Autoverzekering afsluiten in 6 stappen

De beste autoverzekering vind je door verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Wij helpen je om de juiste verzekering te vinden die bij jou past. Ook leggen we je uit hoe je gemakkelijk online een autoverzekering af kunt sluiten en wat je daarvoor nodig hebt.

Autoverzekering afsluiten in 6 stappen

In slechts 6 stappen kunt je jouw auto direct online verzekeren. Onderstaand stappenplan is opgesteld op basis van een autoverzekering afsluiten bij UnitedConsumers.

 1. Vul je persoonlijke gegevens in zoals je kenteken, geboortedatum en postcode
 2. Laat ons weten hoe lang je je rijbewijs al hebt, hoeveel schadevrije jaren je hebt en hoeveel kilometer je gemiddeld per jaar rijdt
 3. Kies je dekking: WA, WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco (All Risk). Kies je voor Beperkt of Volledig Casco, dan hebben we ook de dagwaarde van de auto nodig
 4. Vergelijk de verschillende autoverzekeringen en kies de beste deal voor jouw situatie
 5. Kies eventueel je aanvullende verzekeringen zoals een Rechtsbijstandsverzekering of Inzittendenverzekering
 6. Vul je overige gegevens in en sluit direct zelf jouw autoverzekering online af

Autoverzekering afsluiten: wat heb je nodig?

Voor het afsluiten van een autoverzekering heb je verschillende gegevens nodig. Houd de volgende informatie bij de hand bij het online afsluiten van een autoverzekering:

 • Het kenteken van de auto
 • De meldcode van de auto
 • De dagwaarde van de auto
 • Het aantal schadevrije jaren dat je hebt
 • Het aantal kilometers dat u jaarlijks gemiddeld rijdt

Gegevens van de auto

Uiteraard heb je voor het afsluiten van een autoverzekering ook enkele gegevens van de auto nodig. Het kenteken weet je meestal wel, maar het achterhalen van de meldcode en de dagwaarde van de auto is een ander verhaal. 

Meldcode autoverzekering

De meldcode van de auto is een unieke combinatie van vier cijfers en gelijk aan de laatste vier cijfers van het chassisnummer van de auto. Als je het chassisnummer van de auto weet, weet je dus ook de meldcode. Je kunt de code ook – wanneer de auto op jouw naam staat – opvragen bij de RDW en terugvinden op het kentekenbewijs deel 1 of op de kentekencard.

Dagwaarde auto

De dagwaarde van de auto is het bedrag dat de auto op dat moment waard is. Als je een autoverzekering online afsluit bij UC, kun je de dagwaarde berekenen wanneer je deze bij je aanmelding moet invullen.

Persoonlijke gegevens

Je kunt bij je huidige autoverzekering opvragen hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd. Een verzekeraar is verplicht om dit bij het afsluiten, verlengen of beëindigen van een autoverzekering te tonen. Je kunt ook zelf het aantal schadevrije jaren opvragen in het Roy-Data systeem.

Het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt is een schatting. Denk bij het berekenen niet alleen aan woon-werkverkeer, maar ook aan andere terugkerende ritten en natuurlijk de vakantie.

Direct auto verzekeren

Bij UnitedConsumers is het mogelijk om direct je auto te verzekeren. Regel direct je autoverzekering door contact op te nemen met onze klantenservice. Wij kunnen het dan meteen voor je in orde maken.

Auto verzekeren op zaterdag

Als je op zaterdag een auto koopt, wil je natuurlijk niet tot na het weekend wachten met het afsluiten van de autoverzekering. Daarom kun je vaak ook je auto verzekeren op zaterdag. Meestal doe je dit door even met de verzekeraar te bellen.

Acceptatie autoverzekering

Houd er bij het afsluiten van een autoverzekering rekening mee dat de nieuwe autoverzekering ook geaccepteerd moet worden. In de meeste gevallen vormt dit geen enkel probleem, maar er zijn redenen waardoor een autoverzekering kan worden afgewezen.

 • Je hebt veel schade gereden in de afgelopen jaren 
 • Je hebt een betalingsachterstand 
 • Je hebt een diefstalgevoelige auto zonder de juiste beveiliging
 • Je loopt een groter risico op schade (bijv. als je pas net je rijbewijs hebt en een dure auto wilt verzekeren)
 • Je hebt een negatief aantal schadevrije jaren

Je huidige autoverzekering opzeggen

Ben je momenteel nog verzekerd bij een andere autoverzekeraar? Dat is meestal geen probleem. Alle verzekeraars zijn verplicht hun verzekering maandelijks opzegbaar te maken. In je huidige polisvoorwaarden lees je de afspraken over het opzeggen van de autoverzekering.

Let op: zeg je oude verzekering niet op voordat de nieuwe autoverzekering is geaccepteerd. Zo voorkom je dat de auto niet verzekerd is. 

Wij helpen je graag met het opzeggen van je huidige autoverzekering. Gebruik ons handige opzegformulier. Zo voorkom je dat je dubbel verzekerd bent en betaal je nooit te veel.