Contact
Mijn UnitedConsumers

Auto zonder airco: hoe kan ik mijn auto koelen?

Heeft u een auto zonder airco? Dan kan het al snel bloedheet worden in uw auto. Uw auto koelen is moeilijk, want zodra u de blazers vol openzet, komt er enkel hete lucht uit. Hoe houdt u de auto koel zonder airco?

auto zonder airco

Auto koelen zonder airco

Op hete dagen kunt u er flink tegenop zien om in een auto zonder airco te stappen. U ziet uw auto in de brandende zon staan en weet al hoelaat het is. Hoe kunt u uw autorit aangenaam maken op een warme dag, en hoe kunt u de auto koelen zonder airco? Dit zijn onze tips.

Tip 1: Plaats zonneschermen achter uw ruiten

Zonneschermen achter uw voor- en achterruit zijn bijna een must voor een auto zonder airco. Door de zonneschermen achter de ruiten van uw auto te plaatsen, kunt u heel veel warmte buiten uw auto zonder airco houden. Wel zo fijn!

Tip 2: Zet de ramen tegen elkaar open

Een auto zonder airco zal niet koeler worden op het moment dat u de blazers aanzet. U kunt beter alle ramen tegen elkaar openzetten. Zo kunt u de auto koelen door de frisse lucht die in uw auto waait.

Tip 3: Parkeer zo veel mogelijk in de schaduw

Is het buiten 27 graden? Dan kan de temperatuur van een geparkeerde auto binnen twee minuten van 27 graden naar 34 graden stijgen. Uw auto in de zon parkeren is dus niet zo handig. Plaats uw auto onder een boom of een andere schaduwrijke plek. Wilt u uw auto zo koel mogelijk houden? Dan is een parkeergarage de koelste plek om uw auto zonder airco te parkeren!

Tip 4: Zitplaatsen van de auto koelen

Heeft u stoffen bekleding? Dan zal de temperatuur van de stoelen niet extreem zijn. Dit ligt wel anders bij lederen autobekleding. Deze kunnen een stuk heter worden, wat op zijn minst een ongemakkelijk gevoel geeft. U kunt op warme dagen handdoeken over de lederen autobekleding plaatsen, zodat de lederen stoelen koeler blijven.

Tip 5: Stuur koel houden

Uw stuur kan verraderlijk heet worden. Het is natuurlijk wel zo fijn als uw stuur zo koel mogelijk is. Bedek uw stuur bijvoorbeeld met een handdoek. Dat scheelt een hoop!

Tip 6: Houd zelf uw hoofd koel

Misschien een open deur, maar probeer u niet te veel op te winden in de auto. Elke inspanning zorgt ervoor dat u het nog warmer krijgt en klagen over de hitte maakt de auto ook niet koeler. Wees daarom ontspannen, zorg dat u altijd een flesje water bij heeft en laat u niet gek maken in het verkeer. Dat maakt een autorit in een auto zonder airco een stuk aangenamer!


Ook interessant voor u
 

Auto wassen en poetsen

Met de auto op vakantie? Dit zijn de beste autovakantie tips!

> Lees meer

 

Auto polijsten

Waarom zijn zomerbanden beter in de zomer?

> Lees meer

 

Auto wassen en poetsen

Zo kunt u uw hond veilig vervoeren in de auto

> Lees meer

 

Blog homepage