Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Diefstalpreventie: met deze 4 tips voorkom je autodiefstal

Goed nieuws voor automobilisten: er worden steeds minder auto’s gestolen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn er in 2017 in 8.760 auto’s gestolen. Dat zijn in totaal 14 procent minder gestolen auto’s ten opzichte van 2016. Als we kijken naar 2010 is het zelfs een daling van 40 procent!

Maar wat is de reden van deze daling? Dat ligt waarschijnlijk aan de verbeterde beveiligingssystemen in nieuwe auto's. De standaard beveiliging van jongere auto’s is tegenwoordig meer dan alleen de startonderbreker. Beveiligingssystemen worden steeds geavanceerder en doeltreffender.

4 tips om autodiefstal te voorkomen

Onze auto’s zijn dus veiliger en worden uitgerust met goede anti-diefstalapparatuur. Toch blijft het belangrijk om zelf goed op te letten. Graag geven wij u 4 tips om autodiefstal te voorkomen. Woont u in een risicogebied? Bekijk op de interactieve kaart hieronder of er in uw gemeente veel auto's worden gestolen.
 

 
 • Parkeer uw auto op een goed verlichte plaats.
  Zo hebben mensen in de buurt altijd zicht op uw auto. Bent u van mening dat uw eigen straat niet goed verlicht is? Dan kunt u dat altijd melden bij uw gemeente.
   
 • Sluit uw auto goed af, dit gaat helaas nog vaak fout.
  Deze tip lijkt een open deur, maar het kan niet vaak genoeg worden gezegd. Vergeet niet te controleren of uw auto wel goed is afgesloten.
   
 • Neem uw waardevolle spullen mee
  Laat u accessoires toch in uw auto? Verberg ze netjes onder uw stoel, in het dashboardkastje of in (een afgedekte) achterbak.

 • Leg uw sleutels niet in het zicht
  Waar legt u thuis uw sleutels neer? Leg ze in ieder geval niet in het zicht: bijvoorbeeld op de vensterbank vlak bij de achter- of voordeur. 

Uw auto toch gestolen? Meld diefstal zo snel mogelijk bij de Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit. Hoe sneller u diefstal meldt des te groter de kans dat de politie uw auto terug kan vinden.