadsnelheid lager is en dat er minder laadpalen beschikbaar zijn. Check en plan daarom van tevoren waar u op uw route laadpalen tegenkomt. Op oplaadpalen.nl vindt u een compleet overzicht van alle laadpalen in heel Europa.


2

Tip 2: Neem meerdere laadpassen mee

Tijdens een autovakantie met de elektrische auto kan het prettig zijn om (meerdere) laadpassen mee te nemen. Er is namelijk niet één universele laadpas voor alle laadpalen in Europa. Met meerdere laadpassen op zak is de kans groter dat er eentje werkt. Bekijk ook of u op de laadpas eerst opladen in het buitenland moet activeren.

Goed om te weten: bij de meeste laadpalen in Europa kunt u ook met uw pinpas of creditcard betalen en uw auto opladen. 


3

Tip 3: Regel pechhulp

Hoewel het natuurlijk het beste is om uw accu tijdig op te laden, kan het voorkomen dat u onverwachts met een lege accu langs de weg staat. In dat geval kan de pechhulp uw batterij een beetje bijladen. Zo heeft uw auto weer voldoende prik om naar de dichtstbijzijnde laadpaal te rijden. Wij raden u daarom aan om voor de autovakantie een pechhulp service te regelen. 


4

Tip 4: Houd rekening met de actieradius

Weet u al hoeveel actieradius van uw elektrische auto is? Tijdens een lange rit naar uw vakantiebestemming kan de actieradius verschillen met uw dagelijkse ritjes. Dit komt doordat het verbruik van een elektrische auto hoger is op een snelweg. Daarnaast kan de actieradius ook verschillen als u onderweg veel bergen moet trotseren. 

Bekijk onze tips om de actieradius te vergroten


5

Tip 5: Neem alle verplichte items mee

Wist u dat u in het buitenland soms een brandblusser of een reserveband in uw auto moet hebben liggen? Bij politiecontrole moet u kunnen aantonen dat u deze verplichte voorwerpen in uw auto hebt liggen. Daarom is het verstandig om van tevoren te checken wat u nodig heeft als u met de (elektrische) auto op vakantie gaat. 

Extra tip: bij een elektrische auto kan een laadkabel natuurlijk niet ontbreken. Voor de zekerheid kunt u ook een 230V-laadkabel meenemen. Zo kunt u - bij nood - ook uw elektrische auto opladen aan een stopcontact.

vakantie checklist


6

Tip 6: Geniet!

Als u alle voorbereidingen heeft getroffen, kunt u zorgeloos op vakantie gaan. U heeft vast een lange tijd naar de vakantie toegeleefd. Daarom is deze tip misschien wel de allerbelangrijkste tip: geniet van uw vakantie (met de elektrische auto)! 


Ook interessant voor u
 

laadpas

Welke laadpas heb ik nodig in Nederland en het buitenland?

> Lees meer

 

zwarte zaterdag

Dit zijn de zwarte zaterdagen van dit jaar!

> Lees meer

 

autoverzekering buitenland

Is mijn autoverzekering in het buitenland geldig?

> Lees meer


Elektrisch rijden homepage