Contact
Mijn UnitedConsumers

Wanneer auto verzekeren?

Gefeliciteerd met uw nieuwe auto! Nu uw auto overgeschreven is op uw naam, is het belangrijk dat u een autoverzekering afsluit voor uw nieuwe voertuig. Hoe snel moet u de auto verzekeren na aankoop?  

wanneer autoverzekering afsluiten

 

Wanneer autoverzekering afsluiten?

Op het moment dat de auto op uw naam staat na de aankoop, is het verplicht om een autoverzekering af te sluiten voor uw auto. Zonder autoverzekering bent u namelijk niet verzekerd en mag u niet rijden in uw nieuwe voertuig. Zorg er daarom voor dat u de autoverzekering direct na de overschrijving afsluit.

Goed om te weten: de auto blijft niet verzekerd op de naam van de vorige eigenaar. Ook niet als de vorige eigenaar de autoverzekering nog niet heeft opgezegd. U zult dus altijd zelf een autoverzekering af moeten sluiten

Bereken mijn autoverzekering


 

Hoe snel auto verzekeren na aankoop?

Hier kunnen we kort over zijn: de auto moet u direct verzekeren zodra de auto officieel op uw naam staat. Het gaat hierbij dus om de dag dat het voertuig overgeschreven is op uw naam. Dit is de dag dat ook de autoverzekering afgesloten moet worden. Bij ons kunt u uw auto eenvoudig en snel online verzekeren


 

Wanneer gaat de autoverzekering in?

De ingangsdatum van uw autoverzekering kunt u zelf opgeven tijdens het online afsluiten van uw autoverzekering. U bent verzekerd zodra u een bevestiging van ons heeft ontvangen. Vervolgens kunt u veilig de weg op met uw nieuwe auto!

De makkelijkste manier van het afsluiten van een autoverzekering is online via onze website. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om contact op te nemen met onze WFT-medewerkers. Wij helpen u graag.

Goed om te weten: heeft u momenteel een autoverzekering elders lopen? Dan is het belangrijk dat u deze zelf opzegt. Wij kunnen dit niet voor u doen. U kunt gebruikmaken van ons opzegformulier om uw huidige autoverzekering op te zeggen.

Mijn auto verzekeren 


 

Wat als ik mijn autoverzekering niet op tijd afsluit?

Als u gaat rijden in een auto zonder autoverzekering, dan loopt u het risico op een boete. Ook als u naar huis rijdt van de garage waar u het voertuig zojuist heeft gekocht. Bij eventuele schade krijgt u niets vergoed met een onverzekerd voertuig en de boete die u riskeert kan wel zo'n € 600,- bedragen. Zonde, toch?

Mocht u binnen 28 dagen nadat de auto op uw naam staat geen autoverzekering afgesloten hebben, dan ontvangt u een waarschuwing van de RDW. Negeert u de waarschuwing? Dan riskeert u een boete. Het snel afsluiten van een autoverzekering na aankoop is dus hartstikke belangrijk.

Auto schorsen

Heeft u een auto gekocht en wilt u hier nog aan sleutelen voordat u er mee gaat rijden? Dan is het wellicht verstandig om de auto te laten schorsen. Voor een geschorste auto hoeft u namelijk geen autoverzekering te hebben. Houd er wel rekening mee dat een geschorst voertuig op uw eigen terrein geparkeerd moet staan. Bovendien zit er een prijskaartje aan het schorsen van uw auto vast. Als u slechts 1 à 2 maanden niet gaat rijden met de auto, dan is het verzekeren van de auto vaak goedkoper.

Zodra u de auto wilt gebruiken kunt u de auto schorsing opheffen bij de RDW. Wees u ervan bewust dat u na het opheffen van de schorsing weer verplicht bent een autoverzekering af te sluiten en uw voertuig te voorzien van een geldige APK.


 

Welke autoverzekering sluit ik af?

U mag zelf bepalen tegen welke dekking u uw nieuwe auto verzekert. De minimale (wettelijk verplichte) dekking is WA. Deze dekking wordt geadviseerd bij auto's van 10 jaar of ouder. Heeft u een auto gekocht met een leeftijd tussen de 6 en 10 jaar? Dan is de WA beperkt casco dekking een goede keuze. Voor auto's jonger dan 6 jaar adviseren wij de WA casco (all risk) dekking. Deze autoverzekering biedt de meest uitgebreide dekking.

Autoverzekering met korting

Natuurlijk wilt u niet te veel betalen voor u nieuwe autoverzekering. Bij ons bent u aan het juiste adres. Wij vergelijken maandelijks de beste en goedkoopste autoverzekeringen voor u. Bovendien ontvangt u altijd minimaal 5% korting op de premie van uw nieuwe autoverzekering. Zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven! Benieuwd naar uw besparing? Doe de check en ontvang direct een persoonlijk aanbod.

Bereken mijn premie


Ook interessant voor u
 

UC Autoverzekering

Een autoverzekering afsluiten in 6 stappen!

> Lees meer

 

WA Aansprakelijkheid

Auto importeren: zo pakt u het invoeren van uw auto aan

> Lees meer

 

Auto wassen en poetsen

Auto leasen of kopen: wat is de beste optie voor mij?

> Lees meer

 

Blog homepage