Goedkope autoverzekering voor studenten? 5 tips!

Een jonge student betaalt vaak meer voor een autoverzekering dan een ouder iemand met veel opgebouwde schadevrije jaren. Toch zijn er heel wat andere factoren die de uiteindelijke kosten van een autoverzekering bepalen. Met onze handige tips is een goedkope autoverzekering voor studenten écht mogelijk!

autoverzekering student

Autoverzekering student

Over het algemeen zijn studenten jong. En omdat jonge, relatief onervaren bestuurders een risicogroep vormen, zijn de premies voor een studenten autoverzekering hoger.

Wanneer u schadevrije jaren opbouwt, loopt de premiekorting op en dalen de kosten. Wat dat betreft kunt u niet vroeg genoeg beginnen met een autoverzekering op naam zetten, zodat uw premie voordeliger wordt!


Goedkope autoverzekering voor studenten: 5 tips

Het is niet anders: een autoverzekering voor een (jonge) student is duurder. Toch zijn er verschillende manieren waarop u op uw autoverzekering kunt besparen. Met onderstaande tips helpen wij u graag bij het afsluiten van een goedkope autoverzekering voor studenten!

vink

Tip 1: Kies een goedkope (lichte) auto met een laag vermogen

Een kleine, lichte auto brengt bij een aanrijding minder schade toe dan een grote, zware auto. Maar niet alleen bespaart u zo op uw autoverzekering; ook de wegenbelasting en de brandstofkosten pakken lager uit. Zo kunt u zelfs als student een goedkope autoverzekering afsluiten.

vink

Tip 2: Betaal de premie jaarlijks in plaats van maandelijks

Er zijn verzekeraars die u in staat stellen om de premie per half jaar of maandelijks te betalen. Dat mag dan wel prettiger op korte termijn zijn, op jaarbasis betaalt u uiteindelijk meer. U bent altijd het goedkoopst uit als u ervoor kiest om de premie per jaar te betalen.

vink

Tip 3: Zet de autoverzekering op uw eigen naam

Door de autoverzekering op uw eigen naam te zetten, bouwt u zelf schadevrije jaren op. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, des te hoger de premiekorting wordt. Zo betaalt u op den duur een stuk minder voor uw autoverzekering, of kunt u met grote korting een nieuwere, zwaardere auto verzekeren. Ondanks dat dit op kortere termijn duurder is, bent u op de lange termijn goedkoper uit.

vink

Tip 4: Kies voor een lage dekking (WA)

De laagste dekking is die van de WA Verzekering. Daarmee bent u verzekerd tegen schade die u met uw voertuig bij anderen aanricht. Schade aan uw eigen auto moet u dan wel zelf betalen. Kies alleen voor deze optie als u zelf de kosten van een grote schade aan uw auto kunt betalen.

vink

Tip 5: Betaal kleine schades zelf

Mocht u voor een andere dekking dan WA kiezen, dan kunt u schade aan uw eigen auto wél claimen. Het probleem is alleen dat u dan een terugval maakt in de opgebouwde schadevrije jaren, waardoor uw no claim korting daalt en uw premie dus hoger wordt. Kies er daarom voor om kleine schades aan uw eigen auto niet te laten repareren, of de kosten ervan zelf te betalen. Dit scheelt u op de lange termijn vaak een hoop geld!


Studenten autoverzekering vergelijken

Het loont altijd om autoverzekeringen voor studenten te vergelijken. Elke verzekeraar hanteert een eigen premie. Het is dus verstandig om te kijken waar u het beste aanbod krijgt. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Goedkope autoverzekering voor studenten


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage