Contact
Mijn UnitedConsumers

Tweedehands auto leasen

Wilt u een auto leasen? Dan kan een tweedehands auto leasen aantrekkelijk zijn. Bij een tweedehands lease is uw maandbedrag namelijk lager dan wanneer u een nieuwe auto leaset. Wij vertellen u hoe een tweedehands auto leasen in zijn werk gaat en hoe u een occasion kan leasen.

tweedehands auto leasen


 

Private lease tweedehands auto

Of u nu een nieuwe auto wilt leasen of een gebruikte auto wilt leasen, het kan beide. Wel kunt u merken dat een tweedehands auto meer kilometers op de teller heeft. Daarnaast is een tweedehands auto leasen doorgaans een stuk goedkoper dan een nieuwe auto leasen. Dit komt doordat het leasebedrag wordt gebaseerd op de dagwaarde van de occasion. 

Goed om te weten: bij de bepaling van het leasebedrag wordt ook rekening gehouden met eventuele kosten voor reparatie en onderhoud. Het is daarom slim om van tevoren na te vragen wat uw mogelijke maandbedrag wordt.

Afschrijfkosten 2e hands auto leasen

Waar u met een nieuwe auto leasen veel afschrijfkosten betaalt, hoeft u bij een tweedehands lease weinig tot geen afschrijfkosten te betalen. De eerste eigenaar heeft namelijk een groot gedeelte van de afschrijfkosten al betaald. En dat betekent dat u - als u een tweedehands auto gaat leasen - deze afschrijfkosten niet meer hoeft te betalen. 


 

Occasion lease zakelijk

Wilt u een occasion financial leasen? Voor ondernemers kan een gebruikte auto leasen erg interessant zijn. Voornamelijk de lagere aanschafkosten en de snelle beschikbaarheid zijn voordelen als u een tweedehands auto zakelijk wilt leasen. Daarnaast wordt u met een financial lease vaak economisch eigenaar van de occasion. Aan het eind van het leasecontract bent u de volledige eigenaar van de tweedehands auto.


 

De voordelen van een occasion leasen

Het leasen van een occasion als particulier heeft veel voordelen ten opzichte van een nieuwe auto leasen. Wij zetten ze voor u op een rij:

  • Bij een occasion leasen is het mogelijk om een kortere looptijd te kiezen. Vaak vanaf 12 maanden.
  • Vaak zijn tweedehands leaseauto's rijklaar. Zo kunt u meestal dezelfde week nog rijden in de auto.
  • Meestal is een tweedehands auto leasen een stuk goedkoper. Dit komt doordat de aanschafwaarde een stuk lager is.
  • U heeft weinig tot geen afschrijfkosten, omdat de vorige eigenaar deze kosten al voor een groot gedeelte heeft betaald.

 

Een tweedehands auto leasen: 5 tips

Wilt u een occasion leasen, maar weet u niet zo goed waar u moet beginnen? Wij geven u graag een aantal tips voor het leasen van een tweedehands auto.

Tip 1: Occasion leasen en BKR

Check allereerst of u een BKR-registratie heeft. Een 2e hands auto leasen als particulier met een negatieve BKR gaat namelijk niet. De meeste leasemaatschappijen doen namelijk een BKR-check die bekijkt of u aan alle voorwaarden voldoet. Een occasion lease voor particulieren zonder BKR komt daarom (bijna) niet voor. Is alles in orde en heeft u geen negatieve BKR? Dan kunt u een tweedehands auto leasen.

Tip 2: Kies een zuinige auto

Zuinig rijden is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. De brandstof moet u bij private lease namelijk zelf betalen. Wij raden u daarom aan om bij de keuze van een tweedehands leaseauto rekening te houden met het brandstofverbruik. Bekijk ook welke auto past bij hoeveel kilometers u per jaar rijdt: een benzine- of dieselauto.

Tip 3: Kijk naar het aantal gereden kilometers

Heeft de tweedehands leaseauto veel kilometers gereden? Dan kan het zijn dat uw maandbedrag hoger is dan u misschien had verwacht. Dat komt doordat het risico op reparatie- en onderhoudskosten dan groter is voor het autoleasebedrijf. Wilt u een tweedehands auto goedkoop leasen? Dan raden wij aan om een gebruikte auto met weinig kilometers te leasen.

Tip 4: Lees de leaseovereenkomst goed door

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het is slim om de leaseovereenkomst van tevoren goed door te lezen. En daarbij ook te bekijken of de wegenbelasting inbegrepen is. Dit is bijna altijd wel het geval. Bovendien is het handig om de kleine lettertjes goed door te lezen. Zo komt u nooit voor onverwachte kosten te staan.

Tip 5: Check of kopen voordeliger is

Het is verstandig om te kijken of een (tweedehands) auto kopen misschien voordeliger is. Het kan namelijk zijn dat u onder aan de streep goedkoper uit bent. Ook kunt u het beste de voor- en nadelen van zowel een auto leasen als een auto kopen tegen elkaar afwegen, zodat u een goede keuze kan maken. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om een ex-lease auto te kopen. Op deze manier heeft u een jonge occasion, maar zit u niet vast aan een leasecontract.


Ook interessant voor u
 

ex lease auto kopen

Hoe kan ik een ex lease auto kopen?

> Lees meer

 

nieuwe auto kopen

Nieuwe auto kopen: hier moet u op letten

> Lees meer

 

auto kopen of leasen

Auto kopen of leasen: wat past het beste bij mij?

> Lees meer

 

Blog homepage