Contact
Mijn UnitedConsumers

GLI: wat is de Gecombineerde Leefstijlinterventie?

GLI, de Gecombineerde Leefstijlinterventie, wat is dat precies? De GLI helpt u bij het verkrijgen van een gezondere levensstijl. Een gezonde levensstijl is namelijk belangrijk voor onze gezondheid - dat weten we allemaal. Hoe werkt de GLI en wanneer komt u in aanmerking voor de Gecombineerde Leefstijlinterventie?


 

Wat is de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)?

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een programma waarbij u gericht advies en begeleiding krijgt op het gebied van gezond eten, gezond bewegen en blijvende gedragsverandering.

Een GLI duurt in totaal 2 jaar en bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele afspraken. Het daadwerkelijk bewegen valt buiten het programma. Het doel van de GLI is dat u een gezonde levensstijl ontwikkelt die u een leven lang kunt volhouden. De verantwoordelijkheid voor de beweging ligt vervolgens bij uzelf.


 

GLI: is dat iets voor mij?

Niet iedereen met overgewicht komt in aanmerking voor een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Er moet sprake zijn van een verhoogd gezondheidsrisico dat samenhangt met het gewicht. U moet aan de volgende criteria voldoen:   

  • Een BMI van 30 of hoger.
  • Een BMI van minimaal 25 en een grote buikomvang (vrouwen: 88 cm / mannen: 102 cm).
  • Een BMI van minimaal 25 en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes type 2.

 

Zo werkt de Gecombineerde Leefstijlinterventie

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) biedt een combinatie van gezonder eten, meer bewegen en gedragsverandering. Het helpt u bij het aanmeten van een gezondere levensstijl. In 2 jaar tijd gaat u onder begeleiding van een professional uw levensstijl stap voor stap verbeteren.

Stel: u voldoet aan de criteria en wil graag de GLI aanvragen. In dat geval moet u een afspraak maken bij de huisarts. De huisarts bepaalt of GLI mogelijk is en of dit vergoed wordt vanuit uw basisverzekeringZodra u in aanmerking komt voor de GLI, kunt u een keuze maken uit de volgende programma's:

Beweegkuur

De Beweegkuur focust op: gezonder eten, bewegen en gedragsverandering. Een leefstijlcoach, voedingscoach en beweegprofessional zijn hierbij betrokken. 

SLIMMER

Het programma SLIMMER bestaat uit een voedings- en beweegprogramma. Deze interventie wordt uitgevoerd door huisartsten, diëtisten, fysiotherapeuten en leefstijlcoaches. 

Coaching op Leefstijl (CooL)

Het programma Coaching op Leefstijl (COOL) helpt u bij het verbeteren van uw leefpatroon. Samen met de leeftijlcoach wordt er gericht op motivatie en gedrag.


 

GLI vergoeding

Wanneer u in aanmerking komt voor de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI), wilt u natuurlijk weten hoe het met de vergoeding geregeld is. Goed nieuws: sinds 1 januari 2019 wordt de GLI volledig vergoed vanuit de basisverzekering. U betaalt geen eigen risico of eigen bijdrage.

Basisverzekering kiezen

Wij bieden verschillende basisverzekeringen aan waar de GLI volledig uit vergoed wordt. Bij ons kiest u altijd voor een basisverzekering met een ruime keuze in zorgverleners én een scherpe premie. Zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven!


Basisverzekering afsluiten halverwege het jaar

Een basisverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 31 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Basisverzekering afsluiten


Ook interessant voor u
 

jongeren zorgverzekering

Hoeveel beweging heb ik dagelijks nodig?

> Lees meer

 

Energie besparen in de zomer

Hoe krijg en behoud ik een gezond gewicht?

> Lees meer

 

Energie besparen in de winter

Dit zijn de 10 beste gezondheidsapps

> Lees meer

 

Blog homepage