Contact
Mijn UnitedConsumers

Verhuizen energiecontract: wat te regelen bij een verhuizing?

Gefeliciteerd met uw nieuwe woning! Ook in uw nieuwe woning wilt u natuurlijk gebruik kunnen maken van de lampen en de verwarming. Wat moet u regelen bij verhuizen? Kunt u uw bestaande energiecontract gewoon meenemen of moet u uw energiecontract opzeggen bij een verhuizing? Wij vertellen het u!

verhuizen energiecontract


 

Verhuizen: wat moet ik regelen met mijn energiecontract?

Als u gaat verhuizen, dan kunt u gewoon bij uw huidige energieleverancier blijven. Het enige wat u hoeft te doen, is het doorgeven van uw nieuwe adres. Uiteraard kunt u ook tot de conclusie komen dat u goedkoper uit bent bij een andere leverancier. In dat geval is het interessant om over te stappen van energieleverancier. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u voor het eerst een eigen woning heeft en dus ook voor het eerst een energiecontract af gaat sluiten.


 

Energiecontract verhuizing doorgeven

Geef minimaal twee weken van tevoren uw verhuizing en verhuisdatum door aan uw energieleverancier. Zo heeft de energieleverancier de tijd om uw verhuizing door te geven aan andere betrokken partijen, zoals de regionale netbeheerderHeeft u energie van UnitedConsumers? Geef dan uw verhuizing online aan ons door of neem contact met ons op. 


 

Energiecontract opzeggen bij verhuizing

Als u wilt overstappen naar een nieuwe energieleverancier bij verhuizing, kunt binnen 6 tot 8 weken vóór het einde van uw huidige contract een nieuw energiecontract afsluiten bij een nieuwe energieleverancier. Houd hierbij rekening met een opzegtermijn. Dit is vaak één maand.

Zegt u uw contract te vroeg op? Dan bestaat de kans dat u een opzegboete moet betalen. Indien u naar UnitedConsumers overstapt, wordt een eventuele opzegboete niet door ons vergoed.


 

Energiecontract op twee adressen tijdens verhuizen

Het kan voorkomen dat u graag tijdelijk op twee adressen gas en stroom wilt ontvangen. Wilt u graag uw energiecontract meeverhuizen? Neem dan contact op met uw energieleverancier. Meestal is het mogelijk om energie te leveren op twee adressen tegelijk. 

Als u graag wilt overstappen na uw verhuizing, kunt u voor uw nieuwe adres een energiecontract met een andere leverancier afsluiten. U heeft dan tijdens de verhuizing tijdelijk twee energiecontracten. Vergeet het energiecontract op uw oude adres niet op te zeggen na uw verhuizing.

Tip: staat uw oude woning tijdelijk leeg tijdens de verhuizing? Dan kunt u het termijnbedrag naar beneden bijstellen.     


 

Verhuizen energiecontract en meterstanden doorgeven

Als u gaat verhuizen, dan dient u de meterstanden op te nemen van uw oude woning. De nieuwe bewoner geeft de meterstanden namelijk door aan de nieuwe energieleverancier, die vervolgens in het landelijk systeem is geplaatst. Hiermee kan uw energieleverancier de eindnota opmaken van het oude adres. Komen de meterstanden niet overeen? Dan kunt u bij uw energieleverancier een correctie aanvragen met uw opgenomen meterstanden.

Het is ook verstandig de beginstanden van de nieuwe woning te noteren. Deze worden door uw energieleverancier in het landelijk systeem geplaatst, waardoor uw beginstanden overeen zouden komen met de eindstanden van de vorige bewoners. U hoeft niet altijd handmatig de meterstanden door te geven, bijvoorbeeld als uw woning is voorzien van een slimme meter. 

Slimme meter

De meeste huishoudens zijn tegenwoordig voorzien van slimme meters. Deze meters worden automatisch uitgelezen door uw netbeheerder en in het landelijk systeem geplaatst. Heeft u slimme meters in huis, en heeft u uw netbeheerder toestemming gegeven om ze uit te lezen? Dan hoeft u zelf niets te doen. 

Zelf meterstanden doorgeven

Heeft u geen slimme meters, of heeft u uw netbeheerder geen toestemming gegeven om uw meters uit te lezen? Dan zult u bij een verhuizing zelf de meterstanden moeten doorgeven aan uw energieleverancier. 

Meterstanden onjuist

Normaliter ontvangt u uw eindafrekening binnen ongeveer zes weken na uw verhuisdatum. Controleer goed of de meterstanden kloppen. Zo niet? Geef dit dan zo snel mogelijk door aan uw energieleverancier. Tot uiterlijk 5 werkdagen vóór het einde van de derde maand na uw overstapdatum, kunt u een correctie indienen bij de nieuwe energieleverancier van uw oude adres. 


 

Nieuw energiecontract afsluiten bij verhuizing

Wilt u 100% Nederlandse groene stroom én besparen op uw vaste lasten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Benieuwd naar de herkomst van onze groene stroom? Bekijk dan ons stroometiket.

1 jaar vast én voordelig
bij UnitedConsumers

Profiteer nu 1 jaar lang van vaste tarieven onder het prijsplafond. Bereken uw voordeel en start direct met besparen!

  • 100% Nederlandse groene stroom
  • Ontvang € 120,00 extra korting
  • 1 jaar lang zekerheid
     
Postcode
Huisnr.
 

Ook interessant voor u
 

gemiddelde kosten gas water licht

Uw stroomkosten en gasverbruik berekenen

> Lees meer

 

Appen achter het stuur

Energieleverancier kiezen: welke energieleverancier kiezen?

> Lees meer

 

Verkeersboetes 2020

Overstappen energieleverancier: wanneer kan dat?

> Lees meer

 

Blog homepage