Contact
Mijn UnitedConsumers

Snelladen elektrische auto

Als u onderweg bent en uw elektrisch auto moet opladen, kan snelladen een oplossing voor u zijn. Wat kost snelladen? En hoe lang duurt snelladen? U leest het hier.

snelladen elektrische auto


 

Snelladen auto

Snelladers zijn laadpalen met een groot vermogen om uw elektrische auto binnen een mum van tijd weer op te laden. U kunt uw elektrische auto snelladen wanneer u uw elektrische auto snel weer nodig heeft. U kunt uw auto op drie manieren snelladen:

1. Laadpaal snelladen

Naast openbare laadpalen bevinden zich steeds meer snelladers op openbare plekken, zoals supermarkten. Daardoor wordt het snelladen van uw elektrische auto een stuk toegankelijker.

 

2. Snelladen langs de snelweg

Om een lege accu onderweg te voorkomen, is het mogelijk om uw auto langs de snelweg te snelladen. In Nederland en in het buitenland vindt u verschillende snellaadpalen bij tankstations en parkeerplaatsen.

 

3. Snelladen thuis

Snelladen thuis is niet gebruikelijk, omdat u de auto thuis meestal 's avonds of 's nachts oplaadt. Daarnaast kan een snellader voor thuis flink in kosten oplopen. Vaak is een normale laadpaal voor thuis al voldoende voor u.


 

Een normale laadpaal vs. snelladen

Het grootste verschil tussen een normale laadpaal en een laadpaal voor snelladen is de manier van het overbrengen van stroom. Een openbare laadpaal en een laadpaal thuis maken gebruik van wisselstroom, wat vervolgens door een omvormer wordt omgezet in bruikbare stroom. Daarentegen zet een snellader de wisselstroom meteen om, waardoor de stroom direct bruikbaar is.

Bovendien is het vermogen van een snellader vaak hoger. Het vermogen van een snellader varieert van 50 kW tot 350 kW, terwijl het vermogen van een laadpaal tussen de 4 kW en 11 kW ligt. 


 

Hoe lang duurt snelladen?

Met een snellader kunt u uw elektrische auto gemiddeld binnen 30 minuten tot 80% opladen. In de toekomst kunnen elektrische auto's steeds sneller snelladen. Daarom kan snelladen in de toekomst een stuk korter duren. Goed om te weten: de duur van het snelladen hangt af van het vermogen van de laadpaal. De gemiddelde laadtijd van een snellader kan daardoor in de praktijk afwijken. 


 

Wat kost snelladen?

Het snelladen van uw elektrische auto gaat snel, maar is vaak ook een duurdere optie om uw auto op te laden. Het plaatsen van een laadpaal voor snelladen kost namelijk meer. Het snelladen van uw elektrische auto kost tussen de € 0,60 en € 0,90 per kWh.

Tip: Heeft u de tijd om uw elektrische auto op te laden? Thuis of aan een normale laadpaal uw elektrische auto opladen is in de meeste gevallen goedkoper dan snelladen.


 

Waar kan ik snelladen?

In Nederland zijn er ruim 3.200 laadpalen voor snelladen. Deze worden u aangeboden door verschillende netwerken, namelijk: Tesla, Fastned, Allego, Ionity en Vattenfall. Weten waar u uw elektrische auto kunt opladen? Op oplaadpalen.nl vindt u eenvoudig waar u uw elektrische auto kunt opladen in de buurt of op uw bestemming.


Ook interessant voor u
 

openbare laadpaal

Hoe werkt een openbare laadpaal?

> Lees meer

 

laadpaal thuis

Hoe kan ik het beste een laadpaal voor thuis kiezen?

> Lees meer

 

kosten elektrisch rijden

Dit zijn de kosten van elektrisch rijden

> Lees meer


Elektrisch rijden homepage