Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Nieuwe auto verzekeren: een nieuwe autoverzekering afsluiten

Een nieuwe auto verzekeren is binnen enkele minuten geregeld! Het enige wat u nodig heeft is uw kenteken, de meldcode en uw wensen op een rijtje. Wilt u een nieuwe autoverzekering afsluiten? Wij helpen u graag!

Nieuwe auto verzekeren banner

 

Nieuwe auto verzekeren in 3 stappen

De deal is rond, de papieren zijn getekend en de auto is officieel overgeschreven op uw naam. Gefeliciteerd, u heeft een nieuwe auto gekocht! Nu het voertuig op uw naam staat, kunt u uw nieuwe auto verzekeren. 

Het maakt niet uit of u een nieuwe auto heeft gekocht, of een occasion; uw nieuwe auto wilt u goed én voordelig verzekeren. Een nieuwe auto verzekeren lijkt ingewikkeld, maar dat is het absoluut niet. Binnen drie stappen is het geregeld. Appeltje-eitje, dus!


 

Stap 1: Kies de juiste dekking

Een nieuwe autoverzekering afsluiten begint bij het kiezen van de juiste dekking. Welke dekking wilt u en past het beste bij uw nieuwe auto? En welke aanvullende verzekeringen zijn voor u noodzakelijk? Wat er vergoed wordt in verband met een schade, hangt af van uw dekking. Omdat het soms moeilijk is om beoordelen welke dekking past bij uw persoonlijke situatie, helpen wij u graag met het maken van de juiste keuze in onderstaande interactieve video. Beantwoord de vragen en ontdek wat de beste autoverzekering voor u is.

 

Heeft u een aanvullende verzekering nodig?

Wanneer u de nieuwe auto gaat verzekeren, heeft u ook de mogelijkheid om een aanvullende verzekeringen af te sluiten, zoals bijvoorbeeld een rechtsbijstand of inzittendenverzekering:

 • Rechtsbijstand: een verkeersrechtsbijstandverzekering helpt u met schades verhalen en met het afwikkelen van schadegevallen. Heeft u al een rechtsbijstandverzekering? Kijk dan of de module 'verkeer' is meeverzekerd.
 • Inzittendenverzekering: letsel- en materiële schades naar aanleiding van een ongeval worden vergoed door een schade inzittendenverzekering. De dekking is geldig voor iedere inzittenden van de auto, maar ook voor de bestuurder!

Tip: Het kan per verzekeraar verschillen welke andere aanvullende verzekeringen zij aanbieden, zoals bijvoorbeeld een no-claimbeschermer of accessoiresverzekering. Vraag de verzekeraar naar de mogelijkheden. 


 

Stap 2: Verzamel de nodige gegevens

Om uw nieuwe auto te verzekeren heeft u een aantal zaken nodig. Wij zetten ze voor u op een rij:

 
Het kenteken van de auto.
 
Het tenaamstellingsverslag met de meldcode.
 
De dagwaarde van uw auto, oftewel de waarde die uw auto vandaag heeft. 
 
De nieuwwaarde, oftewel de waarde die de eerste eigenaar de auto heeft betaald. 

Tip: Ruilt u uw oude auto in voor een nieuwe auto? Ga dan bij uw autoverzekeraar na hoeveel schadevrije jaren u mee mag nemen naar uw nieuwe autoverzekering. Zo krijgt u, ook als u uw nieuwe auto gaat verzekeren, korting op uw premie.


 

Stap 3: Vergelijken en nieuwe auto verzekeren

Samen met uw kenteken kunt gemakkeljk autoverzekeringen vergelijken. Want aan het kenteken zijn alle belangrijke eigenschappen van uw auto gekoppeld, zoals bijvoorbeeld het merk, het type, de uitvoering, het vermogen en hoe zwaar uw auto is.

Omdat autoverzekeraars verschillende premies hanteren, is autoverzekeringen vergelijken erg verstandig. Zo houdt u namelijk meer over voor de leuke dingen in het leven!


 

Nieuwe autoverzekering afsluiten

U kunt een nieuwe autoverzekering afsluiten bij UnitedConsumers. U ontvangt altijd minimaal 5% korting op uw maandelijkse premie. Wel zo fijn, want zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven! Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen? Kies hieronder een autoverzekering met korting en bekijk direct uw persoonlijke aanbod.

UnitedConsumers autoverzekering

WA verzekering vraagteken


 • Goedkoopste autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Beperkt Casco vraagteken


 • Zeer uitgebreide autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Casco (All Risk) vraagteken


 • Meest complete autoverzekering
   
 • Schade aan anderen 
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Aanrijding, slippen, te water raken en overige onheilen
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod


Aanbevolen voor u


Autoverzekering UC

Kiezen voor een goedkope autoverzekering met korting

> Bereken mijn korting

 

WA Aansprakelijkheid

WA verzekering vs. aansprakelijkheidsverzekering?

> Lees meer

 

Auto wassen en poetsen

De beste tips bij het kiezen voor een goedkope autoverzekering

> Lees meer

 

Blog homepage

Terug naar boven