Vergelijk hier uw autoverzekering

Verkeersboetes en verkeersregels

Verkeersregels zijn er niet voor niets. Ze zijn opgesteld om het leven op de weg zo veilig mogelijk te maken. Wie zich niet aan de verkeersregels houdt, kan een boete krijgen. Zo betaalt u in 2014 € 550 boete als u niet in het bezit bent van een autoverzekering. U kunt uw geld natuurlijk beter besteden dan aan verkeersboetes. Houd u daarom aan de verkeersregels en voorkom een bon!

Eisen aan uw voertuig

Als u de weg op gaat, moet uw auto in goede staat zijn. Uw auto moet APK gekeurd zijn, de banden moeten in goede conditie zijn en de remmen moeten goed werken. Om verkeersboetes te voorkomen moet verder uw nummerplaat goed zichtbaar zijn, de verlichting in orde zijn en u moet gebruik kunnen maken van uw ruiten en spiegels. Uw voertuig mag ook niet te zwaar of verkeerd geladen zijn, anders riskeert u een bon.

Eisen aan u als bestuurder

Bestuurders moeten uiteraard ook de regels naleven. U bent immers niet alleen verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van andere weggebruikers. Draag daarom altijd uw autogordel en gebruik geen alcohol in het verkeer. Gaat u de weg op, dan moet u ook in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en verzekeringsbewijs. Om misverstanden en onnodig lawaai te voorkomen, mag u de claxon alleen gebruiken bij gevaar.

Verkeersregels

Belt u wel eens in de auto? U weet waarschijnlijk wel dat u een bekeuring kunt krijgen voor niet handsfree bellen. Iedereen weet ook dat hij zich aan de snelheid moet houden en niet door rood mag rijden. Wist u ook dat er fikse boetes staan op bumperkleven, verkeerd inhalen en geen voorrang verlenen? Tevens zijn er verkeersregels voor parkeren, aanduidingen op het wegdek en bijzondere regels voor de snelweg.

  • Lees meer over de verkeersboetes voor overtreding van de verkeersregels.

Lees ook over:

Te hard rijden binnen de bebouwde kom
Smartphone gebruik tijdens het rijden
Aanvullende autoverzekeringen
Rijden met alcohol of drugs op
Op het laatste moment ritsen
Dekking autoverzekering
Geen richting aangeven
Verzekerd op vakantie
onnodig links rijden
Agressief rijgedrag
Verzekeringnemer
Verzekerd blijven
Schadevrije jaren
Autoverzekeraar
Auto onderhoud
Zondagsrijders
Groene kaart
Autoschade
Auto alarm
Rijbewijs
Kenteken

> Alles over autoverzekeringen