Vergelijk hier uw autoverzekering

Autoverzekering: uw aanvraag wordt geweigerd

Autoverzekeraars zijn niet verplicht iedere aanvraag voor een autoverzekering te accepteren. Iedere autoverzekeraar heeft verschillende eisen die worden gesteld aan de verzekerde. Aan de hand van de acceptatievragen bepaalt de verzekeraar of een aanvraag wordt geaccepteerd of niet. Als de aanvraag van uw autoverzekering geweigerd wordt door de verzekeraar kan dit verschillende redenen hebben.

Weigering autoverzekering: CIS-registratie

Stichting CIS is een landelijk registratiesysteem voor verzekeringen. Alle verzekeraars hebben toegang tot dit systeem en kunnen informatie inzien over uw verzekeringsverleden. Bijvoorbeeld: u heeft een ontzegging van de rijbevoegdheid gehad of staat geregistreerd als wanbetaler. Dit kan een reden voor de verzekeraar zijn om u te weigeren. U kunt uw CIS registratie kosteloos opvragen bij Stichting CIS.

Autoverzekering geweigerd door schadeverleden

Uw aanvraag voor een autoverzekering mag geweigerd worden op basis van uw schadeverleden. Heeft u veel schade gemeld aan uw auto, dan kan een verzekeraar het risico te hoog vinden om u als verzekeringnemer te accepteren. Een autoverzekeraar kan daardoor de aanvraag van uw autoverzekering weigeren.

Weigering autoverzekering: negatieve schadevrije jaren 

Uw schadevrije jaren worden geregistreerd in de landelijke database RoyData. Schorst u uw auto, beëindigt of verandert u van autoverzekering, dan worden alle bekende schadevrije jaren in dit systeem aangemeld. De schadevrije jaren die in dit systeem geregistreerd staan worden gebruikt om de premie van uw volgende autoverzekeraar vast te stellen. Heeft u negatieve schadevrije jaren (ofwel een malusregistratie), dan kan dit een reden zijn voor een verzekeraar om u te weigeren.

Weigering autoverzekering: te laat een autoverzekering afsluiten

Een autobezitter moet verplicht een autoverzekering afsluiten. Als u van plan bent uw auto te schorsen, vervalt deze verplichting. Als u de schorsing wilt opzeggen, moet  uw auto direct weer verzekeren. Als u te lang wacht met het verzekeren van uw auto, kan de verzekeraar uw aanvraag voor een autoverzekering weigeren. Wacht dus niet te lang en start met autoverzekeringen vergelijken bij UnitedConsumers - in het kort UC. Zo profiteert u altijd van 5% extra groepskorting dankzij het consumentencollectief.

Doe nu de Premie-Check >>

Weigering autoverzekering: wanbetaling

Als u de premie van uw autoverzekering meerdere malen niet heeft betaald, staat u bij het CIS geregistreerd als wanbetaler. Dit kan een reden zijn voor een autoverzekeraar om uw aanvraag te weigeren. Bekijk van tevoren goed welke regels er zijn omtrent het betalen van uw premie.

Autoverzekering geweigerd: ontzegging rijbevoegdheid

Een autoverzekeraar kan uw aanvraag voor uw autoverzekering weigeren als u de rijbevoegdheid ontzegd is door alcohol- of drugsgebruik in het verkeer, of omdat u buitenproportioneel te hard heeft gereden. Hierdoor kunt u op een speciale lijst van stichting CIS geplaatst worden. U kunt daardoor geen reguliere autoverzekering meer afsluiten. Omdat u verplicht bent om een autoverzekering te hebben, zijn er altijd nog andere verzekeraars die u wel zullen accepteren. Hier betaalt u dan een hogere premie. Heeft u al een autoverzekering, dan kan de verzekeraar ervoor kiezen om uw autoverzekering te royeren op grond van deze redenen.

Weigering autoverzekering: strafrechtelijk verleden

Als u een strafrechtelijk verleden heeft kan een autoverzekeraar het risico te hoog vinden om u te accepteren als verzekeringnemer. Een autoverzekeraar kan u op basis van een strafrechtelijk verleden weigeren voor de autoverzekering.

Weigering autoverzekering: acceptatievragen niet naar waarheid ingevuld

Een verzekeraar kan u weigeren als u de acceptatievragen niet naar waarheid heeft ingevuld. Alle antwoorden op de acceptatievragen zijn controleerbaar en de verzekeraar zal dit ook nagaan. Als uw antwoorden niet overeenkomen met uw geregistreerde verleden als verzekeringnemer, maakt de verzekeraar hier een melding van bij stichting CIS.

Alles over autoverzekeringen >>