Contact
Mijn UnitedConsumers

Eigen risico autoverzekering

Bij een autoverzekering hoort vaak een eigen risico. Dit betekent dat u bij schade een vast deel van de kosten zelf betaalt. Het eigen risico is geldig bij schades aan uw eigen auto, zoals schades die onder de WA beperkt casco en WA casco (all risk) autoverzekeringen vallen. Hoe hoog het eigen risico is, kan per autoverzekering verschillen. 

Wilt u besparen op uw autoverzekering met eigen risico? Bereken dan vrijblijvend uw premie eigen risico en start met besparen. 

Premie eigen risico berekenen

eigen risico autoverzekering


 

Wat is eigen risico autoverzekering?

Het eigen risico is een deel van het schadebedrag dat u zelf betaalt. Het eigen risico is geldt voor schades aan uw eigen auto, zoals schades die onder de WA beperkt casco en WA casco (all risk) vallen. Schades die vallen onder de WA verzekering, dus schades die u met uw auto veroorzaakt bij een ander, kennen geen eigen risico.


Werking eigen risico autoverzekering

Het eigen risico van uw autoverzekering kan meerdere malen in een jaar in rekening worden gebracht. Het is dus niet hetzelfde als bij uw zorgverzekering, waarbij u na het behalen van het maximale bedrag datzelfde jaar niets meer betaalt. Dit betekent dat als u bijvoorbeeld drie schades in een jaar rijdt, u ook drie keer het eigen risico moet betalen.


Autoverzekering eigen risico via UnitedConsumers

  • Kies uit een eigen risico: € 0,-, € 150,-, € 250,- of € 500,-.
  • Vergelijk de beste en goedkoopste autoverzekeringen.
  • Maandelijks korting op uw autoverzekering.
  • Bespaar op uw vaste lasten.
  •  

Eigen risico autoverzekering


NL

 

Wanneer betaalt u het eigen risico van uw autoverzekering?

Het eigen risico van uw autoverzekering geldt alleen bij schades die u niet op een ander kunt verhalen. Bij een standaard WA dekking zijn schades aan de eigen auto niet verzekerd. Vaak vindt u daarom geen eigen risico terug in de polisvoorwaarden. Bij een WA beperkt casco of WA casco autoverzekering is het eigen risico vaak wel van toepassing. Dit ziet er als volgt uit:

  Eigen risico autoverzekering Wel gedekt Niet gedekt
WA
verzekering
Nee Schade aan anderen Schade aan eigen auto
WA beperkt casco Ja Schade aan anderen, en schade door diefstal, inbraak, brand, storm, natuurschade en ruitschade Schade door eigen schuld
WA casco (all risk) Ja Schade aan anderen, WA beperkt casco, schade door vandalisme en schade door eigen schuld -

 

Eigen risico van uw autoverzekering kiezen

Bij de meeste autoverzekeraars kunt u de hoogte van het eigen risico van uw autoverzekering zelf kiezen. Het is alleen niet per definitie zo dat een hoger eigen risico automatisch betekent dat u een minder hoge premie betaalt. Let op: kies nooit een eigen risico dat hoger is dan u kunt betalen, hoe aantrekkelijk de maandelijkse premie ook is. 

De hoogte van het eigen risico hangt af van de autoverzekeraar. Doorgaans liggen de bedragen van het eigen risico van de autoverzekering tussen de € 150,- en € 250,-. Bij uitzonderingssituaties kan het eigen risico hoger zijn, zoals bij hele dure, zware auto's of jonge bestuurders.

Eigen risico autoverzekering vergelijken 

Wij raden u aan om bij het vergelijken van autoverzekeringen goed op het eigen risico te letten. U kunt de polisvoorwaarden naast elkaar leggen en in één oogopslag zien wat uw eigen risico is bij verschillende maatschappijen. Heeft u al een autoverzekering bij UnitedConsumers? Dan vindt u het eigen risico van uw autoverzekering terug in uw polisvoorwaarden.

Autoverzekering vergelijken


 

Eigen risico autoverzekering, geen schuld

Het eigen risico van uw autoverzekering geldt alleen voor schade aan uw auto die door uzelf veroorzaakt is. Is de schade aan uw auto door een ander toegebracht, dan kunnen de kosten worden verhaald op de tegenpartij. In dat geval betaalt u géén eigen risico. Dit geldt ook als u een autoverzekering met enkel een WA dekking heeft. Is er sprake van schade veroorzaakt door een ander? Lees dan hier hoe u deze schade op de tegenpartij kunt verhalen.


Verhoogd eigen risico van uw autoverzekering

Er kan sprake zijn van een verhoogd eigen risico wanneer u kiest voor een schadeherstelbedrijf dat niet is aangesloten bij uw autoverzekeraar. Bekijk daarom goed vooraf of het schadeherstelbedrijf waar u naartoe wilt gaan is aangesloten bij uw autoverzekeraar. Zo voorkomt u dat u meer betaalt dan nodig is!

Verhoogd eigen risico jongeren tot 24 jaar

Jongeren onder de 24 jaar hebben meestal een verhoogd eigen risico bij hun autoverzekering. Dit komt doordat jongeren een groter risico vormen op de weg en vaker schade veroorzaken dan oudere bestuurders. In uw polis vindt u terug hoe hoog het eigen risico van uw autoverzekering is.


Autoverzekering eigen risico bij ruitschade

Een vervelend steentje dat op uw voorruit stuitert, veroorzaakt een sterretje in uw autoruit. Ruitschade wordt meestal volledig gedekt bij een WA beperkt casco en een WA casco autoverzekering. U krijgt een volledige vergoeding als de ruit slechts een sterretje heeft opgelopen en met een harsinjectie gerepareerd kan worden. Wanneer de ruit geheel vervangen moet worden, moet u eerst het eigen risico betalen voordat de schade wordt vergoed.


Wij staan voor u klaar

boogje

Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig over het eigen risico van uw autoverzekering? Onze WFT-gecertificeerde medewerkers helpen u graag!

Unitedconsumers

Terug naar boven