Autorijden met slippers: mag dat?

Autorijden met slippers. Hoewel het misschien fijn is in de zomer, kan het toch erg gevaarlijk zijn! Mag rijden met slippers wel? En welke consequenties zitten eraan vast als u toch met slippers de auto in stapt?

Autorijden me tslippers

Rijden met slippers: mag ik met slippers autorijden?

Slippers aan, badhanddoek mee, koelbox in de auto en gaan! Hoewel slippers fijn zijn voor in de zomer, blijken slippers niet altijd veilig te zijn om mee te rijden. Slippers kunnen tijdens het autorijden makkelijk achter het pedaal blijven hangen of ervan afglijden - net als blote voeten, trouwens!

In Nederland wordt geen boete uitgedeeld voor autorijden met slippers. In de wet staat echter wel dat het verboden is u zodanig te gedragen, dat u mogelijk andere weggebruikers in gevaar brengt. Wij raden u daarom aan altijd een paar zomerse gympies - of andere dichte schoenen - te dragen tijdens het autorijden.

Slippers autorijden: wel of niet verzekerd?

Is rijden met slippers verboden? Nee, in Nederland niet. Er zit echter wel altijd een 'maar' aan vast. Geen enkele Nederlandse verzekeraar zal expliciet in de voorwaarden hebben staan dat u niet met slippers mag rijden. Toch is de kans groot dat de verzekeraar geen vergoeding biedt na een ongeluk, ook al heeft u een WA + Beperkt Casco of WA + Casco (All Risk) dekking. 

Bij een ongeval zou rijden met slippers onder de term 'grove schuld' vallen. Dit betekent dat u bewust een gevaarlijke situatie zou hebben gecreëerd. Het is daarom mogelijk dat u geen schadevergoeding krijgt. Maar iedere situatie is anders en zal daarom anders worden beoordeeld door uw autoverzekeraar

Rijden met slippers boete: buitenland

In andere landen, zoals Frankrijk en Spanje, is autorijden met slippers wel verboden. Autorijden met blote voeten is in veel landen ook een no-go. Zowel met blote voeten als met slippers autorijden kan u flinke boetes opleveren. Check daarom van tevoren de regels, of zorg dat u altijd een paar dichte schoenen bij u heeft!


Aanbevolen voor u


Blog homepage