Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Autorijden met slippers: mag ik met slippers autorijden?

Autorijden met slippers op een warme zomerdag; dat is toch heerlijk?! We begrijpen goed dat het prettig aanvoelt aan uw voeten. Maar, rijden met slippers, mag dat eigenlijk wel? 

Autorijden me tslippers

Met slippers autorijden: mag dat?

Ja, u mag autorijden met slippers in Nederland. Hoewel autorijden met slippers niet verboden is, kan het toch als onveilig gezien worden. Met slippers autorijden kan er namelijk voor zorgen dat u met uw slipper achter het pedaal blijft hangen óf van het pedaal afglijdt. Daarom is het verstandig om na dat heerlijke dagje strand uw slippers om te wisselen voor een paar dichte schoenen. Dat is een stuk veiliger!

Autorijden met slippers en de verzekering

Rijden met slippers is niet verboden, maar er zit wel een 'maar' aan vast. Geen enkele Nederlandse verzekeraar zal expliciet in de voorwaarden hebben staan dat rijden met slippers niet mag. Toch is de kans groot dat de verzekeraar geen vergoeding biedt na een ongeluk veroorzaakt door autorijden met slippers, ook al heeft u een WA + Beperkt Casco of WA + Casco (All Risk) dekking. 

Bij een ongeval zou rijden met slippers onder de term 'grove schuld' vallen. Dit betekent dat u bewust een gevaarlijke situatie zou hebben gecreëerd. Het is daarom mogelijk dat u geen schadevergoeding krijgt. Maar iedere situatie is anders en zal daarom anders worden beoordeeld door uw autoverzekeraar

Rijden met slippers in het buitenland

In andere landen, zoals Frankrijk en Spanje, is autorijden met slippers wél verboden. Zowel met blote voeten als met slippers autorijden kan u flinke boetes opleveren. Check daarom van tevoren de regels in het land van bestemming, of zorg ervoor dat u een paar dichte schoenen bij u heeft.


Aanbevolen voor u


Blog homepage