Vergelijk hier uw autoverzekering

Rijbewijs ingevorderd

Als u andere weggebruikers ernstig in gevaar brengt, kan de politie uw rijbewijs invorderen. Vanaf dat moment bent u niet meer bevoegd auto te rijden. Als u dit toch doet, begaat u een misdrijf en bent u niet verzekerd. Wees verstandig en zorg dat u verzekerd blijft.

Er zijn drie redenen waarom uw rijbewijs ingevorderd kan worden:

  • U heeft een alcoholpromillage hoger dan 1,3 in uw bloed. Bij beginnende bestuurders mag het promillage niet hoger zijn dan 0,8
  • U heeft de maximum snelheid met 50 km/u overschreden
  • U weigert mee te werken aan een alcoholonderzoek

Gevolgen voor uw autoverzekering

Een invordering van het rijbewijs hoeft geen directe gevolgen te hebben voor uw autoverzekering. Uw auto kan gewoon verzekerd blijven in de tijd dat u er niet in mag rijden. Maar uw overtreding wordt geregistreerd bij stichting CIS. In deze databank heeft de autoverzekeraar altijd inzicht. De autoverzekeraar kan beslissen om uw verzekering op te schorten als blijkt dat uw rijbewijs is ingevorderd.

Bij het afsluiten van een nieuwe verzekering bent u verplicht om aan te geven bij de acceptatievragen of u ooit in aanraking bent gekomen met justitie. U heeft de mededelingsplicht om deze vraag eerlijk te beantwoorden. De autoverzekeraar mag u aan de hand van de antwoorden op de acceptatievragen weigeren.

UnitedConsumers autoverzekering

Bent u verzekerd bij UnitedConsumers en is uw rijbewijs ingevorderd? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Autoverzekeringen vergelijken

Ben u op zoek naar een nieuwe goedkope autoverzekering? Doe dan nu de Premie-Check om autoverzekeringen te vergelijken. Wij zetten de goedkoopste autoverzekeringen voor u op een rij. U kiest zelf de verzekering die het beste bij u past.

Bij UnitedConsumers bent u extra goedkoop uit, want alleen bij ons profiteert u van het consumentencollectief. Zo krijgt u 5% extra korting op de premie van uw autoverzekering. Spaar de extra korting op in uw persoonlijke account en laat dit uitkeren wanneer u het wilt. Gewoon op uw bankrekening.

Lees meer over

APK
Premie betalen
Betalingstermijn
Premieachterstand
Kilometers per jaar
Motorrijtuigenbelasting

> Alles over autoverzekeringen