Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Youngtimer verzekeren: een youngtimer verzekering kiezen

Bij een youngtimer verzekering is het belangrijk om te weten welke voorwaarden gelden voor een youngtimer verzekering en of deze verzekering interessant is voor u. Wij helpen u graag bij de zoektocht naar de beste autoverzekering voor uw youngtimer.

banner youngtimer

 

Wat is een youngtimer?

Een youngtimer is een auto met een leeftijd tussen de 15 en 25 jaar. Een youngtimer wordt vanaf 25 jaar een oldtimer. Een youngtimer is in feite nog niet oud genoeg om een oldtimer genoemd te worden en wordt vaak aangekocht voor hobbymatig gebruik. 


 

Verzekering youngtimer: de voorwaarden?

Een youngtimer verzekering is niet vanzelfsprekend. Hoewel de premie voor een youngtimer verzekering vaak lager is dan voor een reguliere autoverzekering, kunt u deze niet bij elke verzekeraar afsluiten. Indien de verzekeraar de mogelijkheid biedt om een speciale youngtimer verzekering af te sluiten, dient uw voertuig aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Uw auto is minstens 15 jaar oud.
  • U rijdt maximaal tussen de 5.000 en 10.000 kilometer per jaar.
  • Naast de youngtimer heeft u een andere auto in bezit voor dagelijks gebruik.
  • Uw youngtimer is een zeldzaam model en wordt in de toekomst zeer waarschijnlijk een klassieker.

Voor een speciale youngtimer autoverzekering heeft u vrijwel altijd een taxatierapport nodig. Op die manier heeft u voor de verzekering een bewijs dat uw auto daadwerkelijk meer waard is dan de leeftijd doet vermoeden. Vaak zijn auto’s rond die leeftijd namelijk al afgeschreven.


 

Dekkingen youngtimer verzekering

U heeft met een youngtimer autoverzekering - net als bij een reguliere autoverzekering - keuze uit drie soorten dekkingen; WA, WA Beperkt Casco en All Risk (WA Casco). Uiteraard kunt u bij uw youngtimer verzekering ook voor een aanvullende verzekering kiezen, zoals een schadeverzekering voor inzittenden of een rechtsbijstandverzekering. 

Bij een youngtimer kan sprake zijn van een hoge dagwaarde en een lage kilometerstand. Met een youngtimer verzekering kunt u uw youngtimer bij een WA Beperkt Casco of All Risk (WA Casco) verzekering, tegen de taxatiewaarde verzekeren. Bij een WA verzekering wordt geen rekening gehouden met de dagwaarde, aangezien u bij deze verzekering enkel tegen schade aan andere voertuigen bent verzekerd.

Schadevrije jaren

Een youngtimer wordt in veel gevallen hobbymatig gebruikt. Om die reden bouwt u met een youngtimer verzekering bij sommige verzekeraars geen extra schadevrije jaren op. Vervelend wanneer u schadevrije jaren opgebouwd heeft met een vorige autoverzekering. Een youngtimer verzekering kan mogelijk dus nadelige gevolgen hebben voor uw schadevrije jaren.

Wegenbelasting

Anders dan bij een oldtimer, zijn er geen speciale regels als het gaat om de wegenbelasting die u moet betalen voor een youngtimer. Voor een youngtimer betaalt u dus dezelfde wegenbelasting als voor een reguliere auto.


 

Is een youngtimer verzekering interessant voor mij?

Een speciale youngtimer verzekering kent zo zijn voor- en nadelen. Om u te helpen bij het kiezen van de juiste soort autoverzekering, zetten wij de voor- en nadelen voor u op een rijtje:

Youngtimer verzekering: de voor- en nadelen
 
Lagere premie dan een normale autoverzekering.
 
Taxatierapport benodigd.
 
Bij total loss wordt niet de dagwaarde, maar de (hogere) taxatiewaarde vergoed door de verzekeraar.
 
U kunt niet bij elke verzekeraar een youngtimer verzekering afsluiten.
   
 
Om in aanmerking te komen voor een youngtimer verzekering, moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen.

 

Youngtimer verzekeren met een reguliere autoverzekering

Heeft u een youngtimer, maar voldoet u niet aan de voorwaarden voor een youngtimer verzekering of biedt uw verzekeraar deze niet aan? Dan kunt u uw youngtimer uiteraard verzekeren met een reguliere autoverzekering. U heeft bij een reguliere autoverzekering de keuze uit een WA, WA Beperkt Casco of All Risk (WA Casco) dekking.

Kiest u voor een WA Beperkt Casco of All Risk (WA Casco) verzekering? Dan houdt de verzekeraar bij een reguliere autoverzekering enkel rekening met de dagwaarde van uw youngtimer en niet met de (hogere) taxatiewaarde. Bij een WA verzekering speelt de dagwaarde geen rol, want bij deze verzekering wordt enkel schade aan andere voertuigen vergoed. 

Autoverzekering via UnitedConsumers

Sluit u een autoverzekering af via UnitedConsumers? Dan ontvangt u altijd 5% korting op uw maandelijkse premie. Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen op uw autoverzekering? Doe de check en bekijk uw voordeel!


autoverzekering
Bespaar tot € 150,00 per jaar!

UnitedConsumers autoverzekering

WA verzekering vraagteken


vink 
Geschikt voor auto's van 10 jaar of ouder

vink 
U wilt de goedkoopste autoverzekering

vink 
Uw auto is niet veel meer waard

vink
Altijd 5% korting op uw premie

 

Bereken mijn korting

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Beperkt Casco vraagteken


vink 
Geschikt voor auto's tussen de 5 en 10 jaar 

vink 
Uw auto is diefstal en/of inbraakgevoelig

vink 
Uw auto is minstens € 1.250,00 waard

vink 
U wilt verzekerd zijn tegen ruitschade

vink
Altijd 5% korting op uw premie

Bereken mijn korting

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Casco (All Risk) vraagteken


vink 
Verzekerd tegen alle schades aan uw auto

vink 
Uw auto is gefinancierd met een lening

vink 
Uw auto heeft een hoge waarde

vink 
Uw (nieuwe) auto is jonger dan 5 jaar

vink
Altijd 5% korting op uw premie

Bereken mijn korting


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage