Contact
Mijn UnitedConsumers

Waar bent u naar op zoek?

Onbeperkt mobiel internet: hoe onbeperkt is het?

Onbeperkt mobiel internet: zonder zorgen naar hartenlust kunnen streamen, gamen en surfen. Met onbeperkt internet op uw smartphone hoeft u niet in de gaten te houden of u uw datalimiet overschrijdt. Toch? Helaas is onbeperkt mobiel internet niet altijd zo oneindig als het klinkt. Hoe onbeperkt is onbeperkt internet echt?

onbeperkt data

 

Onbeperkt mobiel internet

Onbeperkt internet op uw smartphone kent een paar regels. Een provider legt deze regels vast in de Fair Use Policy, waarbij het voornaamste uitgangspunt is dat het internetgebruik wel redelijk moet blijven. Wanneer u iedere dag onevenredig veel data gebruikt, draait de provider hoogst waarschijnlijk de ‘data-kraan’ dicht.


 

Voorwaarden onbeperkt internet mobiel

De voorwaarden voor onbeperkt mobiel internet verschillen per provider. Ook de gevolgen bij het overschrijden van deze voorwaarden is per provider anders. Bij de één mag u bijvoorbeeld tot 20GB per maand verbruiken, terwijl de andere provider onder ‘onbeperkt’ een limiet van vijf keer het gemiddelde verstaat. Gaat u hier overheen? Dan loopt u de kans dat u toch moet bijbetalen of dat de snelheid van uw verbinding omlaag gaat.


 

Gemiddeld verbruik onbeperkt internet

Onbeperkt internet kent een limiet en dat is niet zo vreemd. Als iemand iedere dag het netwerk volop belast, heeft dit immers ook gevolgen voor de kwaliteit van het netwerk. En daar zijn andere gebruikers weer de dupe van. Gelukkig kunt u met een datalimiet van 20GB per maand nog steeds heel veel doen. Dit is hoeveel MB’s u gemiddeld van uw onbeperkt mobiel internet bundel verbruikt door apps en andere online toepassingen te gebruiken:

Activiteit Dataverbruik
E-mail bekijken of versturen zonder bijlage 0,05 MB
E-mail bekijken of versturen met bijlage 0,5 – 2 MB
Mobiele website bezoeken  0,2 – 0,6 MB
WhatsApp-bericht versturen of ontvangen 0,0001 MB
WhatsApp-bericht met foto versturen of ontvangen  0,1 MB
Facebookberichten lezen 1 – 3 MB
Facebookbericht met foto plaatsen 1 – 5 MB (per foto)
Instagram bericht plaatsen / bekijken 3,6 MB
YouTube-video normale kwaliteit (480p) bekijken 2,5 MB (per minuut)
YouTube-video HD-kwaliteit (1080p) bekijken 5,5 MB (per minuut)
Spotify muziek streamen 100 – 150 MB (per uur)
Netflix kijken in HD-kwaliteit 2000 MB (per uur)

 

Onbeperkt mobiel internet in het buitenland

Het onbeperkt internet is vaak alleen geldig in Nederland. Gaat u naar het buitenland en blijft u binnen de Europese Unie? Dan kunt u uw databundel met onbeperkt internet blijven gebruiken. U krijgt echter wel minder GB’s tot uw beschikking. Wij raden u aan om de voorwaarden van uw provider hiervoor na te kijken.

Buiten de Europese Unie is uw onbeperkt internet vrijwel nooit geldig. In dat geval betaalt u roamingkosten, om zo van het buitenlandse netwerk gebruik te mogen maken. Hiervoor kunt u dus niet uw onbeperkt mobiel internet gebruiken.


 

Abonnement onbeperkt internet

U kunt kiezen voor een onbeperkt internet abonnement met toestel of een onbeperkt internet abonnement zonder toestel. Door ons ruime aanbod, vindt u altijd een abonnement dat aansluit op uw wensen.

Bovendien krijgt u altijd korting op uw gekozen abonnement met onbeperkt mobiel internet. Wel zo voordelig, want zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven!

UnitedConsumers Mobiel


afbeelding Onbeperkt internet + toestel
> Bekijk aanbod


afbeelding sim only onbeperkt mobiel internet
> Bekijk aanbod


Ook interessant voor u
 

Energie besparen

Wat is mijn dataverbruik en hoe krijg ik hier inzicht in?

> Lees meer

 

Energie besparen in de zomer

Mobiele abonnementen vergelijken? Zo doet u dat!

> Lees meer

 

Energie besparen in de winter

5G internet: wat is de snelheid van het 5G netwerk?

> Lees meer

 

Blog homepage