Contact
Mijn UnitedConsumers

Goedkope zorgverzekering 2024

Mijn geboortedatum:

GLI: wat is de Gecombineerde Leefstijlinterventie?

GLI, de Gecombineerde Leefstijlinterventie, wat is dat precies? De GLI helpt u bij het verkrijgen van een gezondere levensstijl. Een gezonde levensstijl is namelijk belangrijk voor onze gezondheid - dat weten we allemaal. Hoe werkt de GLI en wanneer komt u in aanmerking voor de Gecombineerde Leefstijlinterventie?

gecombineerde leefstijlinterventie


 

Wat is de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)?

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een programma waarbij u gericht advies en begeleiding krijgt op het gebied van gezond eten, gezond bewegen en blijvende gedragsverandering.

Een GLI duurt in totaal 2 jaar en bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele afspraken. Het daadwerkelijk bewegen valt buiten het programma. Het doel van de GLI is dat u een gezonde levensstijl ontwikkelt die u een leven lang kunt volhouden. De verantwoordelijkheid voor de beweging ligt vervolgens bij uzelf.


 

GLI: is dat iets voor mij?

Niet iedereen met overgewicht komt in aanmerking voor een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Er moet sprake zijn van een verhoogd gezondheidsrisico dat samenhangt met het gewicht. U moet aan de volgende criteria voldoen:   

  • Een BMI van 30 of hoger.
  • Een BMI van minimaal 25 en een grote buikomvang (vrouwen: 88 cm / mannen: 102 cm).
  • Een BMI van minimaal 25 en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes type 2.

 

Zo werkt de Gecombineerde Leefstijlinterventie

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) biedt een combinatie van gezonder eten, meer bewegen en gedragsverandering. Het helpt u bij het aanmeten van een gezondere levensstijl. In 2 jaar tijd gaat u onder begeleiding van een professional uw levensstijl stap voor stap verbeteren.

Stel: u voldoet aan de criteria en wil graag de GLI aanvragen. In dat geval moet u een afspraak maken bij de huisarts. De huisarts bepaalt of GLI mogelijk is en of dit vergoed wordt vanuit uw basisverzekeringZodra u in aanmerking komt voor de GLI, kunt u een keuze maken uit de volgende programma's:

Beweegkuur

De Beweegkuur focust op: gezonder eten, bewegen en gedragsverandering. Een leefstijlcoach, voedingscoach en beweegprofessional zijn hierbij betrokken. 

SLIMMER

Het programma SLIMMER bestaat uit een voedings- en beweegprogramma. Deze interventie wordt uitgevoerd door huisartsten, diëtisten, fysiotherapeuten en leefstijlcoaches. 

Coaching op Leefstijl (CooL)

Het programma Coaching op Leefstijl (COOL) helpt u bij het verbeteren van uw leefpatroon. Samen met de leeftijlcoach wordt er gericht op motivatie en gedrag.


 

GLI vergoeding

Wanneer u in aanmerking komt voor de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI), wilt u natuurlijk weten hoe het met de vergoeding geregeld is. Goed nieuws: sinds 1 januari 2019 wordt de GLI volledig vergoed vanuit de basisverzekering. U betaalt geen eigen risico of eigen bijdrage.

Basisverzekering kiezen

Wij bieden verschillende basisverzekeringen aan waar de GLI volledig uit vergoed wordt. Bij ons kiest u altijd voor een basisverzekering met een ruime keuze in zorgverleners én een scherpe premie. Zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven!

Stap nu over en bespaar
op uw zorgverzekering

Direct overstappen

Uw zorgverzekering in 2024

Stap nu over en bespaar
op uw zorgverzekering

Direct overstappen

commerciele banner zorg

Ook interessant voor u
 

jongeren zorgverzekering

Hoeveel beweging heb ik dagelijks nodig?

> Lees meer

 

Energie besparen in de zomer

Hoe krijg en behoud ik een gezond gewicht?

> Lees meer

 

Energie besparen in de winter

Dit zijn de 10 beste gezondheidsapps

> Lees meer

 

Blog homepage