Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Dit zijn de verkeersboetes van 2021

De verkeersboetes 2021 stijgen met 1,6 procent ten opzichte van de verkeersboetes in 2020. Want kost een boete voor door rood rijden? Of een boete voor te hard rijden? Wij zetten de kosten van de verkeersboetes van 2021 voor u op een rij!

Verkeersboetes banner

 

Verkeersboetes 2021

Waar de boetes voor verkeersovertredingen in 2020 € 95,-, € 140,-, € 240,- en € 390,- bedroegen, zijn deze dit jaar verhoogd naar € 100,-, € 150,-, € 250,- en € 400,-. Bent u op zoek naar de kosten van een specifieke verkeersboete? U kunt hieronder de boetes bekijken:


 

Snelheidsboetes 2021

Iedereen heeft wel eens te hard gereden. Maar een snelheidslimiet is er niet voor niets! Het zorgt ervoor dat er zo min mogelijk ongelukken en schades ontstaan in het verkeer.

Heeft u wel eens last van een te zware voet op het gaspedaal? Dan bent u vast benieuwd naar de hoogte van snelheidsboetes van 2021. Hieronder kunt u de bekeuringen bekijken: 


 

Administratiekosten boetes 2021

De administratiekosten van boetes blijven in 2021 gelijk. U betaalt per verkeersboete € 9,- administratiekosten. De € 9,- administratiekosten bestaat uit € 5,52 personeelskosten, € 2,53 apparaatskosten, € 0,59 gerechtskosten en € 0,36 aan rente en afschrijving. De administratiekosten betaalt u bovenop de boete. 


 

Boetes bekijken

Reed u onlangs door een wel heel erg donkeroranje stoplicht? Of bent u recent geflitst? In Nederland ontvangt u binnen enkele dagen de boete thuis op de mat. Soms ligt de paarswitte brief uit Leeuwarden al de dag erna in uw brievenbus. 

Op uw schriftelijke boete wordt aangegeven dat u via de website van het CJIB uw boete online kunt bekijken en betalen. En doe dit wel snel, want de verhogingen voor het niet betalen van een boete zijn niet mals!


 

CJIB boete bekijken

Hoe kunt u uw verkeersboete bekijken? U kunt uw boete online bekijken via de website van het CJIB. Via het CJIB kunt u inloggen met uw DigiD. U heeft bij het CJIB een aantal opties, zoals uw flitsfoto bekijken, het betalen van uw boete of het treffen van een betaalregeling. 


 

Bezwaar maken

Bent u het niet met de boete eens? Dan kunt u bezwaar maken bij de officier van justitie. Een andere benaming voor bezwaar maken is ook wel 'in beroep gaan'. Hoe u in beroep kunt gaan, hangt af van het soort boete. Indien er een 'M' op uw brief staat, kunt u middels uw DigiD via de website van het CJIB in beroep gaan


Aanbevolen voor u


 

Regels en boetes homepage

Terug naar boven