Auto polijsten: uw auto zelf polijsten

Nieuwe auto’s hebben altijd een indrukwekkend glanzende laklaag. Ondanks dat u de auto vaak wast, kan de laklaag dof worden, of ziet u kleine krasjes. De auto polijsten is dan de oplossing. Zelf de koplampen of autoruit polijsten? Dat is makkelijker dan u denkt! Wij geven u tips om uw auto te polijsten. 

Auto Polijsten Header

Auto polijsten: wat gebeurt er precies?

Polijsten is niets anders dan een heel dun laagje van de buitenste lak afschuren. Door de auto te polijsten, wordt de lak weer egaal. Hierdoor reflecteert het licht beter en krijgt de lak zijn glans weer terug.

Wanneer u de auto polijst, beïnvloedt dit enkel de buitenste, transparante laklaag. Zit er een kras diep tot in de primerlaag? Dan zal de kras, ondanks het polijsten van de auto, zichtbaar blijven.

Wanneer is uw auto polijsten verstandig?

Door het polijsten van de auto, verdwijnen de lichte en ondiepe krasjes als sneeuw voor de zon. Een ander voordeel is dat de doffe lak van uw auto weer mooi glanzend wordt. 

Benieuwd of uw auto polijsten de oplossing is voor de kras op uw auto? Breng dan met uw vinger een beetje water aan op de kras. Verdwijnt de kras? Dan is het oppervlakkig. Uw auto polijsten is dan een goede oplossing! Blijft de kras zichtbaar? Dan is het probleem niet met enkel het polijsten van uw auto op te lossen. Wanneer u een diepe kras wilt verwijderen, is het verstandig dat u dit door een expert laat doen.

Koplampen polijsten

Koplampen worden gemaakt van kunststof. Ondanks de coating kunnen koplampen door vuil, regen en zonlicht toch dof worden. Doffe koplampen produceren minder licht en dus is het verstandig om uw koplampen te polijsten. Met gepolijste koplampen bent u beter zichtbaar in het verkeer en dat is natuurlijk wel zo veilig.

Koplampen polijsten tandpasta

Voor het polijsten van de koplampen wilt u natuurlijk niet te veel geld uitgeven. Een goede oplossing is de koplampen polijsten met tandpasta. Dit doet u zo:

  1. Maak de koplampen goed nat met water.
  2. Met een stuk keukenpapier en tandpasta polijst u vervolgens de koplampen.
  3. Maak draaiende bewegingen voor een optimaal glanzend effect.
  4. Vervolgens maakt u de koplampen schoon met Glassex.

Bent u niet tevreden over het resultaat? Koop dan een doe-het-zelf koplamp reparatieset. Helpt dit ook niet? Dan kunt u de koplampen altijd nog machinaal laten polijsten door een professionele garage. 

Autoruit polijsten

Door steenslag, ijskrabbers maar ook de ruitenwissers kunnen er krasjes op uw autoruit ontstaan. Het vervangen van de voorruit is in de meeste gevallen helemaal niet nodig! Uw autoruit polijsten biedt vaak al een oplossing. Het grootste voordeel van uw autoruit polijsten is de kostenpost. Een autoruit vervangen is vaak veel duurder. De autoruit polijsten kost u een paar tientjes.

Tip: er zijn websites die polijstkits aanbieden, maar vaak is het raadzaam om uw autoruit te laten polijsten door een professional.

Auto zelf polijsten

Voor u begint met de auto te polijsten, adviseren wij u de auto goed te wassen. Vuiltjes op de auto kunnen namelijk extra krasjes veroorzaken. Is de auto goed schoon? Dan kunt u beginnen met polijsten. Voor het polijsten heeft u een fijne microvezel applicator, zachte microvezeldoek en polijstmiddel nodig. Heeft u alle benodigdheden verzameld? Dan kunt u beginnen met het polijsten van uw auto:

  1. Breng enkele druppels polijstmiddel aan op de microvezel applicator.
  2. Werk de auto per paneel af en begin bij de motorkap of achterklep.
  3. Wrijf zachtjes in op de lak.
  4. Werk gestructureerd en overlap iedere baan voor de helft met de nieuwe baan.
  5. Het polijstmiddel begint met werken wanneer u rondjes wrijft en voorzichtig druk uitoefent.
  6. Nadat u de auto gepolijst heeft, reinigt u de auto met een microvezeldoekje.

Aanbevolen voor u


Blog homepage