Gefeliciteerd met uw nieuwe woning! Ook in uw nieuwe woning wilt u natuurlijk gebruik kunnen maken van de lampen en de verwarming. Wat moet u regelen bij verhuizen? Kunt u uw bestaande energiecontract gewoon meenemen of moet u uw energiecontract opzeggen bij een verhuizing? Wij vertellen het u!
Energiecontract en verhuizen
Energiecontract verhuizing doorgeven
Energiecontract opzeggen bij verhuizing
Verhuizen energiecontract en meterstanden doorgeven
Nieuw energiecontract afsluiten bij verhuizing
Als u gaat verhuizen, dan kunt u gewoon bij uw huidige energieleverancier blijven. Het enige wat u hoeft te doen, is het doorgeven van uw nieuwe adres. Uiteraard kunt u ook tot de conclusie komen dat u goedkoper uit bent bij een andere leverancier. In dat geval is het interessant om over te stappen van energieleverancier. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u voor het eerst een eigen woning heeft en dus ook voor het eerst een energiecontract af gaat sluiten.
Geef minimaal twee weken van tevoren uw verhuizing en verhuisdatum door aan uw energieleverancier. Zo heeft de energieleverancier de tijd om uw verhuizing door te geven aan andere betrokken partijen, zoals de regionale netbeheerder. Heeft u energie van UnitedConsumers? Geef dan uw verhuizing online aan ons door of neem contact met ons op.
Als u wilt overstappen naar een nieuwe energieleverancier bij verhuizing, kunt binnen 6 tot 8 weken vóór het einde van uw huidige contract een nieuw energiecontract afsluiten bij een nieuwe energieleverancier. Houd hierbij rekening met een opzegtermijn. Dit is vaak één maand.
Zegt u uw contract te vroeg op? Dan bestaat de kans dat u een opzegvergoeding moet betalen. Indien u naar UnitedConsumers overstapt, wordt een eventuele opzegboete niet door ons vergoed.
Als u gaat verhuizen, dan dient u de meterstanden op te nemen van uw oude woning. De nieuwe bewoner geeft de meterstanden namelijk door aan de nieuwe energieleverancier, die vervolgens in het landelijk systeem is geplaatst. Hiermee kan uw energieleverancier de eindnota opmaken van het oude adres. Komen de meterstanden niet overeen? Dan kunt u bij uw energieleverancier een correctie aanvragen met uw opgenomen meterstanden.
Het is ook verstandig de beginstanden van de nieuwe woning te noteren. Deze worden door uw energieleverancier in het landelijk systeem geplaatst, waardoor uw beginstanden overeen zouden komen met de eindstanden van de vorige bewoners. U hoeft niet altijd handmatig de meterstanden door te geven, bijvoorbeeld als uw woning is voorzien van een slimme meter.
De meeste huishoudens zijn tegenwoordig voorzien van slimme meters. Deze meters worden automatisch uitgelezen door uw netbeheerder en in het landelijk systeem geplaatst. Heeft u slimme meters in huis, en heeft u uw netbeheerder toestemming gegeven om ze uit te lezen? Dan hoeft u zelf niets te doen.
Heeft u geen slimme meters, of heeft u uw netbeheerder geen toestemming gegeven om uw meters uit te lezen? Dan zult u bij een verhuizing zelf de meterstanden moeten doorgeven aan uw energieleverancier.
Normaliter ontvangt u uw eindafrekening binnen ongeveer zes weken na uw verhuisdatum. Controleer goed of de meterstanden kloppen. Zo niet? Geef dit dan zo snel mogelijk door aan uw energieleverancier. Tot uiterlijk 5 werkdagen vóór het einde van de derde maand na uw overstapdatum, kunt u een correctie indienen bij de nieuwe energieleverancier van uw oude adres.
Wilt u 100% Nederlandse groene stroom én besparen op uw vaste lasten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Benieuwd naar de herkomst van onze groene stroom? Bekijk dan ons stroometiket.