Contact
Mijn UnitedConsumers

Autoverzekering berekenen zonder kenteken

Bij het afsluiten van een autoverzekering, wordt het kenteken van de auto gevraagd. Het kenteken bevat namelijk alle belangrijke informatie van de auto waarop de premie (deels) gebaseerd wordt. Hoe kunt u een autoverzekering berekenen zonder kenteken?  

autoverzekering berekenen zonder kenteken

 

Autoverzekering zonder kenteken

Een auto zonder kenteken verzekeren, dat gaat niet. U kunt de auto pas verzekeren zodra u het kenteken ontvangen heeft van de RDW. Daarnaast heeft u ook een meldcode nodig om het voertuig te verzekeren. Deze vindt u op het kentekenbewijs (de kentekencard).

De meldcode bestaat uit de laatste vier cijfers van het chassisnummer van de auto. De meldcode ontvangt u van de verkoper. Zodra u het kenteken, de kentekencard en de meldcode heeft, kunt u een autoverzekering afsluiten

Goed om te weten: de premies wijzigen continu. Wij raden u daarom aan om uw autoverzekering pas te berekenen op het moment dat u het kenteken van uw auto weet. Zo heeft u altijd de meest recente premies in een overzicht.


 

Autoverzekering berekenen zonder kenteken

Met een beetje creativiteit is het mogelijk om de autoverzekering te berekenen zonder kenteken. Hiervoor heeft u een vergelijkbaar voertuig nodig, dus van hetzelfde merk, met hetzelfde gewicht en hetzelfde bouwjaar. Met dit 'vergelijkbare' kenteken kunt u vervolgens uw premie berekenen. Zo heeft u een beeld wat uw autoverzekering ongeveer gaat kosten.

Bereken mijn autoverzekering


 

Rijden met een auto zonder kenteken

Het is niet toegestaan om te rijden met een auto zonder kenteken. Als u rijdt in een auto zonder kentekenplaat, dan loopt u het risico op een boete van € 140,-. Bovendien mag u niet de weg op met een onverzekerde auto en een auto zonder kenteken kunt u niet verzekeren. De enige optie is dus om te wachten tot de auto voorzien is van kentekenplaten.

Goed om te weten: een auto zonder kenteken mag niet op de openbare weg of in de straat geparkeerd staan. Doet u dit wel, dan kunt u hier een boete voor krijgen. Parkeer een auto zonder kenteken dus altijd op eigen terrein.


 

Welke autoverzekering sluit ik af?

U mag zelf bepalen tegen welke dekking u uw nieuwe auto verzekert. De minimale (wettelijk verplichte) dekking is WA. Deze dekking wordt geadviseerd bij auto's van 10 jaar of ouder. Heeft u een auto gekocht met een leeftijd tussen de 6 en 10 jaar? Dan is de WA beperkt casco dekking een goede keuze. Voor auto's jonger dan 6 jaar adviseren wij de WA casco (all risk) dekking. Deze autoverzekering biedt de meest uitgebreide dekking.

Autoverzekering met korting

Natuurlijk wilt u niet te veel betalen voor u nieuwe autoverzekering. Bij ons bent u aan het juiste adres. Wij vergelijken maandelijks de beste en goedkoopste autoverzekeringen voor u. Bovendien ontvangt u altijd minimaal 5% korting op de premie van uw nieuwe autoverzekering. Zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven! Benieuwd naar uw besparing? Doe de check en ontvang direct een persoonlijk aanbod.

Bereken mijn premie


Ook interessant voor u
 

autoverzekering 6 stappen

Een autoverzekering afsluiten in 6 stappen!

> Lees meer

 

WA Aansprakelijkheid

Hoe snel na de aankoop moet ik mijn auto verzekeren?

> Lees meer

 

Auto wassen en poetsen

Auto leasen of kopen: wat is de beste optie voor mij?

> Lees meer

 

Blog homepage