Contact
Mijn UnitedConsumers

Keyless entry beveiligen

Zo'n 892.000 auto's in Nederland beschikken over een keyless entree systeem, ofwel een smart entry systeem. Hiermee kunt u uw auto met gemak zonder sleutel ontgrendelen en starten. Maar, een auto met keyless entry is ook gevoelig voor diefstal. Hoe kunt u uw auto met keyless entry beveiligen? Wij vertellen het u.

keyless entree

 

Keyless entree systeem

Met een keyless entree systeem kunt u de auto zonder sleutel openen en starten. Deze auto's zijn een potentieel doelwit voor autodiefstal via de methode 'relay attack'. Middels deze methode wordt het signaal van de autosleutel naar uw auto onderschept en versterkt met een apparaat. Daardoor kan een dief uw auto openen en starten, terwijl uw sleutel misschien wel een paar meter verderop ligt. 

Certificaat keyless entry beveiliging

Doordat auto's met keyless entry sneller gestolen kunnen worden, gelden er sinds 1 januari 2021 meer beveiligingsmaatregelen. Heeft u een auto met keyless entree? Bekijk dan of uw auto voldoet aan de nieuwe beveiligingseisen. Als uw auto niet voldoet aan de nieuwe beveiligingseisen, krijgt u geen CCV certificaat voor Voertuigbeveiliging. Dit certificaat heeft u soms nodig als u een nieuwe autoverzekering wilt afsluiten

Bovendien moet u dit certificaat laten zien aan uw autoverzekeraar als uw auto gestolen is. Of autodiefstal (of schade door inbraak) wordt vergoed, ligt aan de dekking van uw autoverzekering. Hieronder ziet u of u met uw autoverzekering verzekerd bent voor autodiefstal:

Soort diefstal WA autoverzekering WA beperkt casco WA casco (all risk)
Diefstal auto
 
 
 
Diefstal accessoires
 
 
 
 

Keyless entry beveiligen: 5 tips

Als uw auto gestolen wordt, is dat natuurlijk hartstikke vervelend. Daarom geven wij u 5 tips om diefstal van auto's met keyless entree te voorkomen. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken!

Tip 1: Beveiligen met een hoger alarmsysteem

Wilt u uw auto met keyless entry beveiligen? Dan kan het slim zijn om te investeren in een alarmsysteem. Nieuwe auto's zijn meestal standaard voorzien van alarmklasse 1 met een startonderbreker. U kunt uw auto daarom beveiligen met een hoger alarmsysteem (met een officieel CCV certificaat). Zo is uw auto beter beveiligd tegen diefstal.

Tip 2: Leg uw autosleutel ver van de voordeur

Wij raden u aan om uw autosleutel en de reservesleutel zeker zes meter van uw voordeur te leggen. Dat maakt het lastiger voor dieven om het signaal van uw autosleutel op te pikken en te versterken naar uw auto. Daarnaast kunt u een sleutelbeschermer, zoals een beschermhoes, gebruiken om uw keyless entry sleutel te beveiligen. Dit blokkeert het signaal van uw autosleutel.

Tip 3: Parkeer uw auto op een veilige plek

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het is verstandig om uw auto op een veilige plek te parkeren. Denk bijvoorbeeld aan drukke, verlichte plekken. U kunt het beste afgelegen steegjes en donkere parkeerplaatsen vermijden. Zo kunnen autodieven minder anoniem te werk gaan.

Tip 4: Bewaar uw sleutel in een metalen blik

Door uw autosleutel in een metalen blik te bewaren, wordt het signaal van uw autosleutel verstoord en kunnen dieven het signaal niet opvangen. Test eerst of het signaal voldoende wordt tegengehouden. Dit doet u door de sleutel in het blik te leggen en vervolgens bij het slot van uw auto te houden. Als uw auto niet reageert, is het metalen blik geschikt. Vergeet niet uw reservesleutel ook in het metalen blik te bewaren. 

Tip 5: Vraag de autodealer om een nieuwe sleutel

Autofabrikanten zijn tegenwoordig druk bezig met het optimaal beveiligen van uw auto. Bij sommige autodealers is het hierdoor al mogelijk om een smart key voor uw auto te verkrijgen. Een smart key kan niet gehackt worden en zendt geen signaal uit naar uw auto. Daardoor kunnen autodieven uw auto niet stelen door middel van 'relay attack'.


 

Voorwaarden autoverzekering keyless entree

Verzekeraars hebben aanvullende eisen gesteld voor auto's met keyless entree. Heeft u een smart entry systeem? Dan hoeft u zich bij ons geen zorgen te maken over de dekking van uw autoverzekering. Voor bestaande autoverzekeringen verandert er namelijk niets. Wilt u een nieuwe autoverzekering afsluiten of overstappen van autoverzekering? Dan kan het zijn dat de autoverzekeraar vraagt om een CCV certificaat

Besparen op uw autoverzekering

Wilt u besparen op de premie van uw autoverzekering? Wij vergelijken maandelijks de beste én goedkoopste autoverzekeringen. Bovendien krijgt u altijd minimaal 5% korting op uw nieuwe autoverzekering. Zo weet u zeker dat uw auto met keyless entree uitstekend én voordelig verzekerd is.

Bereken mijn premie


Ook interessant voor u
 

auto alarm

Auto alarm: welke alarmklasse heeft uw auto? 

> Lees meer

 

autoverzekering kiezen

Wat is de beste autoverzekering voor mij?

> Lees meer

 

auto gestolen

Mijn auto is gestolen, wat moet ik nu doen?

> Lees meer

 

Blog homepage