Je wilt graag een gezond, fit en comfortabel leven leiden. Maar je weet niet goed hoe dat moet. Juist het leiden van een ongezond leven lijkt steeds makkelijker te worden. Bijna de helft van alle volwassen Nederlanders is dan ook te zwaar. Je weet dat je er alleen maar beter van wordt als je een gezonder leven zou leiden. En toch lukt het je niet. Herkenbaar? Je bent echt niet alleen.

GLI

Nederland ziet zichzelf steeds ongezonder worden, maar we zien tegelijkertijd door de bomen het bos niet meer. En dat is logisch. De hordes mensen die roepen hoe we moeten eten en leven maken het er namelijk niet gemakkelijker op. Dus hoe leidt je nou echt een gezonder leven?

Een steuntje in de rug

Een ongezonde leefstijl brengt de nodige gezondheidsrisico’s met zich mee. Denk hierbij aan diabetes, hartproblemen of last van spieren en gewrichten. De overheid heeft besloten om te investeren in het voorkomen van deze problemen. Zo wordt vanaf 1 januari 2019 een leefstijl coach vergoed vanuit de zorgverzekering.

Gecombineerde Leefstijl Interventie vergoed

Om je te helpen met het aanmeten van een gezondere leefstijl kun je gebruik maken van de ‘Gecombineerde Leefstijl Interventie’ (GLI). Hierbij ga je 24 maanden onder begeleiding van een leefstijl coach je leefstijl stap voor stap verbeteren. De focus ligt hierbij niet op de korte termijn, maar op je leefstijl blijvend verbeteren.

Starten met gezonder leven

Een gezonder leven is een leuker leven. Toch gaan de klassieke Nieuwjaarsvoornemens om meer te sporten en gezonder te gaan eten vaak al voor februari start de prullenbak in. Erg jammer, want met een gezonde leefstijl ben je energieker, fitter en vrolijker. Bij de GLI wordt er gekeken naar je voeding en beweging. Maar ook hoe je het beste om kan gaan met factoren die een gezonde leefstijl kunnen beïnvloeden, zoals stress, slaapgebrek en roken.

Wat kan je nog tegenhouden om gezonder te gaan leven? Geld kan in ieder geval geen excuus zijn. De Gecombineerde Leefstijl Interventie krijg je namelijk volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Zonder eigen risico, zonder eigen bijdrage. Goed voor elkaar.