Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Een goedkope autoverzekering voor beginners kiezen

Een autoverzekering voor een beginnend bestuurder is vaak duur. Als u net uw rijbewijs heeft, dan is het de kunst om een goedkope autoverzekering te vinden die bij u past. Dit doet u door autoverzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Er zit namelijk een groot verschil in premies. Hoe vindt u dan een goedkope autoverzekering voor een beginnend bestuurder? Wij helpen u!

beginnende bestuurder

 

Autoverzekering voor beginners

U behoort tot de groep beginnend bestuurders in de eerste 5 jaar nadat u uw rijbewijs heeft gehaald. Of in de jaren dat u een rijbewijs heeft voordat u 25 jaar bent. Verzekeraars zijn van mening dat een beginnend bestuurder een grotere kans heeft op het maken van schade. Daarom is de verzekeringspremie automatisch al hoger als u nog maar net uw rijbewijs heeft.

Autoverzekering voor beginnende bestuurders met een beginnersrijbewijs

Als beginnend bestuurder krijgt u een beginnersrijbewijs. Dit geldt voor iedere beginnende bestuurder, ongeacht of u met 17 jaar voor het eerst zelfstandig de weg op gaat of wanneer u op latere leeftijd uw rijbewijs haalt.

Is uw beginnersrijbewijs omgezet naar een ‘gewoon’ rijbewijs, maar bent u nog geen 24 jaar? Ook dan betaalt u doorgaans nog steeds een hogere premie voor een autoverzekering dan een oudere weggebruiker. Een andere reden voor de duurdere autoverzekering is dat u als beginnend bestuurder geen no-claim korting krijgt. U heeft immers nog geen schadevrije jaren opgebouwd.


 

Tips goedkope autoverzekering voor beginners

Dat u als beginnend bestuurder voor een autoverzekering meer premie betaalt, kunt u niet verhelpen. Toch zijn er manieren om ervoor te zorgen dat een autoverzekering (op de lange termijn) goedkoper uitvalt. Wij delen onze beste tips met u.

Tip 1: Autoverzekering op eigen naam

Het lijkt gunstig om uw autoverzekering op naam van uw ouders te zetten. Zij betalen immers een lagere premie voor dezelfde autoverzekering. Het is echter strafbaar om uw auto op iemand anders naam te verzekeren. Daarnaast is het op de lange termijn verstandiger om uw autoverzekering op eigen naam te zetten. Zo bouwt u namelijk uw eigen schadevrije jaren op.

Tip 2: Kies een goedkope auto

Kies in het begin voor een auto waarbij de kosten voor wegenbelasting en de autoverzekering laag zijn. Onder andere het gewicht van de auto, de leeftijd en de waarde hebben invloed op de maandelijkse lasten. Kies in het begin dus voor een wat oudere, niet te zware auto met een lage dagwaarde.

Tip 3: Vermijd schadeclaims

Probeer schadeclaims, waar mogelijk, de eerste jaren te vermijden. U kunt kleine schades beter zelf betalen. Hierdoor bouwt u namelijk schadevrije jaren op waardoor uw premie lager wordt. Op de lange termijn bent u dus goedkoper uit.

Tip 4: Autoverzekering vergelijken

Vergelijk verschillende autoverzekeringen. De goedkoopste autoverzekering kan op de lange termijn duurder uitvallen door minder goede voorwaarden. Let bijvoorbeeld op de hoogte van het eigen risico en de no-claim korting.

Tip 5: Betaal per kwartaal of per jaar

Door uw premie jaarlijks te betalen, kunt u bij veel autoverzekeraars besparen op uw premie. In ruil voor een minder periodieke betaling kunt u vaak korting krijgen op uw premie.

Tip 6: Eigen risico

U kunt de hoogte van het eigen risico vaak zelf bepalen. In ruil voor een hoger eigen risico krijgt u vaak een lagere premie. Let er wel op dat u het eigen risico bij een grote schade zelf moet betalen.

Tip 7: Auto lenen

Heeft u maar af en toe een auto nodig? Dan kunt u bedenken of het lenen of delen van een auto misschien een optie is. Houd wel rekening met de autoverzekering als u een auto van een ander leent. Maak hier altijd duidelijke afspraken over.


 

Welke autoverzekering voor beginners past bij mij?

Omdat het soms moeilijk is om te beoordelen welke dekking past bij uw persoonlijke situatie, helpen wij u graag met het maken van de juiste keuze in onderstaande interactieve video. Beantwoord de vragen en ontdek wat de beste autoverzekering voor u is.

 

 

Goedkope autoverzekering beginnend bestuurder kiezen

Sluit u een autoverzekering af via UnitedConsumers? Dan ontvangt u altijd minimaal 5% korting op uw maandelijkse premie. Wel zo fijn, want zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven! Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen? Kies hieronder een autoverzekering met korting en bekijk direct uw persoonlijke aanbod.

UnitedConsumers autoverzekering

WA verzekering vraagteken


 • Goedkoopste autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Beperkt Casco vraagteken


 • Zeer uitgebreide autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Casco (All Risk) vraagteken


 • Meest complete autoverzekering
   
 • Schade aan anderen 
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Aanrijding, slippen, te water raken en overige onheilen
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod


Aanbevolen voor u


Autoverzekering UC

Kiezen voor een goedkope autoverzekering met korting

> Bereken mijn korting

 

WA Aansprakelijkheid

WA verzekering vs. aansprakelijkheidsverzekering?

> Lees meer

 

Auto wassen en poetsen

De beste tips bij het kiezen voor een goedkope autoverzekering

> Lees meer

 

Blog homepage

Terug naar boven