Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Autoverzekering afsluiten in 6 stappen

De beste autoverzekering vindt u door verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Wij helpen u om de juiste verzekering te vinden die bij u past. Ook leggen we u uit hoe u gemakkelijk online een autoverzekering af kunt sluiten en wat u daarvoor nodig heeft.

autosleutel

Autoverzekering afsluiten in 6 stappen

In slechts 6 stappen kunt u uw auto direct online verzekeren. Onderstaand stappenplan is opgesteld op basis van een autoverzekering afsluiten bij UnitedConsumers.

 1. Vul uw persoonlijke gegevens in zoals uw kenteken, geboortedatum en postcode
 2. Laat ons weten hoe lang u uw rijbewijs al heeft, hoeveel schadevrije jaren u heeft en hoeveel kilometer u gemiddeld per jaar rijdt
 3. Kies uw dekking: WA, WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco (All Risk). Kiest u voor Beperkt of Volledig Casco, dan hebben we ook de dagwaarde van de auto nodig
 4. Vergelijk de verschillende autoverzekeringen en kies de beste deal voor uw situatie
 5. Kies eventueel uw aanvullende verzekeringen zoals een Rechtsbijstandsverzekering of Inzittendenverzekering
 6. Vul uw overige gegevens in en sluit direct zelf uw autoverzekering online af

Autoverzekering afsluiten: wat heeft u nodig?

Voor het afsluiten van een autoverzekering heeft u verschillende gegevens nodig. Houd de volgende informatie bij de hand bij het online afsluiten van een autoverzekering:

 • Het kenteken van de auto.
 • De meldcode van de auto.
 • De dagwaarde van de auto.
 • Het aantal schadevrije jaren dat u heeft.
 • Het aantal kilometers dat u jaarlijks gemiddeld rijdt.

Gegevens van de auto

Uiteraard heeft u voor het afsluiten van een autoverzekering ook enkele gegevens van de auto nodig. Het kenteken weet u meestal wel, maar het achterhalen van de meldcode en de dagwaarde van de auto is een ander verhaal. 

Meldcode autoverzekering

De meldcode van de auto is een unieke combinatie van vier cijfers en gelijk aan de laatste vier cijfers van het chassisnummer van de auto. Als u het chassisnummer van de auto weet, weet u dus ook de meldcode. U kunt de code ook – wanneer de auto op uw naam staat – opvragen bij de RDW en terugvinden op het kentekenbewijs deel 1 of op de kentekencard.

Dagwaarde auto

De dagwaarde van de auto is het bedrag dat de auto op dat moment waard is. Als u een autoverzekering online afsluit bij UC, kunt u de dagwaarde berekenen wanneer u deze bij uw aanmelding moet invullen.

Persoonlijke gegevens

U kunt bij uw huidige autoverzekering opvragen hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd. Een verzekeraar is verplicht om dit bij het afsluiten, verlengen of beëindigen van een autoverzekering te tonen. U kunt ook zelf het aantal schadevrije jaren opvragen in het Roy-Data systeem.

Het aantal kilometers dat u jaarlijks rijdt is een schatting. Denk bij het berekenen niet alleen aan woon-werkverkeer, maar ook aan andere terugkerende ritten en natuurlijk de vakantie.

Direct auto verzekeren

Bij UnitedConsumers is het mogelijk om direct uw auto te verzekeren. Regel direct uw autoverzekering door contact op te nemen met onze klantenservice. Wij kunnen het dan meteen voor u in orde maken.

Auto verzekeren op zaterdag

Als u op zaterdag een auto koopt, wilt u natuurlijk niet tot na het weekend wachten met het afsluiten van de autoverzekering. Daarom kunt u vaak ook uw auto verzekeren op zaterdag. Meestal doet u dit door even met de verzekeraar te bellen.

Acceptatie autoverzekering

Houd er bij het afsluiten van een autoverzekering rekening mee dat de nieuwe autoverzekering ook geaccepteerd moet worden. In de meeste gevallen vormt dit geen enkel probleem, maar er zijn redenen waardoor een autoverzekering kan worden afgewezen.

 • U heeft veel schade gereden in de afgelopen jaren 
 • U heeft een betalingsachterstand 
 • U heeft een diefstalgevoelige auto zonder de juiste beveiliging
 • U loopt een groter risico op schade (bijv. als u pas net uw rijbewijs heeft en een dure auto wilt verzekeren)
 • U heeft een negatief aantal schadevrije jaren

Uw huidige autoverzekering opzeggen

Bent u momenteel nog verzekerd bij een andere autoverzekeraar? Dat is meestal geen probleem. Alle verzekeraars zijn verplicht hun verzekering maandelijks opzegbaar te maken. In uw huidige polisvoorwaarden leest u de afspraken over het opzeggen van de autoverzekering.

Let op: zeg uw oude verzekering niet op voordat de nieuwe autoverzekering is geaccepteerd. Zo voorkomt u dat de auto niet verzekerd is. 

Wij helpen u graag met het opzeggen van uw huidige autoverzekering. Gebruik ons handige opzegformulier. Zo voorkomt u dat u dubbel verzekerd bent en betaalt u nooit te veel.


Autoverzekering kiezen

Sluit u een autoverzekering af via UnitedConsumers? Dan ontvangt u altijd 5% korting op uw maandelijkse premie. Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen op uw autoverzekering? Doe de check en bekijk uw voordeel!


autoverzekering
Bespaar tot € 150,00 per jaar!


UnitedConsumers autoverzekering

WA verzekering vraagteken


vink 
Geschikt voor auto's van 10 jaar of ouder

vink 
U wilt de goedkoopste autoverzekering

vink 
Uw auto is niet veel meer waard

vink
Altijd 5% korting op uw premie

 

Bereken mijn korting

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Beperkt Casco vraagteken


vink 
Geschikt voor auto's tussen de 5 en 10 jaar 

vink 
Uw auto is diefstal en/of inbraakgevoelig

vink 
Uw auto is minstens € 1.250,00 waard

vink 
U wilt verzekerd zijn tegen ruitschade

vink
Altijd 5% korting op uw premie

Bereken mijn korting

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Casco (All Risk) vraagteken


vink 
Verzekerd tegen alle schades aan uw auto

vink 
Uw auto is gefinancierd met een lening

vink 
Uw auto heeft een hoge waarde

vink 
Uw (nieuwe) auto is jonger dan 5 jaar

vink
Altijd 5% korting op uw premie

Bereken mijn korting


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage