Contact
Mijn UnitedConsumers

Zuinige auto: wat is het en welke kies ik?

Met een zuinige auto bespaart u op uw brandstofkosten. Bovendien is een zuinge auto minder belastend voor het milieu. Zoekt u een zuinige auto, maar weet u niet welke keuzes u heeft? Bekijk dan de top 10 zuinige auto's! 

Zuinige auto banner

 

Wat is een zuinige auto?

Of een auto zuinig is, hangt onder andere af van het soort brandstof, de grootte, het vermogen van de auto én het onderhoud. Zuinige auto's verbruiken minder brandstof. Een auto die 3 liter brandstof op de 100 kilometer verbruikt, is veel zuiniger dan een auto die 10 liter op de 100 kilometer verbruikt. Rijdt u liever elektrisch? Dan is het goed om te kijken naar hoeveel Wattuur een auto per kilometer rijdt.

Een zuinige auto betekent niet alleen dat u minder vaak hoeft te tanken. Een zuinige auto is namelijk ook beter - of minder slecht - voor het milieu. Hoe zuinig de auto is, kunt u tegenwoordig aflezen op het energielabel. Hierop ziet u namelijk hoeveel gram CO2 per kilometer wordt uitgestoten. 


 

Zuinige auto kopen tips

Bent u van plan om een zuinige auto te kopen? Dan zetten wij een aantal tips voor u op een rij:

 • Kies een kleine auto - als dat bij u past! Kleinere auto's - met minder gewicht - zijn zuinigere auto's.
 • Koop een auto met een bouwjaar van na 2005. Deze tweedehandsauto's verbruiken veel minder brandstof. 
 • Als u een nieuwe auto koopt, kies er dan een met een energielabel A. Deze auto's zijn gemiddeld zo'n 20 procent zuiniger.
 • Een elektrische auto is veel zuiniger dan een brandstof auto. Maar kiest u toch voor brandstof? Dan is een diesel zuiniger dan een benzineauto. 

 

Hoe zuinig is mijn auto?

Wilt u weten hoe zuinig uw auto is? Dat kunt u gemakkelijk checken met onze gratis kentekencheck:

Stap 1: vul uw kenteken in en druk op 'kenteken checken'.
Stap 2: scroll naar 'motor & milieu'.
Stap 3: vervolgens ziet u onder andere het energielabel en hoeveel liter brandstof uw auto verbruikt per 100 kilometer.  

Gratis kentekencheck


Kenteken:
NL

 

Top 10 zuinige auto's

Bent u op zoek naar een zuinige auto? Begrijpelijk, want een zuinige auto goed voor het milieu en uw portemonnee. Of u nu een kleine zuinige auto, een zuinige gezinsauto of een zuinige sportieve auto zoekt; wij hebben de top 10 zuinige auto's voor u op een rij gezet: 

10

Zuinige elektrische auto

Bij ons staat de zuinigste elektrische auto op 10, omdat elektrisch rijden natuurlijk vanzelfsprekend al beter is voor het milieu. Het is daarom geen grote prestatie dat deze auto zo zuinig is. Bij een elektrische auto wordt gekeken naar hoeveel Wattuur het verbruikt per gereden kilometer. Volgens de Elektrische Auto database is de Lightyear One de zuinigste elektrische auto. Deze zou zo'n 104 Wattuur per kilometer verbruiken. 

9

Zuinige hybride auto

De zuinigste hybride auto van dit moment is de Toyota Prius 1.8 HEV. Deze auto verbruikt zo'n 5,1 liter brandstof per 100 gereden kilometers. Bovendien heeft het voertuig een energielabel A. Daarnaast heeft de Prius een sterke motor, waarmee u toch aardig kunt doorrijden én geld kunt besparen: dat wil toch iedereen!

8

Zuinige sportieve auto

Een zuinige sportieve auto is lastig te vinden. Tóch vinden wij de Ford Fiesta 1.0 Ecoboost een zuinige sportieve auto. Deze auto heeft een topsnelheid van ruim 180 km/u en verbruikt slechts zo'n 5 liter brandstof per 100 kilometer. Daarnaast ziet de Fiesta er ook aardig uit. Zoekt u een zuinige snelle auto? Kies dan de Ford Fiesta Ecoboost. 

7

Zuinige dieselauto

De Volkswagen Lupo 3L is niet de enige zuinige dieselauto. De Audi A2 3L rijdt namelijk nét zo zuinig als de Volkswagen Lupo 3L. Net zoals de Lupo 3L hoeft u niet te verwachten dat de auto lekker snel rijdt of optrekt. Het is een zuinige auto, waardoor u minder geld hoeft te uit geven aan brandstofkosten. Als voor u die snelle bak niet zo belangrijk is, dan is een Audi A2 3L perfect voor u!

6

Zuinige middenklasse auto

De zuinigste middenklasser is de Suzui Swift 1.2 Smart Hybrid. Dit is dus een hybride auto die slechts 5,1 liter benzine rijdt per 100 kilometer. Ook heeft deze auto een energielabel A. Dus bent u op zoek naar een zuinige middenklasse auto? Dan is de Suzuki Swift 1.2 Smart Hybrid iets voor u!

5

Zuinige goedkope auto

Bent u niet alleen op zoek naar een zuinige auto, maar ook een goedkope auto? Lijk dan eens of de Fiat Punto Twinair Racing iets is voor u! Een uitvoering uit 2014 kost u gemiddeld zo'n € 7.000,-. Bovendien verbruikt deze auto ongeveer 5 liter brandstof per 100 kilometer. Dit is toch een win-win situatie?!

4

Zuinige gezinsauto

Een gezinsauto is een auto waar u met het hele gezin in kan, dus het liefst een 5-deurs én een grote laadbak achter. Zo kunt u met de kids en de hond er lekker op uit. Maar welke auto is een goede en zuinige gezinsauto? Kijk bijvoorbeeld eens naar de Citroën C3. Deze zuinige, compacte gezinsauto verbruikt slechts 4,8 liter benzine per 100 kilometers. 

3

Zuinige auto benzine

De zuinigste auto op benzine is de Suzuki Celerio Rhino. Deze auto rijdt 4,6 liter benzine op de 100 kilometers en heeft zelfs een energielabel A. Hoewel dit niet de krachtigste auto is die u kunt kiezen, is dit wel een erg zuinige auto.

2

Kleine zuinige auto

De Citroën C1 is de zuinigste kleine auto van dit moment. De dieselvariant rijdt slechts 4,7 liter diesel per 100 kilometer. De benzinevariant rijdt zo'n 5,2 liter benzine per 100 kilometer. Dus bent u op zoek naar een kleine, zuinige stadsauto? Dan is de Citroën C1 echt iets voor u!

1

Zuinigste auto van 2020

De meest zuinige auto is momenteel de Volkswagen Lupo 3L. Dit is een van de weinige auto's die slechts 3 liter diesel op de 100 rijdt. De auto heeft hier veel voor in moeten leveren. Zo weegt een Lupo 3L 150 kilo minder dan een normale Lupo.

Voor wie graag lekker gas geeft en optrekt is een Lupo 3L een minder interessante keuze. Maar dankzij deze zuinige auto bespaart u geld, waar u weer iets leuks van kunt gaan doen! 

Bron: spritmonitor.de


 

Is een zuinige auto echt zo zuinig als ze zeggen?

Een auto kan heel zuinig zijn op papier, maar in de praktijk blijkt het beloofde brandstofverbruik niet altijd overeen te komen met het werkelijk verbruik. Dit is uiteindelijk grotendeels afhankelijk van de rijstijl van de bestuurder. Wist u dat zoveel mogelijk rijden op cruise control brandstof bespaart? Wij geven u graag meer tips om zuinig te rijden!

Zuinig rijden tips


 

Zuinige auto en een goedkope autoverzekering

Zuinige auto's zijn vaak een stuk lichter, wat al aanzienlijk kan schelen in wegenbelasting. Een autoverzekering daarentegen houdt rekening met meerdere factoren, zoals onder andere het merk en de leeftijd van de auto, uw aantal schadevrije jaren en hoeveel kilometers u rijdt.

Autoverzekering met korting

Sluit u een autoverzekering af via UnitedConsumers? Dan ontvangt u altijd minimaal 5% korting op uw maandelijkse premie. Wel zo fijn, want zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven! Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen? Kies hieronder een autoverzekering met korting en bekijk direct uw persoonlijke aanbod.

UnitedConsumers autoverzekering

WA verzekering vraagteken


 • Goedkoopste autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie

   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Beperkt Casco vraagteken


 • Zeer uitgebreide autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA Casco (All Risk) vraagteken


 • Meest complete autoverzekering
   
 • Schade aan anderen 
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Aanrijding, slippen, te water raken en overige onheilen
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod


Ook interessant voor u
 

goedkoopste auto in onderhoud

Wat is de goedkoopste auto in onderhoud?

> Lees meer

 

Appen achter het stuur

Zó kunt u zuinig rijden met uw auto en besparen op uw kosten!

> Lees meer

 

Verkeersboetes 2020

Waar let ik op bij de aankoop van een nieuwe auto?

> Lees meer

 

Blog homepage