Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Autoverzekering: aantal kilometers per jaar

Bij het afsluiten van een autoverzekering geeft u het gemiddelde aantal kilometers dat u per jaar rijdt aan. Mede op basis daarvan berekent de verzekeraar uw premie. Het aantal kilometers dat u per jaar rijdt, kunt u inschatten aan de hand van de kilometerstand van uw auto. Ook wordt er tijdens de APK altijd een notitie gemaakt van het aantal kilometers dat u in het afgelopen jaar heeft gereden. Als u het aantal kilometers onjuist invult kan de autoverzekeraar u royeren. Blijf verzekerd en vul het aantal kilometers per jaar naar waarheid in.

Het loont om elk jaar uw autoverzekering te vergelijken. Zo bespaart u eenvoudig op uw autoverzekering. Overstappen is zo gebeurd. Bovendien krijgt u bij UnitedConsumers 5% extra korting op de premie!

Aantal kilometers bij schade

Als u schade aan uw auto heeft, kijkt de autoverzekeraar naar de gegevens die u bij het afsluiten van de autoverzekering heeft ingevuld. Hieronder valt ook het aantal kilometers per jaar. Als dit aantal kilometers aanzienlijk hoger is dan u heeft aangegeven kan dit gevolgen hebben voor het uitkeren van de schadeclaim. Als u meer kilometers rijdt dan u heeft opgegeven is het risico voor de autoverzekeraar groter. Uw premie zal daardoor iets hoger uitvallen. Een autoverzekeraar kan ervoor kiezen de autoverzekering op te schorten als blijkt dat u zich niet aan de mededelingsplicht heeft gehouden.

Aantal kilometers per jaar wijzigen

Stel; u heeft een schatting gemaakt van het aantal kilometers per jaar bij het afsluiten van uw autoverzekering. Maar in plaats van de geschatte 10.000 kilometer, rijdt u per jaar 20.000 kilometer met uw auto. U kunt ons altijd bellen om het gemiddeld aantal kilometers te wijzigen. Zo komt u zeker niet voor verrassingen te staan op het moment dat u onverhoopt schade veroorzaakt. Neem gerust contact met ons op.

Autoverzekeringen vergelijken

Vergelijk eenvoudig verschillende autoverzekeringen met de Premie-Check van UnitedConsumers. We hebben een ruim aanbod van goedkope autoverzekeringen. U vindt vast een verzekering die past bij uw persoonlijke situatie.

Bij UnitedConsumers kunt u niet alleen een goedkope autoverzekering afsluiten, maar krijgt u ook nog eens 5% extra groepskorting op uw premie. Deze korting spaart u op in een tegoed dat in uw persoonlijke account wordt bijgehouden. Wanneer u er behoefte aan heeft, keren we dit tegoed uit. Gewoon in geld, gewoon op uw bankrekening.

 

Terug naar boven