Contact
Mijn UnitedConsumers

Zorgverzekering zwangerschap: wat is de beste keuze voor mij?

De juiste zorgverzekering bij zwangerschap is belangrijk. In de basisverzekering zijn al een aantal verschillende vergoedingen opgenomen speciaal voor zwangere vrouwen. Toch kun je dit nog uitbreiden met een aanvullende verzekering als je wilt. Wat is de beste zorgverzekering bij zwangerschap? En moet je jouw zwangerschap melden bij je zorgverzekeraar?

Zorgverzekering en zwanger


 

Beste zorgverzekering zwangerschap

Veel vergoedingen die je nodig hebt tijdens jouw zwangerschap, worden vergoed vanuit de basisverzekering. In samenwerking met VGZ bieden wij onze eigen ziektekostenverzekeringen aan. Je krijgt uitstekende zorg én een scherpe premie. Zo houd je meer over voor de komst van jouw kindje!

UnitedConsumers door VGZ
Basis Keuze + ZorgZeker 2
€ 165,45 per maand
Vergoedingen Basis Keuze Vergoedingen ZorgZeker 2
vink Bevalling in het ziekenhuis bij medische indicatie: volledige vergoeding vink Bevalling in het ziekenhuis op eigen verzoek: eigen bijdrage volledig vergoed
vink  Kraamzorg: 10 dagen vergoed (excl. eigen bijdrage € 5,10 per uur) vink Lactatie­deskundige: € 200,- vergoed per bevalling
vink  Verloskundige zorg: volledige vergoeding vink  Eigen bijdrage kraamzorg: vergoeding van € 125,-
vink  Thuisbevalling: volledige vergoeding vink  Zwangerschaps­cursus: € 100,- per jaar
  vink  Borstkolf: eenmalig € 80,- vergoed
  vink  Gratis kraampakket

Kies dit pakket

Inclusief 20% korting

 


Zorgverzekering zwangerschap afsluiten halverwege het jaar

Een zorgverzekering bij zwangerschap afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kun je doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wil je jouw zorgverzekering wijzigen na 31 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Zorgverzekering afsluiten


 

Verzekering zwangerschap vergelijken

Weet je niet welke zorgverzekering het beste bij jou past? Dan is het een goed idee om je zorgverzekering te vergelijken. Wij bieden verschillende basisverzekeringen, aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen aan. Zo is er altijd een pakket dat aansluit op jouw persoonlijke situatie.


 

Vergoedingen basis zorgverzekering zwangerschap

Je bent niet verplicht om je zorgverzekering te wijzigen bij zwangerschap. Vanuit de basisverzekering wordt namelijk al veel zorg vergoed die je nodig hebt tijdens je zwangerschap en in de periode daarna. Voor welke vergoedingen dat geldt, zetten wij op een rij voor je: 

 
Verloskundige zorg  vraagteken
 
Kraamzorg  vraagteken
 
Bevalling  vraagteken

 

Medische indicatie zwangerschap

Voor sommige vergoedingen heb je een medische indicatie voor zwangerschap nodig. Je hebt een medische indicatie nodig om de volgende zorg vanuit de basisverzekering vergoed te krijgen:

  • Vlokkentest.
  • Vruchtwaterpunctie.
  • Bevalling ziekenhuis.
  • NIPT-test (ook zonder medische indicatie).
 

Medische indicatie bevalling

Als tijdens jouw zwangerschap al duidelijk is dat er een medische indicatie is, kom je onder controle in het ziekenhuis. Een medische indicatie bevalling komt vaak voor in de volgende gevallen:

  • Je hebt een ziekte of aandoening.
  • Je hebt eerder een keizersnede gehad.
  • Er zijn problemen gedurende de bevalling.
  • Een eerdere zwangerschap heeft problemen gegeven.
  • Er zijn aandoeningen ontstaan tijdens de zwangerschap.

 

Vergoedingen aanvullende verzekering zwangerschap

Vanuit een aanvullende verzekering kun je extra vergoedingen krijgen voor alle zorg die bij een zwangerschap komt kijken. Zo kun je bijvoorbeeld een vergoeding krijgen voor de eigen bijdrage van kraamzorg en wordt jouw bevalling in het ziekenhuis, ook zonder medische indicatie, vergoed. Afhankelijk van welke aanvullende verzekering je kiest, worden de volgende kosten en zorg vergoed:

Bekijk aanvullende verzekeringen


 

Zorgverzekering zwanger en eigen risico

Iedereen met een basisverzekering heeft ook een eigen risico. Voor 2024 is het eigen risico vastgesteld op € 385,-. Dat geldt ook voor je zorgverzekering tijdens zwangerschap. Tot dit bedrag betaal je een deel van de zorgkosten zelf.

Je kunt ervoor kiezen om het eigen risico vrijwillig te verhogen met € 500,- tot maximaal € 885,- per jaar. Dit betekent dat je de eerste € 885,- aan zorgkosten zelf moet betalen, voordat je verzekeraar de kosten vergoed.

Sommige zorg is vrijgesteld van het eigen risico, zoals: verloskundige hulp (behalve NIPT), kraamzorg en een bevalling in het ziekenhuis bij medische indicatie. Dat betekent dat deze kosten gewoon worden vergoed door je basisverzekering.


 

Zwangerschap melden zorgverzekering

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op de basisverzekering van de ouder(s). Hebben jij en je partner verschillende verzekeringen? Schrijf je kind dan bij op de polis van de best verzekerde ouder. De polisvoorwaarden van de best verzekerde op de polis gelden namelijk ook voor jouw kind.


Ook interessant
 

Zwanger

Dit zijn de vergoedingen bij zwangerschap

> Lees meer

 

zwanger

Zo zit het met de vergoeding voor zwangerschapscursussen

> Lees meer

 

vergoeding basisverzekering

Wat wordt vergoed uit de basisverzekering?

> Lees meer

 

Blog homepage