Contact
Mijn UnitedConsumers

Ex lease auto kopen

Wilt u niet leasen, maar wel een goede tweedehands auto? Dan is een ex lease auto kopen een goed idee. U kunt een gebruikte lease auto kopen op het moment dat de leaseperiode voorbij is. Is een ex lease auto kopen interessant voor u? En wat zijn de voor- en nadelen van een lease occasion kopen?

ex lease auto kopen

 

Ex lease auto kopen: wat houdt het in?

Leasen wordt steeds populairder. Dat betekent ook dat het aantal ex lease auto's groeit. In de meeste gevallen wordt een lease auto 3 tot 5 jaar geleased en worden ze na afloop van de leaseperiode ingezet voor de verkoop aan particulieren of opnieuw aangeboden om te leasen. Het is dus mogelijk om als particulier een lease occasion te kopen. Op deze manier heeft u een jonge occasion en zit u niet vast aan een leasecontract.

Als u een gebruikte lease auto koopt, dan wordt u eigenaar van het voertuig. Dit betekent ook dat de tweedehands lease auto op uw naam komt te staan en u verplicht bent om een autoverzekering af te sluiten.


 

Voordelen lease occasion kopen

Het kopen van een tweedehands lease auto kent verschillende voordelen. Wij zetten ze voor u op een rij:

  • Bij een lease occasion is de onderhoudshistorie aanwezig.
  • Een tweedehands lease auto is onderhouden bij de merkdealer.
  • Gebruikte lease auto's hebben vaak één eerdere eigenaar gehad.
  • Een ex lease auto is vaak uitgerust met luxe(re) opties dan reguliere occasions.
  • Met een ex lease auto zijn vaak lange ritten gereden. Dit komt de levensduur van de auto ten goede.

 

Nadelen lease occasion kopen

Hoewel een tweedehands lease auto kopen veel voordelen kent, kleven er ook nadelen aan. Wij zetten de nadelen van een lease occasion kopen op een rij:

  • Een tweedehands lease auto kopen geeft u weinig tot geen onderhandelingsruimte. Gebruikte lease auto's worden vaak voor een vaste prijs aangeboden.
  • Een ex lease auto komt vaak in de verkoop als deze toe is aan groot onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de distributieriem. Houd dus rekening met onderhoudskosten bij het bepalen van uw budget.

 

Tweedehands lease auto kopen: hoe werkt het?

Een ex lease auto kopen werkt hetzelfde als het kopen van een reguliere tweedehands auto of een nieuwe auto. U vindt gebruikte lease auto's zowel bij de garage als op het internet. Denk bijvoorbeeld aan vergelijkingswebsites of websites van leasemaatschappijen.

Heeft u een leuke gebruikte lease auto op het oog? Dan is het verstandig om uit te zoeken of er groot onderhoud nodig is en wat de waarde van de auto is. Zo ziet u direct of de prijs waarvoor de lease auto aangeboden wordt ook realistisch is. Sluit de vraagprijs aan op de waarde en valt deze binnen uw budget? Dan kunt u een proefrit aanvragen en, indien alles naar wens is, de ex lease auto kopen. Bekijk ook eens onze tips voor het kopen van een tweedehands auto. 


 

Ex lease auto kopen en verzekeren

Als u een ex lease auto koopt als particulier, dan is het belangrijk dat u deze verzekert. De gebruikte lease auto komt namelijk op uw naam te staan en dat maakt u verzekeringsplichtig. U zult dus zelf een autoverzekering af moeten sluiten voor uw tweedehands lease auto.

Autoverzekering afsluiten via UnitedConsumers

Wilt u besparen op de premie van uw autoverzekering? Kies dan voor een goedkope autoverzekering via UnitedConsumers. Wij vergelijken maandelijks de beste en goedkoopste autoverzekeringen voor u. Zo weet u zeker dat uw lease occasion uitstekend én voordelig verzekerd is.

Bereken mijn premie


Ook interessant voor u
 

autoverzekering afsluiten in 6 stappen

Een nieuwe autoverzekering afsluiten in 6 stappen

> Lees meer

 

auto kopen of leasen

Auto kopen of leasen: wat past het beste bij mij?

> Lees meer

 

auto importeren

Een auto importeren: hoe werkt het en wat kost het?

> Lees meer

 

Blog homepage