Contact
Mijn UnitedConsumers

Wat is de beste zonnebril voor autorijden?

In het verkeer wilt u natuurlijk altijd goed zicht hebben. Stel, u rijdt op een heerlijke zomeravond de ondergaande zon tegemoet. Dan kan een goede zonnebril voor autorijden u helpen om alle soorten licht tegen te houden. Bent u op zoek naar de beste zonnebril voor autorijden? Wij helpen u handje. 

auto zonder airco


Zonnebril voor autorijden

De beste zonnebril voor autorijden is natuurlijk per persoon verschillend. Misschien vindt u de ene pasvorm bijvoorbeeld net iets fijner dan de andere pasvorm. Over het algemeen geldt dat een zonnebril in de auto het liefst niet al te donkere glazen heeft. Een zonnebril met te donkere glazen (categorie 4) is namelijk verboden.

Gepolariseerde zonnebril voor autorijden

Het is erg prettig als uw zonnebril voor autorijden gepolariseerd is. Dit betekent dat al het horizontale licht wordt weggefilterd. Hierdoor heeft u geen last van felle schitteringen en weerkaatsingen. Verticale zonnestralen worden wel doorgelaten, want anders zou u niets meer kunnen zien.


Welke categorie zonnebril moet ik hebben voor autorijden?

Om de beste uv-bescherming te hebben, raden wij aan om een zonnebril vanaf categorie 2 of UV400 te dragen tijdens het autorijden. Dan filtert de zonnebril eventuele lichtstralen volledig weg. Er zijn vijf categorieën waar u uit kunt kiezen voor zonnebrillen: 

Categorie Lichtabsorptie Bescherming
0 3 - 20% Biedt de minste bescherming.
1 20 - 57% Voor gedeeltelijk bewolkte dagen.
2 57 - 82% Voor normale zomerdagen en geschikt voor autorijden.
3 82 - 92% Biedt veel bescherming en is de beste zonnebril voor autorijden.
4 92 - 97% Extreem sterke bescherming in hooggebergte en verboden om mee auto te rijden.

Let op: Met een zonnebril categorie 4 mag u niet autorijden. Deze zonnebrillen worden namelijk vaak gebruikt in hooggebergtes om sneeuwblindheid te voorkomen.


Goede zonnebril voor in de auto kiezen: 3 tips

Wat is de beste zonnebril voor autorijden? De beste zonnebril voor autorijden is ontspiegeld en heeft de juiste kleur brillenglazen. Bovendien is een goede pasvorm erg belangrijk als u een goede zonnebril voor in de auto zoekt! Het is verstandig om op de volgende zaken te letten wanneer op zoek bent naar een (goede) zonnebril voor autorijden:

Tip 1: Goede pasvorm 

De beste zonnebril voor autorijden moet niet alleen bescherming bieden, maar ook comfortabel zijn. Daarom is het slim om de juiste maat zonnebril te kiezen voor uw gezicht. Daarnaast raden wij u aan om te gaan voor een lichtgewicht montuur. Fijn als u uren op de weg rijdt!

Tip 2: Juiste kleur brillenglazen 

Zonnebrillen met bruine, donkergroene of grijze brillenglazen zijn de beste zonnebrillen voor autorijden. Deze zonnebrillen werken het beste in alle weersomstandigheden, zonder dat uw kleurwaarneming wordt verstoord. Meekleurende of gespiegelde brillenglazen raden wij niet aan, omdat deze mogelijk kunnen leiden tot verkeerde inschattingen op de weg. 

Tip 3: Krasbestendige zonnebril

Kies een goede zonnebril voor autorijden die krasbestendig is. Want, al is het glas bestand tegen uv-straling, met een krasje op het glas kan de uv-straling alsnog uw ogen bereiken. En hierdoor neemt de werking van de zonnebril af, zonde!


Ook interessant voor u
 

met de auto op vakantie

Met de auto op vakantie? Dit zijn de beste autovakantie tips!

> Lees meer

 

zomerbanden

Waarom zijn zomerbanden beter in de zomer?

> Lees meer

 

hond veilig vervoeren

Zo kunt u uw hond veilig vervoeren in de auto

> Lees meer

 

Blog homepage