Contact
Mijn UnitedConsumers

Dit zijn de gevaarlijkste wegen van Nederland

De gevaarlijkste wegen van Nederland klinken niet aantrekkelijk om met uw auto op te rijden. Toch kunt u soms met een gevaarlijke weg te maken hebben wanneer u van A naar B reist. Wat zijn de gevaarlijkste wegen van Nederland?

Gevaarlijkste wegen Nederland


 

Gevaarlijkste wegen Nederland

In Nederland worden een aantal wegen de gevaarlijkste wegen genoemd, omdat de kans op verkeersongelukken en/of -doden op deze wegen het grootst is. Wel is het opvallend dat niet op elke gevaarlijke weg, waar veel ongelukken gebeuren, snel wordt gereden. De voornaamste reden van een gevaarlijke weg heeft namelijk te maken met de inrichting, zoals een onoverzichtelijke rotonde of veel kruisende wegen. 

Tip: bent u van plan met de auto op vakantie te gaan in Nederland? Of gewoon een mooie route te rijden? Dan is het misschien wel goed dat u van tevoren checkt of u op uw route over de gevaarlijkste wegen van Nederland rijdt. 


 

De 7 gevaarlijkste wegen van Nederland

Over het algemeen zijn N-wegen de gevaarlijkste wegen van Nederland. Daarnaast zijn er tal van kruispunten waar gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Hieronder zetten wij de 7 gevaarlijkste wegen van Nederland met de meeste politie geregistreerde ongevallen voor u op een rij (Bron: VIA).

Gevaarlijke weg 1: A7 bij Zaandam

De A7 is de gevaarlijkste snelweg van Nederland. Dat komt doordat automobilisten die vanuit Purmerend onderweg zijn naar Amsterdam direct na de afslag Zaandam te maken krijgen met een scherpe bocht naar links.

Gevaarlijke weg 2: A16 bij Van Brienenoordbrug

De oostweg van de A16 bij de Van Brienenoordbrug is al jaren een van de gevaarlijkste wegen in Nederland. Vooral bij de oprit gaat het mis: deze is kort en wordt voorafgegaan aan een scherpe bocht. Daardoor is het snelheidsverschil tussen het rijdend verkeer en invoegend verkeer erg groot. 

Gevaarlijke weg 3: N34 bij Borger

De N34 is een van de beruchte gevaarlijke N-wegen van Nederland. Deze weghelften van deze N-weg worden niet gescheiden van elkaar. Daarom kan inhalen op deze weg ook erg gevaarlijk zijn.

Gevaarlijke weg 4: N377 bij Nieuwleusen

Op de gevaarlijke weg N377 zijn veel ongelukken gebeurd. Met name door de snelheid kunnen hier veel ongelukken gebeuren. De 70 km/h-weg gaat namelijk dwars door het dorp Nieuwleusen, langs huizen.  

Gevaarlijke weg 5: N307 bij Markerwaarddijk

Deze gevaarlijke N-weg ligt midden in een polder, tussen Flevoland en Enkhuizen. Geen wonder dat deze lange, rechte weg gevoelig is voor windstoten en wateroverlast. En deze kunnen automobilisten onaangenaam verrassen.

Gevaarlijke weg 6: N273 in Limburg

De N273 is een gevaarlijke weg in Nederland die van het noorden van Limburg naar het zuiden van Limburg loopt. De weg is smal en wordt vaak gebruikt door vrachtverkeer. Inhaalacties kunnen op deze weg zorgen voor gevaarlijke situaties.

Gevaarlijke weg 7: N336

Door vrachtverkeer, gevaarlijke inhaalacties en fietsend verkeer zorgt deze N-weg in Gelderland voor gevaarlijke situaties. Bovendien wordt er op deze gevaarlijke N-weg vaak te hard gereden.


 

Gevaarlijkste wegen van Nederland veiliger maken

Het kabinet heeft bekendgemaakt vanaf 2023 de 16 verschillende Rijks-N-wegen veiliger te maken. Hier wordt 200 miljoen euro voor uitgetrokken. Er wordt voorrang gegeven aan wegen waarop het risico op verkeersslachtoffers groot is.


Ook interessant voor u
 

WA Aansprakelijkheid

Rijden met slippers: mag ik met slippers autorijden?

> Lees meer

 

Auto polijsten

Hoe kan ik mijn hond veilig vervoeren in de auto?

> Lees meer

 

Auto wassen en poetsen

Hoe zit het met de boete voor appen achter het stuur?

> Lees meer

 

Blog homepage