Contact
Mijn UnitedConsumers

Wanneer is een aanvullende zorgverzekering afsluiten interessant?

Een aanvullende verzekering is een goede keuze voor als u zorg nodig heeft die niet wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Maar is het ook voor u verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten en kunt u een aanvullende verzekering halverwege het jaar afsluiten? 

Waarom AV afsluiten? Banner


 

Aanvullende verzekering afsluiten halverwege het jaar

Een aanvullende verzekering afsluiten halverwege het jaar kan alleen in bepaalde situaties. In principe kunt u uw aanvullende zorgverzekering jaarlijks wijzigen tussen 12 november en 31 januari. Een aanvullende verzekering afsluiten halverwege het jaar kan in de volgende gevallen:

Aanvullende verzekering afsluiten


 

Waarom een aanvullende verzekering afsluiten?

Een aanvullende verzekering is, zoals de naam al zegt, een aanvulling op uw zorgverzekering. In Nederland is het voor iedereen boven de 18 jaar verplicht een basisverzekering af te sluiten. De basisverzekering vergoedt de belangrijkste zorg die u nodig heeft, zoals medicatie, huisartsenzorg en ziekenhuiszorg.

Een aanvullende verzekering bevat onder andere vergoedingen voor fysiotherapie, alternatieve zorg, preventiebrillen en lenzen. Een aanvullende verzekering is niet bij iedere verzekeraar hetzelfde, want de verzekeraar bepaalt zelf welke vergoedingen er in de aanvullende verzekering worden aangeboden.

Overigens is een aanvullende verzekering niet verplicht, dus u mag helemaal zelf bepalen of u er eentje afsluit of niet. Maar hoe weet u of het verstandig is om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten?


 

Aanvullende verzekering soorten

Een aanvullende verzekering wordt vaak verward met een tandartsverzekering. Hoewel tandzorg ook 'aanvullende zorg' is, wordt er bij verzekeraars toch onderscheid gemaakt tussen een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering.  

De meeste verzekeraars bieden gebundelde aanvullende pakketten aan. Dit betekent dat er meerdere vergoedingen kunnen zitten in één aanvullende verzekering. Een aanvullende verzekering sluit u af voor bijvoorbeeld de volgende zorgsoorten:


 

Wel of geen aanvullende verzekering afsluiten

Weet u niet zeker of u voor een aanvullende verzekering moet kiezen? Leg dan de kosten eens naast elkaar. Hoe vaak gaat u bijvoorbeeld per jaar naar de fysiotherapeut? Als die kosten hoog uitvallen, kan een aanvullende verzekering afsluiten uiteindelijk betekenen dat u goedkoper uit bent. 

Gaat u eigenlijk nooit naar de fysiotherapeut? Heeft u geen bril of lenzen en maakt u nooit gebruik van alternatieve zorg? Dan is een aanvullende verzekering voor u geen verstandige keuze. 

Een voorbeeld:

Stel: u gaat 24 keer per jaar naar de fysiotherapeut en hij of zij brengt € 40,- per behandeling in rekening. Wanneer u kiest voor aanvullende verzekering ZorgZeker 3 betaalt u een premie van 12 maanden x € 39,85 = € 478,20 per jaar. De fysiotherapeut kost 24 x € 40,- = € 960,- per jaar.

Door te kiezen voor de aanvullende verzekering ZorgZeker 3, bespaart u € 481,80 op uw zorgkosten. Zo houdt u meer over voor een leuker leven! 


 

Aanvullende verzekering UnitedConsumers

Wij bieden verschillende aanvullende verzekeringen aan, zodat er altijd een pakket is dat aansluit op uw zorgwensen. Bovendien ontvangt u altijd tot 20% korting + een gratis tandongevallenverzekering bij onze aanvullende verzekeringen. Zo bent u gratis beter verzekerd en houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven!

UnitedConsumers door VGZ collectief


ZorgZeker 1
Aanvullende verzekering
€ 6,98 per maand


 • Incl. 20% korting + gratis tandongevallenverzekering
   
 • Fysiotherapie
  6 behandelingen
   
 • Alternatieve zorg € 150,-
   

Kies ZorgZeker 1


In combinatie met: UC Basis Keuze, UC Ruime Keuze en UC Eigen Keuze.


Meer over ZorgZeker 1

 

 UnitedConsumers door VGZ collectief


ZorgZeker 2
Aanvullende verzekering
€ 24,50 per maand


 • Incl. 20% korting + gratis tandongevallenverzekering
   
 • Fysiotherapie
  12 behandelingen
   
 • Alternatieve zorg € 250,-
   
 • Brillen en lenzen € 100,- per 3 jaar

 

Kies ZorgZeker 2


In combinatie met: UC Basis Keuze, UC Ruime Keuze en UC Eigen Keuze.


Meer over ZorgZeker 2

 

UnitedConsumers door VGZ collectief


ZorgZeker 3
Aanvullende verzekering
€ 39,85 per maand


 • Incl. 20% korting + gratis tandongevallenverzekering
   
 • Fysiotherapie
  24 behandelingen
   
 • Alternatieve zorg € 300,-
   
 • Brillen en lenzen € 125,- per 3 jaar

 

Kies ZorgZeker 3


In combinatie met: UC Basis Keuze, UC Ruime Keuze en UC Eigen Keuze.


Meer over ZorgZeker 3


> Bekijk alle aanvullende verzekeringen


Ook interessant voor u
 

gehoorschade

Dit kunt u doen om gehoorschade te voorkomen

> Lees meer

 

soorten zv

Soorten zorgverzekeringen uitgelegd

> Lees meer

 

Verkeersboetes 2020

Vergoedingen basisverzekering: wat zit er in?

> Lees meer

 

Blog homepage