Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Goedkope autoverzekering student: Dit zijn de beste tips!

Een jonge student betaalt vaak meer voor een autoverzekering dan een ouder iemand met veel opgebouwde schadevrije jaren. Toch zijn er heel wat andere factoren die de uiteindelijke kosten van een autoverzekering bepalen. Met onze handige tips is een goedkope autoverzekering voor studenten écht mogelijk!

autoverzekering student

 

Autoverzekering student

Over het algemeen zijn studenten jong. En omdat jonge, relatief onervaren bestuurders een risicogroep vormen, zijn de premies voor een studenten autoverzekering hoger.

Wanneer u schadevrije jaren opbouwt, loopt de premiekorting op en dalen de kosten. Wat dat betreft kunt u niet vroeg genoeg beginnen met een autoverzekering op naam zetten, zodat uw premie voordeliger wordt!


 

Goedkope autoverzekering voor studenten: 5 tips

Het is niet anders: een autoverzekering voor een (jonge) student is duurder. Toch zijn er verschillende manieren waarop u op uw autoverzekering kunt besparen. Met onderstaande tips helpen wij u graag bij het afsluiten van een goedkope autoverzekering voor studenten!

Tip 1: Kies een goedkope (lichte) auto met een laag vermogen

Een kleine, lichte auto brengt bij een aanrijding minder schade toe dan een grote, zware auto. Maar niet alleen bespaart u zo op uw autoverzekering; ook de wegenbelasting en de brandstofkosten pakken lager uit. Zo kunt u zelfs als student een goedkope autoverzekering afsluiten.

Tip 2: Betaal de premie jaarlijks in plaats van maandelijks

Er zijn verzekeraars die u in staat stellen om de premie per half jaar of maandelijks te betalen. Dat mag dan wel prettiger op korte termijn zijn, op jaarbasis betaalt u uiteindelijk meer. U bent altijd het goedkoopst uit als u ervoor kiest om de premie per jaar te betalen.

Tip 3: Zet de autoverzekering op uw eigen naam

Door de autoverzekering op uw eigen naam te zetten, bouwt u zelf schadevrije jaren op. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, des te hoger de premiekorting wordt. Zo betaalt u op den duur een stuk minder voor uw autoverzekering, of kunt u met grote korting een nieuwere, zwaardere auto verzekeren. Ondanks dat dit op kortere termijn duurder is, bent u op de lange termijn goedkoper uit.

Tip 4: Kies voor een lage dekking (WA)

De laagste dekking is die van de WA Verzekering. Daarmee bent u verzekerd tegen schade die u met uw voertuig bij anderen aanricht. Schade aan uw eigen auto moet u dan wel zelf betalen. Kies alleen voor deze optie als u zelf de kosten van een grote schade aan uw auto kunt betalen.

Tip 5: Betaal kleine schades zelf

Mocht u voor een andere dekking dan WA kiezen, dan kunt u schade aan uw eigen auto wél claimen. Het probleem is alleen dat u dan een terugval maakt in de opgebouwde schadevrije jaren, waardoor uw no claim korting daalt en uw premie dus hoger wordt. Kies er daarom voor om kleine schades aan uw eigen auto niet te laten repareren, of de kosten ervan zelf te betalen. Dit scheelt u op de lange termijn vaak een hoop geld!


 

Studenten autoverzekering vergelijken

Sluit u een autoverzekering af via UnitedConsumers? Dan ontvangt u altijd minimaal 5% korting op uw maandelijkse premie. Wel zo fijn, want zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven! Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen? Kies hieronder een autoverzekering met korting en bekijk direct uw persoonlijke aanbod.

UnitedConsumers autoverzekering

WA verzekering vraagteken


 • Goedkoopste autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Beperkt Casco vraagteken


 • Zeer uitgebreide autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Casco (All Risk) vraagteken


 • Meest complete autoverzekering
   
 • Schade aan anderen 
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Aanrijding, slippen, te water raken en overige onheilen
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod


Aanbevolen voor u


Autoverzekering UC

Kiezen voor een goedkope autoverzekering met korting

> Bereken mijn korting

 

WA Aansprakelijkheid

Besparen op uw autoverzekering met deze tips

> Lees meer

 

Auto wassen en poetsen

Hoeveel wegenbelasting betaal ik voor mijn auto?

> Lees meer

 

Blog homepage

Terug naar boven