Verhuizen energiecontract: wat moet ik regelen?

Verhuizen is voor veel personen een periode vol stress, want er moet veel geregeld worden. En hoe zit het met uw energiecontract? Kunt u tussentijds uw energiecontract opzeggen bij een verhuizing, of niet? Wij helpen u!

Verhuizen wat regelen?

 

Wat moet ik doen?

Verhuizen: wat regelen?

Er komt stiekem best veel bij kijken; u pakt uw spullen in, u regelt een verhuisbusje en verhuist uw inboedel naar uw nieuwe woning. Maar wist u dat een verhuizing een prima moment is om naar een voordeligere energieleverancier over te stappen? Of misschien heeft u nog helemaal geen energiecontract, en zoekt u naar tips voor het afsluiten van uw eerste energiecontract. Waar moet u nog meer aan denken wat betreft de verhuizing en uw energiecontract?


 

doorgeven

Verhuizing doorgeven aan uw energieleverancier

Als u gaat verhuizen, dan is het erg belangrijk dat u dit op tijd doorgeeft aan uw energieleverancier - ook als u het energiecontract op gaat zeggen. Wat is voor u het meest voordelig; bij uw huidige energieleverancier blijven, of elders een nieuw energiecontract afsluiten? 

Energiecontract opzeggen bij verhuizing

U kunt uiteraard uw energiecontract bij een verhuizing opzeggen. Als u gebonden bent aan de looptijd van een contract, dan is de kans wel groot dat u een opzegvergoeding moet betalen. Houd daarnaast ook rekening met een opzegtermijn. Dit is vaak één maand.

Is uw contract afgelopen, en heeft u daarom een contract voor onbepaalde tijd? Dan kunt u vaak kosteloos tussentijds overstappen. Informeer dit voor de zekerheid van tevoren bij uw huidige energieleverancier. Wanneer kunt u bij een verhuizing het beste tussentijds uw energiecontract opzeggen?

  • Als u ontevreden bent over de service.
  • Als de huidige energietarieven goedkoper zijn.
  • Als de nieuwe energieleverancier uw opzegvergoeding betaalt. 
  • Als u een goed aanbod heeft gekregen met een leuke welkomstbonus.

Bij uw huidige energieleverancier blijven

Bent u tevreden over uw huidige energieleverancier en de bijbehorende tarieven? Dan kunt u uiteraard gewoon bij uw huidige energieleverancier blijven - ongeacht waar u in Nederland naartoe verhuist. Het leveren van energie door energieleveranciers is namelijk niet meer regionaal bepaald. 

Geef wel op tijd uw verhuizing aan uw energieleverancier door. Zij schakelen namelijk ook met andere betrokken partijen - zoals bijvoorbeeld de regionale netbeheerder. Geef daarom minimaal twee weken van tevoren uw verhuizing en verhuisdatum door aan uw energieleverancier. Heeft u energie van UnitedConsumers? Geef dan uw verhuizing online aan ons door of neem contact met ons op. 

Verhuizing doorgeven


 

Meterstanden

Verhuizing regelen: meterstanden doorgeven

Als u gaat verhuizen, dan dient u de meterstanden op te nemen van uw oude woning. De nieuwe bewoner geeft de meterstanden namelijk door aan de nieuwe energieleverancier, die vervolgens in het landelijk systeem is geplaatst. Hiermee kan uw energieleverancier de eindnota opmaken van het oude adres. Komen de meterstanden niet overeen? Dan kunt u bij uw energieleverancier een correctie aanvragen met uw opgenomen meterstanden.

Het is ook verstandig de beginstanden van de nieuwe woning te noteren. Deze worden door uw energieleverancier in het landelijk systeem geplaatst, waardoor uw beginstanden overeen zouden komen met de eindstanden van de vorige bewoners. U hoeft niet altijd handmatig de meterstanden door te geven, bijvoorbeeld als uw woning is voorzien van een slimme meter. 

Slimme meter

De meeste huishoudens zijn tegenwoordig voorzien van slimme meters. Deze meters worden automatisch uitgelezen door uw netbeheerder en in het landelijk systeem geplaatst. Heeft u slimme meters in huis, en heeft u uw netbeheerder toestemming gegeven om ze uit te lezen? Dan hoeft u zelf niets te doen.

Soms kan het voorkomen dat u tóch zelf uw meterstanden moet doorgeven. Dit kan voorkomen als uw slimme meter bijvoorbeeld een storing heeft. Mocht dit het geval zijn, dan wordt u hierover geïnformeerd door uw energieleverancier. 

Zelf meterstanden doorgeven

Heeft u geen slimme meters, of heeft u uw netbeheerder geen toestemming gegeven om uw meters uit te lezen? Dan zult u bij een verhuizing zelf de meterstanden moeten doorgeven aan uw energieleverancier. Zelf de meterstanden doorgeven kan lastig zijn, daarom helpen wij u graag!

Meterstanden onjuist?

Normaliter ontvangt u uw eindafrekening binnen ongeveer zes weken na uw verhuisdatum. Controleer goed of de meterstanden kloppen. Zo niet? Geef dit dan zo snel mogelijk door aan uw energieleverancier. Tot uiterlijk 5 werkdagen vóór het einde van de derde maand na uw overstapdatum, kunt u een correctie indienen bij de nieuwe energieleverancier van uw oude adres. 

 

Goedkoop energiecontract

Energiecontract afsluiten bij verhuizing

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u nog helemaal geen energiecontract heeft. Dit betekent dat u voor het eerst energie af gaat sluiten. Raadpleeg daarom ons stappenplan, zodat u precies weet waar u aan toe bent!

Goedkoop energiecontract bij UnitedConsumers

Bent u op zoek naar een goedkoop energiecontract? Dan bent u bij UnitedConsumers aan het juiste adres. U krijgt namelijk standaard 10% korting op de gemiddelde landelijke energieprijs van de tien grootste energieleveranciers. Bovendien krijgt u altijd een mooie welkomstbonus. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

1 jaar vaste prijs
gas en stroom

energie ico


vink Weten waar u aan toe bent met een korte looptijd
vink Een aantrekkelijke welkomstbonus

Bereken mijn tarief 

 

3 jaar vaste prijs
gas en stroom

energie ico


vink Het voordeel van 3 jaar geen verrassingen
vink Een aantrekkelijke welkomstbonus

Bereken mijn tarief 

 

1 jaar variabele prijs
gas en stroom

energie ico


vink Variabele tarieven kunnen stijgen, maar ook dalen
vink Een aantrekkelijke welkomstbonus

Bereken mijn tarief 


 

Verhuizing doorgeven

Verhuizing regelen checklist: aan wie geef ik het nog meer door?

Naast uw energiecontract, moet u bij een verhuizing stiekem nog véél meer regelen. Aan wie geeft u uw verhuizing nog meer door?

Het allerbelangrijkste is dat u uw verhuizing - uiterlijk 5 dagen na de verhuisdatum - doorgeeft aan uw (nieuwe) gemeente. Dit kan bij het gemeentehuis, maar ook vaak online middels uw DigiD. Uw zorgverzekeraar en de overheid - dus ook de belastingdienst - ontvangen uw verhuizing vaak automatisch vanuit de gemeente.

Verhuizing regelen checklist

Verder geeft u uw verhuizing door aan alle personen en instanties waar u bij betrokken bent. Op u een handje te helpen, zetten wij enkele voorbeelden voor u op een rij:

 
Webwinkels.
 
Waterleverancier, telecom, televisie en internet leverancier.
 
DUO en opleiding.
 
Tijdschriften, kranten, boekenclub en postorderbedrijf.
 
Kamer van koophandel.
 
Autoverzekeraar en overige verzekeraars.
 
School van uw kinderen.
 
Werkgever, collega's en zakelijke relaties.
 
Vakbond en politieke partij.
 
Vrienden, familie, kennissen en buren.
 
Verenigingen en fitnessclub.
 
Huisarts, tandarts en apotheek. 

Aanbevolen voor u


 

Blog homepage