Vergelijk hier uw autoverzekering

Kentekenbewijs

Het kenteken bestaat uit twee delen: het kentekenbewijs en de kentekenplaat. Als u in het bezit bent van een auto bent u verplicht om het kentekenbewijs bij u te dragen wanneer u gaat autorijden. Aan het kentekenbewijs kan namelijk veel informatie afgelezen worden; gegevens over u en uw auto en of u bent verzekerd. In combinatie met de kentekenplaat vormt het kentekenbewijs het kenteken van uw auto.

Kentekencard

Vanaf 2014 wordt de kentekencard ingevoerd. Dit is een pasje waar alle gegevens van de auto op staan die digitaal uit te lezen zijn. Dat scheelt weer papierwerk in de auto en u kunt het pasje gemakkelijk met het rijbewijs in uw portemonnee bewaren. Naar verwachting zullen alle huidige kentekenbewijzen in 2018 omgezet zijn naar de kentekencard.

Kentekencard

Papieren kentekenbewijs

Veel mensen zullen nog een papieren kentekenbewijs hebben. Dit bestaat uit twee delen:

  • Deel 1A: het voertuigbewijs. Op dit formulier staan alle gegevens over uw auto.
  • Deel 1B: het tenaamstellingsbewijs. Op dit formulier staan alle gegevens van de eigenaar van de auto.
  • Deel 2: het overschrijvingsbewijs. Dit formulier wordt gebruikt bij de overschrijving en heeft u nodig wanneer u uw auto gaat verkopen.

U bent verplicht om deel 1A en 1B bij u te hebben. Laat uw kentekenbewijs niet onbewaakt in uw auto liggen. Mocht u het slachtoffer worden van diefstal, dan is het moeilijker om uw auto te traceren en kunnen de daders uw auto gemakkelijk doorverkopen.

Autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering is net als motorrijtuigenbelasting verplicht in Nederland. Er zijn tal van verzekeringsmaatschappijen die samen honderden polissen aanbieden. Wij maken het u graag gemakkelijk. Bij UnitedConsumers kunt u online autoverzekeringen vergelijken. U vergelijkt dan de beste autoverzekeraars tegen de scherpste premiekosten. Daarnaast krijgt u bij UnitedConsumers ook nog eens 5% korting op uw premie. Zo bent u altijd verzekerd van een goedkope autoverzekering.

Goedkope autoverzekering >>

Start met besparen en doe direct de Premie-Check om er achter te komen hoeveel voordeliger u uit kunt zijn.