Autoverzekering met eigen risico: hoe zit dat?

Als verzekeringnemer van een autoverzekering heeft u waarschijnlijk een eigen risico. Dat betekent dat bij schade een vast deel van de kosten voor eigen rekening is. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u een schade veroorzaakt van € 5000,-. Als er op uw verzekeringspolis staat dat u € 200,- euro eigen risico heeft, dan zult u die € 200,- zelf moeten betalen.

Bij de standaard WA autoverzekering is schade aan eigen auto niet verzekerd, dan is er geen eigen risico nodig.

Hoogte van het eigen risico van de autoverzekering

De hoogte van het eigen risico hangt af van de autoverzekeraar. Doorgaans liggen de bedragen van het eigen risico tussen de € 130,- en € 150,-. Bij de een autoverzekering van UnitedConsumers is dit in de meeste gevallen een bedrag van € 135,-. Gaat u autoverzekeringen vergelijken, dan kunt u de polisvoorwaarden naast elkaar leggen en in één oogopslag zien wat uw eigen risico is. Heeft u al een autoverzekering bij UnitedConsumers, dan vindt u dit bedrag terug in uw polisvoorwaarden.

eigen-risico-autoverzekering

Verhoogd eigen risico autoverzekering

Er kan sprake zijn van een verhoogd eigen risico als u de schade bij een ander schadeherstelbedrijf laat repareren, in plaats van een van de aangesloten herstelbedrijven. Bekijk goed of uw autoverzekering aangesloten is bij bepaalde schadeherstelbedrijven, om zoveel mogelijk verzekerd te krijgen.

Jongeren onder de 24 jaar hebben meestal een verhoogd eigen risico. Dit omdat jongeren nu eenmaal een groter risico vormen op de weg en vaker schade veroorzaken. In uw polis vindt u terug hoe hoog het bedrag voor eigen risico is.

Autoverzekering zonder eigen risico

De meeste WA-verzekeringen zijn zonder eigen risico. U kunt dit in de polisvoorwaarden terugvinden.

Uitzondering: ruitschade

Zo’n vervelend steentje dat op uw voorruit stuitert, veroorzaakt vaak een sterretje in uw autoruit. Ruitschade wordt meestal volledig gedekt bij een WA + beperkt casco en een WA + casco autoverzekering. U krijgt een volledige vergoeding als de ruit slechts een sterretje heeft opgelopen en met een harsinjectie gerepareerd kan worden. Als de ruit geheel vervangen moet worden dan doet de verzekering eerst aanspraak op uw eigen risico voordat deze de schade vergoedt.

Lees in uw polis wat de voorwaarden zijn voor ruitschade, of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Eigen risico verhogen of verlagen

Bij de meeste autoverzekeraars kunt u de hoogte van uw eigen risico zelf bepalen. Dit heeft altijd consequenties voor uw premie. Als u een hoger eigen risico wilt, dan betaalt u minder premie aan uw autoverzekering. Wilt u een lager eigen risico, dan zal de premie voor uw autoverzekering omhoog gaan.

Om uw eigen risico te wijzigen kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Onze medewerkers kunnen u direct verder helpen. Bel met nummer 040 235 05 60 of stuur een e-mail naar auto@unitedconsumers.com.

Autoverzekering afsluiten

U kunt eenvoudig online uw autoverzekering afsluiten. Doe de Premie-Check om te zien hoeveel u kunt besparen. De hoogte van uw premie wordt onder andere bepaald door de woonplaats, het automerk en de gegevens van de regelmatige bestuurder.

Premie-Check >>

Lees meer over autoverzekeringen

Mededelingsplicht
Schuld en schade
Royement

> Alles over autoverzekeringen