Contact
Mijn UnitedConsumers

Autorijden met slippers: mag ik met slippers rijden?

Autorijden met slippers op een warme zomerdag; dat is toch heerlijk?! We begrijpen goed dat het prettig aanvoelt aan uw voeten. Maar, rijden met slippers, mag dat eigenlijk wel? 

Autorijden met slippers


 

Met slippers autorijden: mag dat?

Ja, u mag autorijden met slippers in Nederland. Hoewel autorijden met slippers niet verboden is, kan het toch als onveilig gezien worden. Rijden met slippers kan er namelijk voor zorgen dat u met uw slipper achter het pedaal blijft hangen óf van het pedaal afglijdt. Daarom is het verstandig om na dat heerlijke dagje strand uw slippers om te wisselen voor een paar dichte schoenen. Dat is een stuk veiliger!


 

Autorijden met slippers en de verzekering

Rijden met slippers is niet verboden, maar er zit wel een 'maar' aan vast. Geen enkele Nederlandse verzekeraar zal expliciet in de voorwaarden hebben staan dat rijden met slippers niet mag. Toch is de kans groot dat de verzekeraar geen vergoeding biedt na een ongeluk veroorzaakt door autorijden met slippers, ook al heeft u een WA beperkt casco of WA casco (all risk) dekking. 

Bij een ongeval zou rijden met slippers onder de term 'grove schuld' vallen. Dit betekent dat u bewust een gevaarlijke situatie zou hebben gecreëerd. Daardoor is het mogelijk dat u geen schadevergoeding krijgt. Goed om te weten: iedere situatie is anders en zal daarom apart worden beoordeeld door uw autoverzekeraar


 

Rijden met slippers in het buitenland

In andere landen, zoals Frankrijk en Spanje, is autorijden met slippers wél verboden. Zowel met blote voeten als met slippers autorijden kan u flinke boetes opleveren. Check daarom van tevoren de regels in het land van bestemming, of zorg ervoor dat u een paar dichte schoenen bij u heeft.


Ook interessant voor u
 

Eten en drinken in de auto

Is eten en drinken in de auto toegestaan?

> Lees meer

 

Auto polijsten

Hoe kan ik mijn hond veilig vervoeren in de auto?

> Lees meer

 

Auto wassen en poetsen

Hoe zit het met de boete voor appen achter het stuur?

> Lees meer

 

Blog homepage