Contact
Mijn UnitedConsumers

Dit zijn de gevaarlijkste wegen van Nederland

De gevaarlijkste wegen van Nederland klinken niet aantrekkelijk om met uw auto op te rijden. Toch kunt u soms met een gevaarlijke weg te maken hebben wanneer u van A naar B reist. Wat zijn de gevaarlijkste wegen van Nederland?

Gevaarlijkste wegen Nederland

 

Gevaarlijkste wegen Nederland

Opvallend is dat niet op elke weg, waar veel ongelukken gebeuren, snel wordt gereden. De voornaamste reden van een gevaarlijke weg zou te maken hebben met de inrichting, zoals een onoverzichtelijke rotonde of veel kruisende wegen. 

Bent u van plan met de auto op vakantie te gaan in Nederland? Of gewoon een mooie route te rijden? Dan is het misschien wel goed dat u van tevoren checkt of u op uw route over de gevaarlijkste wegen van Nederland rijdt. 


 

De gevaarlijkste wegen van Nederland

Bekijk de gevaarlijkste wegen van Nederland in onderstaande interactieve afbeelding. De afbeelding is gemaakt op basis cijfers van STAR van 2014 tot en met 2020. 


Bron: STAR, Smart Traffic Accident Reporting

Gevaarlijkste snelwegen en N-wegen

  • A7 bij Zaandam
  • A16 Van Brienenoordbrug
  • N34 bij Borger
  • N377
  • N273
  • N336

 

Gevaarlijkste wegen van Nederland bij u in de buurt?

STAR, kort voor Smart Traffic Accident Reporting, is ontstaan als initiatief van de politie, het Verbond van Verzekeraars en verkeerskundig ICT-bureau VIA. STAR brengt vrijwel dagelijks in kaart waar in Nederland (ernstige)verkeersongevallen plaatsvinden. Door dit in kaart te brengen, kan er beter ingespeeld worden op de situatie, in plaats van enkel snelheidsboetes uit te delen. 

Bent u benieuwd of er bij u een onveilige straat in de buurt zit? Dan kunt u de actuele landkaart van STAR in de gaten houden. Zo ziet u hoeveel blikschade, gewonden en zelfs doden er zijn gevallen op de gevaarlijkste wegen van Nederland. 


Ook interessant voor u
 

WA Aansprakelijkheid

Rijden met slippers: mag ik met slippers autorijden?

> Lees meer

 

Auto polijsten

Hoe kan ik mijn hond veilig vervoeren in de auto?

> Lees meer

 

Auto wassen en poetsen

Hoe zit het met de boete voor appen achter het stuur?

> Lees meer

 

Blog homepage

Terug naar boven