Zorgverzekering 2021

Uw geboortedatum:

Waarom kiezen voor een aanvullende verzekering?

Een aanvullende verzekering is een goede keuze voor als u zorg nodig heeft die niet wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Maar is het ook voor u verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten? 

Waarom AV afsluiten? Banner

 

Wat is een aanvullende verzekering?

Een aanvullende verzekering is, zoals de naam al zegt, een aanvulling op uw zorgverzekering. In Nederland is het voor iedereen boven de 18 jaar verplicht een basisverzekering af te sluiten. De basisverzekering vergoedt de belangrijkste zorg die u nodig heeft, zoals medicatie, huisartsenzorg en ziekenhuiszorg. Maar wanneer u zorg nodig heeft die niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering, dan biedt een aanvullende verzekering de oplossing!

Is een aanvullende verzekering verstandig?

Een aanvullende verzekering bevat onder andere vergoedingen voor fysiotherapie, alternatieve zorg, preventie, brillen en lenzen. Een aanvullende verzekering is niet bij iedere verzekeraar hetzelfde, want de verzekeraar bepaalt zelf welke vergoedingen er in de aanvullende verzekering worden aangeboden.

Een aanvullende verzekering is niet verplicht, dus u mag helemaal zelf bepalen of u er eentje afsluit of niet. Maar hoe weet u of het verstandig is om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten?


 

Aanvullende verzekering soorten

Een aanvullende verzekering wordt vaak verward met een tandartsverzekering. Hoewel tandzorg ook 'aanvullende zorg' is, wordt er bij verzekeraars toch onderscheid gemaakt tussen een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering.  

De meeste verzekeraars bieden gebundelde aanvullende pakketten aan. Dit betekent dat er meerdere vergoedingen kunnen zitten in één aanvullende verzekering. Een aanvullende verzekering sluit u af voor bijvoorbeeld de volgende zorgsoorten:


 

Waarom aanvullende zorgverzekering afsluiten?

Weet u niet zeker of u voor een aanvullende verzekering moet kiezen? Leg dan de kosten eens naast elkaar. Hoe vaak gaat u bijvoorbeeld per jaar naar de fysiotherapeut? Als die kosten hoog uitvallen, kan een aanvullende verzekering afsluiten uiteindelijk betekenen dat u goedkoper uit bent. 

Gaat u eigenlijk nooit naar de fysiotherapeut? Heeft u geen bril of lenzen en maakt u nooit gebruik van alternatieve zorg? Dan is een aanvullende verzekering voor u geen verstandige keuze. 

Een voorbeeld:

Stel: u gaat 24 keer per jaar naar de fysiotherapeut en hij of zij brengt € 70,- per behandeling in rekening. Wanneer u kiest voor aanvullende verzekering UC ZorgZeker 3 betaalt u een premie van 12 x € 34,16 = € 409,92 per jaar. De fysiotherapeut kost 24 x 70 = € 1.680,- per jaar.

Door te kiezen voor de aanvullende verzekering UC ZorgZeker 3, bespaart u € 1.270,08 op uw zorgkosten. Zo houdt u meer over voor een leuker leven! 


 

Aanvullende verzekering van UnitedConsumers

Bent u op zoek naar een aanvullende verzekering? Bekijk dan eens de aanvullende verzekeringen van UnitedConsumers door VGZ. Doordat u de keuze heeft uit drie verschillende aanvullende verzekeringen, is er altijd een pakket dat aansluit op uw zorgwensen. 

Op onze aanvullende verzekeringen krijgt u bovendien 15% korting en een gratis tandongevallenverzekering. Zo bent u uitstekend én voordelig verzekerd!


 

USP's

 

UC ZorgZeker 1

UC door VGZ


vink Fysiotherapie: 6 behandelingen
vink Alternatief: € 150, max € 40 per dag


 

€ 6,48 per maand

 

UC ZorgZeker 2

UC door VGZ


vink Fysiotherapie: 12 behandelingen
vink Alternatief: € 250, max € 40 per dag
vink Brillen en lenzen: 1x per 3 jaar een complete bril of 1x per 3 jaar € 50 voor lenzen
 

€ 21,12 per maand

 

UC ZorgZeker 3

UC door VGZ


vink Fysiotherapie: 24 behandelingen
vink Alternatief: € 300, max € 40 per dag
vink Brillen en lenzen: 1x per 3 jaar een complete bril of 1x per 3 jaar € 100 voor lenzen

€ 34,16 per maand


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage