Snel en gemakkelijk uw oldtimer verzekeren

Uw oldtimer verzekeren? Dat kan! Maar, waar moet u precies op letten wanneer u uw oldtimer gaat verzekeren? Wat zijn de voorwaarden, hoe zit het met de schadevrije jaren en waar vindt u de goedkoopste oldtimerverzekering?

Oldtimer verzekering

 

 

info

Voorwaarden van een oldtimerverzekering


U heeft een oldtimer, maar wat zijn de voorwaarden als u uw oldtimer wilt verzekeren? Aan welke specifieke eisen uw oldtimer moet voldoen, verschilt per verzekeraar. Over het algemeen gelden de volgende voorwaarden bij autoverzekeraars:

  • De oldtimer wordt niet gebruikt voor werk, verhuur of wedstrijden.
  • U moet in het bezit zijn van een andere auto voor dagelijks gebruik.
  • Er geldt een minimale of maximale leeftijd die u als verzekerde mag hebben.
  • De oldtimer moet beschikken over een goede beveiliging, ook bij een hogere dekking dan WA.
  • U mag een maximaal aantal kilometers per jaar rijden met uw oldtimer (vaak 5.000 tot 7.500 kilometer per jaar).
  • Kiest u voor WA Beperkt Casco of All Risk (WA Casco)? Dan moet u een minimale taxatiewaarde aan kunnen tonen.

Controleer bij het afsluiten van uw oldtimer verzekering ook of uw automerk geaccepteerd wordt door de verzekeraar. Bepaalde automerken zijn namelijk uitgesloten van een oldtimer verzekering.

 

papier check

Benodigde gegevens afsluiten oldtimerverzekering


U voldoet aan de voorwaarden om uw oldtimer te verzekeren. Maar, welke gegevens heeft u precies nodig tijdens het afsluiten van een oldtimerverzekering? Houd de volgende gegevens bij de hand:

  • Vermogen van de motor (KW).
  • Het merk en type van de oldtimer.
  • Uw postcode, huisnummer en geboortedatum.
  • Het bouwjaar, gewicht en type brandstof van de oldtimer.
 

wegenbelasting en schadevrije jaren

Wegenbelasting en schadevrije jaren


Wanneer uw voertuig in aanmerking komt voor een oldtimerverzekering, dan is het interessant om deze af te sluiten. Maar, hoe zit het met de wegenbelasting en schadevrije jaren?

Wegenbelasting

Uw oldtimer kan in aanmerking komen voor een regeling waardoor u geen wegenbelasting betaalt. Een mooi voordeel! U hoeft geen wegenbelasting voor uw oldtimer te betalen wanneer het voertuig 40 jaar of ouder is.

Is uw oldtimer tussen de 32 en 40 jaar oud? Dan betaalt u een kwart van de normale wegenbelasting. U mag dan niet in december, januari en februari rijden met uw oldtimer. Doet u dit wel? Dan geldt het normale tarief. Voor oldtimers jonger dan 32 jaar geldt het normale wegenbelastingtarief.

Schadevrije jaren

Een oldtimer is voor hobbymatig gebruik. Om die reden bouwt u met een oldtimer verzekering geen schadevrije jaren op. Vervelend wanneer u schadevrije jaren opgebouwd heeft met een vorige autoverzekering.

Een oldtimer verzekering kan mogelijk dus nadelige gevolgen hebben voor uw schadevrije jaren. Daar tegenover staat echter dat de premie van een oldtimer verzekering vaak een stuk lager is dan een reguliere autoverzekering. Hier doet u dus toch uw voordeel mee!

 

schade

Oldtimerverzekering en schade


Schade aan uw oldtimer wordt vergoed op basis van de taxatiewaarde van uw oldtimer. Bent u in het bezit van een taxatierapport van een erkend bedrijf? Dan staat u veel sterker bij schade. Wanneer de taxateur een taxatierapport opmaakt voor uw oldtimer, dan wordt deze op diverse punten nauwkeurig bekeken. 

De taxatiewaarde van de oldtimer moet elke drie jaar vastgesteld worden door een taxateur. Indien uw oldtimer total loss is, krijgt u dus niet de dagwaarde, maar de (hogere) taxatiewaarde vergoed vanuit uw oldtimer verzekering.

 

dekking

Oldtimer verzekeren tegen welke dekking?


U heeft met een oldtimerverzekering - net als bij een reguliere autoverzekering - keuze uit drie soorten dekkingen; WA, WA Beperkt Casco en All Risk (WA Casco). Uiteraard kunt u bij uw oldtimerverzekering ook voor een aanvullende verzekering kiezen, zoals een schadeverzekering voor inzittenden of een rechtsbijstandverzekering.

WA verzekering

U kunt uw oldtimer met een normale WA verzekering online afsluiten, maar dan loopt u het speciale tarief voor oldtimers mis. En dat is natuurlijk niet de bedoeling wanneer u op zoek bent naar de goedkoopste oldtimerverzekering! 

WA Beperkt Casco of WA Casco

Wilt u uw oldtimer tegen een hogere dekking - bijvoorbeeld WA Beperkt Casco of WA Casco (All Risk) - verzekeren? Dan dient u een taxatierapport van een erkend bedrijf in bezit te hebben. Op deze manier kunt u de (hogere) dagwaarde van uw oldtimer aantonen bij de verzekeraar.

geld

Goedkoopste oldtimerverzekering


U wilt uw oldtimer natuurlijk zo goedkoop mogelijk verzekeren. Zo houdt u namelijk meer over voor andere leuke dingen in uw leven! Kies daarom voor een verzekeraar met de meest interessante premie én de beste voorwaarden. Zo zit u altijd goed. 

Tip: rijdt u alleen in de lente en/of zomer met uw oldtimer? Dan kunt u uw oldtimer verzekeren tegen een speciaal zomertarief.

 

Oldtimer verzekeren? Neem contact op


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage