Vergelijk hier uw autoverzekering

Claxonneren: regels en boetes

Om uw veiligheid en die van anderen in het verkeer te garanderen, zijn er een aantal eisen aan bestuurders opgesteld. U moet natuurlijk de verkeersregels volgen, maar u bent bijvoorbeeld ook verplicht een autoverzekering af te sluiten. Uw auto is daarnaast uitgerust met een aantal veiligheidskenmerken, waaronder de claxon. 

Op zoek naar een goedkope autoverzekering? Met de Premie-Check van UnitedConsumers, in het kort UC, kunt u gratis uw autoverzekering vergelijken om de meest geschikte te vinden. Afsluiten gaat snel en eenvoudig.

Gebruik de claxon waar hij voor bedoeld is

Iedere auto moet om veiligheidsredenen een geluidssignaal kunnen afgeven. Dat is uw claxon. De claxon mag niet meer dan één toon hebben. U mag uw claxon alleen gebruiken als u zich in een gevaarlijke situatie bevindt. Gebruikt u de claxon in een andere situatie, dan kunt u in 2016 een boete krijgen van € 90. 

Onnodig lawaai veroorzaken

Veroorzaakt u onnodig geluid op de weg, dan kunt u hiervoor een bekeuring krijgen van € 370. U moet hierbij denken aan onnodig gas geven voor het verkeerslicht of erg luide muziek draaien in de auto.

Lees ook over de regels en boetes over:

Autogordels
Rijbewijs
Alcohol

> Verkeersregels en verkeersboetes
> Alles over autoverzekeringen