Contact
Mijn UnitedConsumers

Nieuwe auto verzekeren: een nieuwe autoverzekering afsluiten

Een nieuwe auto verzekeren is binnen enkele minuten geregeld! Het enige wat u nodig heeft is uw nieuwe kenteken, de meldcode en uw wensen op een rijtje. Wilt u een nieuwe autoverzekering afsluiten? Dan leest u op deze pagina wat u moet doen!

Nieuwe auto verzekeren

Nieuwe auto verzekeren

Gefeliciteerd, u heeft een nieuwe auto gekocht! Nu gaat u natuurlijk direct op zoek naar een goede en voordelige autoverzekering voor uw nieuwe auto - en die vindt u gegarandeerd bij UnitedConsumers! Bij ons ontvangt u altijd minimaal 5% korting. Doe de check, ontvang direct uw persoonlijke aanbod en start met besparen!

 • Tot € 125,00 besparing per jaar!
   
 • Prijswinnende klantenservice
   
 • Betrouwbare tussenpersoon
   
 • Onafhankelijk vergelijken

Nieuwe autoverzekering afsluiten


 
NL


Onze klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,1!

stersterstersterdriekwart

"Het zit hem al in de naam: Samen Sterk! Organisatie voor zijn klanten: vriendelijk, correct en gedreven!"


FHM Van Marrelo

 

10 stersterstersterster

"Gelijk alle info erbij en direct verwerkt. Alle papieren digitaal beschikbaar. Ik vind het fantastisch. 5 sterren absoluut verdiend."

Wim Barten 

 

10 stersterstersterster

"Altijd verzekerd van de goedkoopste verzekering."
FHM Van Marrelo

 

Lees meer reviews


 

Nieuwe auto verzekeren? Hier moet u op letten:

Heeft u een nieuwe auto gekocht? Dan wilt u natuurlijk zo snel én voordelig mogelijk uw nieuwe auto verzekeren. Maar waar moet u op letten?

Regel de autoverzekering van uw nieuwe auto zo snel mogelijk!

Als het goed is, weet u van tevoren dat u een nieuwe auto gaat kopen. Het is belangrijk dat u op dat moment de nieuwe auto zo snel mogelijk laat verzekeren. Vanaf het moment dat het kenteken op uw naam is overgeschreven, bent u namelijk officieel verzekeringsplichtig. Sluit daarom direct een autoverzekering af. Doet u dit niet en gaat u onverzekerd de weg op? Dan riskeert u boetes én moet u eventuele schades zelf betalen.

Autoverzekering omzetten naar nieuwe auto

Heeft u momenteel al een auto verzekerd en wilt u de autoverzekering naar de nieuwe auto overzetten? Dat kan! Hiervoor kunt u wel het beste even contact opnemen met uw verzekeraar. Zij bespreken graag met u wat de premie wordt. Houd in dat geval het kenteken en de meldcode bij de hand. Deze heeft u nodig om uw nieuwe auto te verzekeren.

Is uw oude auto nog niet verkocht? Dan moet het voertuig natuurlijk nog wel verzekerd blijven. Vaak bieden verzekeraars een optie om de oude auto nog een tijdje mee te verzekeren. Vraag dit daarom na bij uw verzekeraar. Misschien dat het toch nodig is om een nieuwe autoverzekering af te sluiten voor uw nieuwe auto.

Nieuwe autoverzekering afsluiten toch voordeliger

Het is niet altijd voordelig om uw huidige autoverzekering over te zetten naar uw nieuwe auto. Zeker wanneer er op dit moment een scherpe aanbieding voor nieuwe klanten geldt, kunt u flink besparen door juist wel een nieuwe autoverzekering af te sluiten.

Heeft u uw oude auto ingeruild of verkocht? Dan is het bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering wel zo verstandig om de oude autoverzekering direct op te zeggen. Hiervoor heeft u een kopie (of foto) van het vrijwaringsbewijs voor uw autoverzekeraar nodig.

Nieuwe auto verzekeren en overstappen? Let op uw schadevrije jaren

Bent u momenteel al ergens verzekerd, maar vindt u bij een andere verzekeraar een veel goedkopere autoverzekering voor uw nieuwe auto? Dan overweegt u waarschijnlijk om over te stappen. Overstappen is natuurlijk een hartstikke goed idee, maar let wel op uw schadevrije jaren. Het kan namelijk zo zijn dat uw huidige verzekeraar op basis van uw schadevrije jaren een veel voordeligere premie aanbiedt dan een andere verzekeraar.

De premie wordt gebaseerd op hoeveel no-claim korting zij toekennen aan een bepaald aantal schadevrije jaren. Verzekeraars mogen dit helemaal zelf bepalen. Vul bij het berekenen van uw nieuwe autoverzekering daarom altijd uw schadevrije jaren eerlijk in. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Nieuwe auto gekocht? Dit zijn nog meer zaken die u moet weten

Er zijn naast het verzekeren van uw nieuwe auto ook andere zaken waar u rekening mee moet houden:

 • APK: Het is belangrijk dat de auto APK is gekeurd. Nieuwe auto's hoeven vaak niet jaarlijks gekeurd te worden, oudere auto's wel. De RDW stuurt u automatisch bericht zodra het weer tijd is om uw auto voor de APK weg te brengen.
 • Wegenbelasting: Voor uw nieuwe auto betaalt u natuurlijk ook wegenbelasting. U ontvangt automatisch een bericht hierover, nadat u de auto op uw naam heeft laten overschrijven. 
 • Meldcode en tenaamstellingscode: Zodra de auto op uw naam staat, ontvangt u een bonnetje met de meldcode. Vervolgens krijgt u een formulier thuisgestuurd met 5 cijfers. Deze 5 cijfers vormen samen met de meldcode de tenaamstellingscode. Ook ontvangt u vaak binnen 2 werkdagen de nieuwe kentekencard

 

Nieuwe autoverzekering afsluiten in 5 stappen

Een autoverzekering is verplicht in Nederland en u wilt daarom snel uw nieuwe auto verzekeren. Goed nieuws! Want een nieuwe autoverzekering afsluiten is zo gepiept. Wij vertellen u hoe u dat aanpakt.

Stap 1: Verzamel uw gegevens en vul ze in

Het is belangrijk dat u de juiste gegevens bij de hand heeft. Om uw nieuwe auto te verzekeren, heeft u tenminste het kenteken en de meldcode nodig. Ook is het goed om te weten hoeveel kilometers u gemiddeld per jaar rijdt en hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd. Daarnaast worden uw adresgegevens en uw geboortedatum gevraagd. 

Stap 2: Kies de juiste dekking

Bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering is het kiezen van de juiste dekking essentieel. Heeft u een wat oudere occasion gekocht? Dan kiest u waarschijnlijk een lagere dekking, zoals de WA dekking. Daarmee bent u verzekerd tegen schade die u met uw voertuig bij anderen aanricht. Schade aan uw eigen auto moet u dan wel zelf betalen. Is uw nieuwe auto veel waard? Dan kiest u juist voor een hogere dekking, zoals WA beperkt casco of WA casco (all risk)

Stap 3: Vergelijk autoverzekeringen

Omdat autoverzekeraars verschillende premies hanteren, is autoverzekeringen vergelijken altijd verstandig. Zo ziet u in één oogopslag waar u uw nieuwe auto het meest voordelig kunt verzekeren. Heeft u een tweede auto gekocht? Dan kunt u kijken of u in aanmerking komt voor de 'tweede gezinsautoregeling'. Hiervoor neemt u contact op met uw verzekeraar.

Stap 4: Kies aanvullende verzekeringen

Vindt u een rechtsbijstandverzekering en/of een schade inzittendenverzekering wel zo fijn om te hebben? Dan is het belangrijk dat u deze aanvullende verzekering toevoegt aan uw autoverzekering. Zo weet u zeker dat alle risico's gedekt zijn!

Stap 5: Nieuwe autoverzekering afsluiten 

Vóór u de nieuwe autoverzekering afsluit, is het een goed idee om uw ingevulde gegevens te controleren. Heeft u het juiste aantal schadevrije jaren ingevuld? En staat de ingangsdatum van de verzekering juist? Heeft u alle acceptatievragen naar waarheid ingevuld? Zo ja, dan kunt u gerust de autoverzekering afsluiten.

Vaak wordt u direct geaccepteerd door de verzekeringsmaatschappij. Soms komt het wel eens voor dat u niet direct bent geaccepteert. U ontvangt dan een bevestigingsmail waarin wordt aangegeven of u wel of geen voorlopige dekking heeft. Geldt er nog geen dekking? Dan mag u nog niet met de nieuwe auto rijden. 

Nieuwe auto verzekeren


Verschillen verzekeren nieuwe auto of occasion

Er zitten enkele verschillen tussen het verzekeren van een nieuwe auto en een occasion. Zo sluit u voor uw nieuwe auto waarschijnlijk een andere autoverzekering af dan voor uw occasion. Het verschil heeft daarnaast ook te maken met de verzekerde waarde. Dit zit als volgt:

Dekking autoverzekering nieuwe auto of occasion

Voor uw gloednieuwe auto zult u eerder kiezen voor een WA casco (all risk) verzekering, en voor uw occasion is vaak een WA beperkt casco of WA verzekering voldoende. Dit maakt de verzekering van een nieuwe auto daarom automatisch duurder dan de verzekering van een occasion.

Verschil verzekerde waarde 

Daarnaast verschilt de verzekerde waarde per auto én autoverzekering. Want als u een WA beperkt casco verzekering afsluit voor uw occasion, dan is de hoogst verzekerde waarde de dagwaarde van uw auto. De WA casco autoverzekering van uw nieuwe auto is gebaseerd op de nieuwwaarde van uw auto. Dit zorgt uiteraard ook voor een premieverschil. 

Nieuwwaarderegeling

Voor een nieuwe auto kunt u in de meeste gevallen een nieuwwaarderegeling treffen bij uw autoverzekeraar. U krijgt dan voor een langere periode (2 of 3 jaar) een schadevergoeding op basis van de nieuwwaarde. De belangrijkste voorwaarde hiervan is dat u de eerste eigenaar bent van uw auto - en dat is natuurlijk niet zo bij een occasion.   


 

Nieuwe tweede auto verzekeren

Heeft u een tweede auto gekocht? Dan wilt u deze natuurlijk zo voordelig mogelijk verzekeren. Maar wanneer u voor de eerste keer een tweede auto heeft gekocht, dan begint u voor die auto weer opnieuw met het opbouwen van schadevrije jaren - ook al heeft u al veel schadevrije jaren met uw eerste auto. En geen schadevrije jaren betekent een hogere premie, omdat u nog geen no-claim korting krijgt. 

Wist u dat u in dat geval het beste kunt kijken naar een tweede gezinsautoregeling? Met deze regeling kunt u de no claim korting van uw eerste auto ook gebruiken voor uw tweede auto. Ook via ons komt u mogelijk in aanmerking voor een tweede gezinsautoregeling. Wilt u kijken of een tweede auto verzekeren voordeliger kan? Neem dan contact op met onze verzekeringsexperts.

Contact opnemen


 

Nieuwe autoverzekering afsluiten met korting

U kunt een nieuwe autoverzekering afsluiten bij UnitedConsumers. U ontvangt altijd minimaal 5% korting op uw maandelijkse premie. Wel zo fijn, want zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven! Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen? Kies hieronder een autoverzekering met korting en bekijk direct uw persoonlijke aanbod.

UnitedConsumers autoverzekering

WA verzekering vraagteken


 • Goedkoopste autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie

   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA beperkt casco vraagteken


 • Zeer uitgebreide autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA casco (all risk) vraagteken


 • Meest complete autoverzekering
   
 • Schade aan anderen 
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Aanrijding, slippen, te water raken en overige onheilen
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod

Aanvullende autoverzekering nieuwe auto

Wanneer u een nieuwe auto heeft gekocht, wilt u natuurlijk veilig de weg op. Voor extra zekerheid kunt u een aanvullende autoverzekering afsluiten. Zo weet u zeker dat u goed verzekerd de weg op gaat. Wij bieden de volgende aanvullende autoverzekeringen aan:

Schadeverzekering inzittenden

> Kies direct

Rechtsbijstandverzekering

> Kies direct

Meer aanvullende autoverzekeringen

> Neem contact met ons op


Ook interessant voor u
 

Autoverzekering aanbieding

Kiezen voor een goedkope autoverzekering met korting

> Bekijk de aanbieding

 

WA Aansprakelijkheid

WA verzekering vs. aansprakelijkheidsverzekering?

> Lees meer

 

Auto wassen en poetsen

De beste tips bij het kiezen voor een goedkope autoverzekering

> Lees meer

 

Blog homepage