Contact
Mijn UnitedConsumers

2toDrive en coach aanmelden bij RDW

Sinds een aantal jaren heeft de overheid 2toDrive ingevoerd. Met 2toDrive kunnen 17-jarigen vervroegd hun rijbewijs halen en autorijden onder begeleiding van een coach. Hoe werkt 2toDrive precies? Wij vertellen u wat 2toDrive is en hoe u een coach kunt aanmelden bij het RDW.

2todrive

 

Wat is 2toDrive?

Dankzij 2toDrive is het mogelijk om vanaf 16,5 jaar een rijbewijs met een coach te halen. Hiervoor hoeft u zich niet te registreren. U mag simpelweg een rijschool benaderen en beginnen met autorijlessen. Het theorie-examen bij het CBR mag u vanaf 16 jaar afleggen, en het praktijkexamen mag u vanaf 17 jaar afleggen.

 

Hoe werkt 2toDrive?

U mag als minderjarige nog niet zelfstandig de weg op. Daarom maakt 2toDrive het mogelijk om, onder begeleiding van een coach, als 17-jarige uw rijbewijs te halen en auto te rijden. Als u geslaagd bent voor uw rijbewijs, dan mag u onder de 18 jaar de weg op met een coach. Wij leggen u uit hoe 2toDrive werkt in 3 stappen:

2todrive coach kiezen

Stap 1: 2toDrive coach kiezen


De begeleider kiest u zelf. Handig, toch? U mag minimaal 1 en maximaal 5 coaches kiezen op uw begeleiderspas. Dit kan een familielid, bekende of vriend zijn. Wel zijn er een aantal voorwaarden waar uw coach aan moet voldoen. Uw begeleider:

  • Moet minimaal 27 jaar oud zijn.
  • Moet minimaal 5 jaar een Nederlands rijbewijs hebben.
  • Moet een geldig coach rijbewijs kunnen tonen tijdens het begeleiden.
  • Mag niet onder invloed zijn van alcohol, drugs of medicijnen tijdens 2toDrive.
  • Staat ingeschreven in het Nederlandse Basisregister Personen (BRP) met een woonadres in Nederland.
  • Mag 4 jaar voor de aanvraag van de begeleiderspas géén alcoholcursussen of gedragscursussen hebben gehad.
  • Mag 4 jaar voor de aanvraag van de begeleiderspas géén strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen hebben gehad.
  • Mag 4 jaar voor de aanvraag van de begeleiderspas géén ongeldigheidsverklaring hebben gehad, op grond van een onderzoek naar de rijvaardigheid of rijgeschiktheid.

coach aanmelden rdw

Stap 2: Coach aanmelden RDW


Heeft u uw coach(es) gekozen? Dan kunnen zij zich gratis op de website van het RDW aanmelden als coach. Hier melden zij zich aan met hun DigID en burgerservicenummer (BSN). Het RDW checkt of alle coaches aan bovenstaande voorwaarden voldoen. Zodra zij voldoen aan de voorwaarden, worden zij goedgekeurd. Binnen 5 werkdagen worden alle begeleiders succesvol aangemeld, mits zij zijn goedgekeurd.

begleiderspas aanvragen rdw

Stap 3: Begeleiderspas aanvragen RDW


Nu kunt u een begeleiderspas, oftewel een coach rijbewijs, voor 2toDrive aanvragen bij het RDW. De kosten voor een begeleiderspas van 2toDrive zijn € 25,-. Na goedkeuring krijgt u de begeleiderspas binnen 2 werkdagen thuisgestuurd. Op uw begeleiderspas vindt u de namen van uw begeleiders en uw eigen naam.

Rijden met 2toDrive

Zodra u op de weg gaat, moet u altijd uw rijbewijs, uw begeleiderspas en uw coach bij u hebben. Goed om te weten: ook uw coach moet een rijbewijs kunnen tonen tijdens het begeleiden. Daarnaast mag zowel u als uw coach niet onder invloed zijn van alcohol tijdens 2toDrive. Wij raden het aan om alle regels met betrekking tot 2toDrive goed door te nemen voordat u de weg opgaat.

 

2toDrive en een eigen auto

Uw rijbewijs gehaald? Gefeliciteerd! Nu kunt u eindelijk een auto kopen. Het is wel goed om te weten dat u pas een kenteken op uw naam mag zetten als u 18 jaar of ouder bent. Tot die tijd is het mogelijk om de auto op de naam van een van uw coaches te registreren.

Autoverzekering met korting

Op zoek naar een goedkope autoverzekering als beginnend bestuurder? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij vergelijken maandelijks de beste én goedkoopste autoverzekeringen. Bovendien krijgt u altijd minimaal 5% korting op uw maandelijkse premie. Zo houdt u meer over voor een leuker leven.

Vul uw kenteken in en bespaar direct!

Goedkope autoverzekering voor jongeren


NL

Ook interessant voor u
 

eerste auto kopen

Eerste auto kopen: hoe gaat dat in zijn werk?

> Lees meer

 

jongeren autoverzekering

Wanneer word ik als regelmatige bestuurder gezien?

> Lees meer

 

overschrijven

Auto overschrijven: kenteken op uw naam zetten

> Lees meer

 

Blog homepage