Contact
Mijn UnitedConsumers

GLI: wat is de Gecombineerde Leefstijlinterventie?

GLI, de Gecombineerde Leefstijlinterventie, wat is dat precies? De GLI helpt je bij het verkrijgen van een gezondere levensstijl. Een gezonde levensstijl is namelijk belangrijk voor onze gezondheid - dat weten we allemaal. Hoe werkt de GLI en wanneer kom je in aanmerking voor de Gecombineerde Leefstijlinterventie?

gecombineerde leefstijlinterventie


 

Wat is de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)?

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een programma waarbij je gericht advies en begeleiding krijgt op het gebied van gezond eten, gezond bewegen en blijvende gedragsverandering.

Een GLI duurt in totaal 2 jaar en bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele afspraken. Het daadwerkelijk bewegen valt buiten het programma. Het doel van de GLI is dat je een gezonde levensstijl ontwikkelt die je een leven lang kunt volhouden. De verantwoordelijkheid voor de beweging ligt vervolgens bij uzelf.


 

GLI: is dat iets voor mij?

Niet iedereen met overgewicht komt in aanmerking voor een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Er moet sprake zijn van een verhoogd gezondheidsrisico dat samenhangt met het gewicht. Je moet aan de volgende criteria voldoen:   

  • Een BMI van 30 of hoger.
  • Een BMI van minimaal 25 en een grote buikomvang (vrouwen: 88 cm / mannen: 102 cm).
  • Een BMI van minimaal 25 en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes type 2.

 

Zo werkt de Gecombineerde Leefstijlinterventie

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) biedt een combinatie van gezonder eten, meer bewegen en gedragsverandering. Het helpt je bij het aanmeten van een gezondere levensstijl. In 2 jaar tijd ga je onder begeleiding van een professional je levensstijl stap voor stap verbeteren.

Stel: je voldoet aan de criteria en wil graag de GLI aanvragen. In dat geval moet je een afspraak maken bij de huisarts. De huisarts bepaalt of GLI mogelijk is en of dit vergoed wordt vanuit je basisverzekeringZodra je in aanmerking komt voor de GLI, kun je een keuze maken uit de volgende programma's:

Beweegkuur

De Beweegkuur focust op: gezonder eten, bewegen en gedragsverandering. Een leefstijlcoach, voedingscoach en beweegprofessional zijn hierbij betrokken. 

SLIMMER

Het programma SLIMMER bestaat uit een voedings- en beweegprogramma. Deze interventie wordt uitgevoerd door huisartsten, diëtisten, fysiotherapeuten en leefstijlcoaches. 

Coaching op Leefstijl (CooL)

Het programma Coaching op Leefstijl (COOL) helpt je bij het verbeteren van je leefpatroon. Samen met de leeftijlcoach wordt er gericht op motivatie en gedrag.


 

GLI vergoeding

Wanneer je in aanmerking komt voor de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI), wil je natuurlijk weten hoe het met de vergoeding geregeld is. Goed nieuws: sinds 1 januari 2019 wordt de GLI volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Je betaalt geen eigen risico of eigen bijdrage.

Basisverzekering kiezen

Wij bieden verschillende basisverzekeringen aan waar de GLI volledig uit vergoed wordt. Bij ons kies je altijd voor een basisverzekering met een ruime keuze in zorgverleners én een scherpe premie. Zo houd je meer over voor andere leuke dingen in je leven!


Ook interessant
 

jongeren zorgverzekering

Wat is preventieve zorg en hoe werkt het?

> Lees meer

 

zorgwetten

Welke vier zorgwetten zijn er en wat houden ze in?

> Lees meer

 

medisch dossier inzien

Zo kun je jouw medisch dossier inzien

> Lees meer

 

Blog homepage