Energie van UnitedConsumers

Altijd met een mooie welkomstbonus
Postcode
Huisnummer
  • 100% Nederlandse windenergie
  • Beste service van Nederland 8,9
  • Opzegboete? Die betalen wij tot € 100,00

Bespaar tot € 100,00 per jaar!

100% windenergie

Altijd energie met een welkomstbonus

Wij betalen uw opzegboete

Energieleverancier sinds 2008

Energieleverancier UnitedConsumers

Al sinds 2008 zijn wij trotse leverancier van energie. Als energieleverancier kiezen wij zelf waar onze energie vandaan komt en welke tarieven we hanteren. Daar profiteert u als deelnemer van. Onze energie is voordelig voor het milieu en voor uw portemonnee. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Kiezen voor UnitedConsumers

Energie van UnitedConsumers
Zo doen we dat

Voor het milieu

Samen zorgen we voor een beter klimaat. Daarom leveren wij als energieleverancier 100% groene stroom, zonder dat het invloed heeft op uw energietarieven. Goed voor het milieu én uw portemonnee.

Voor iedereen

Ruim 500.000 deelnemers besparen op hun vaste lasten via UnitedConsumers. Wilt u ook meer overhouden voor een leuker leven? Kies voor ons als energieleverancier en start vandaag nog met besparen op energie!

Voor lage vaste lasten

Wij vinden het belangrijk dat energie betaalbaar blijft. Daarom bieden wij voordelige tarieven voor stroom & gas aan. Bovendien ontvangt u altijd een mooie welkomstbonus. Doe er iets leuks mee!

Onze klanten beoordelen ons met een

8.9
10

Goed ervaringen

Uitstekend en betaalbaar

Prima service k

Nma, Zwijndrecht

Uw tarieven
staan voor u klaar

Met energie van UnitedConsumers bespaart u direct op uw vaste lasten. Wilt u ook meer overhouden voor een leuker leven? Vul uw postcode en huisnummer in en ontvang direct uw persoonlijke aanbod voor energie!

Bekijk uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Energiecontract afsluiten met welkomstbonus

Wij zijn één van de goedkoopste energiemaatschappijen in Nederland. Naast lage energietarieven, ontvangt u altijd een mooie welkomstbonus. Zo kiest u altijd voor goedkope energie.

Energiecontract afsluiten

Energie afsluiten

Kies een energiecontract met 100% Nederlandse groene stroom

3 jaar vaste prijs
100% Europese groene stroom en gas

Tijdelijk niet beschikbaar
1 jaar vaste prijs
100% Nederlandse groene stroom en gas

  • Weten waar u aan toe bent met een korte looptijd
  • € 100,00 welkomstbonus
1 jaar variabele prijs
100% Europese groene stroom en gas

Tijdelijk niet beschikbaar

Mijn UnitedConsumers
uw persoonlijke omgeving

Een energiecontract afsluiten bij UnitedConsumers betekent meer overhouden voor een leuker leven. U bespaart namelijk op uw energierekening en regelt uw energiezaken ook eenvoudig online. Dat is het voordeel van energie van UnitedConsumers.

Persoonlijk bespaartegoed Uw welkomstbonus storten wij na het eerste contractjaar in uw persoonlijke bespaartegoed. U kunt uw energiekorting laten uitkeren op uw bankrekening of besteden in onze Kadoshop. Doe er iets leuks mee!

Energie verbruiksmanager Natuurlijk wilt u zo min mogelijk energie verbruiken. Wij helpen u daarom graag om grip te krijgen op uw energieverbruik met onze verbruiksmanager. U ontvangt maandelijks een rapport over uw energieverbruik. Zo wordt energie besparen makkelijk!

Persoonlijk aanbod voor stroom en gas

Binnen 2 minuten weet u hoeveel u kunt besparen met gas en stroom van UnitedConsumers. Vul uw postcode en huisnummer in, ontvang uw persoonlijke aanbod voor energie en start vandaag nog met besparen!

  • 100% Nederlandse windenergie
  • Beste service van Nederland 8,9
  • Opzegboete? Die betalen wij tot € 100,00
Bekijk uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Veelgestelde vragen over energie

Wij zorgen ervoor dat uw aanvraag voor goedkope energie soepel verloopt. Binnen 5 dagen na de energie aanvraag ontvangt u de leveringsovereenkomst per e-mail. Vanaf dat moment heeft u 14 dagen bedenktijd en kunt u kosteloos annuleren.
Wij zeggen uw huidige energiecontract voor u op. Daarbij houden we rekening met de door u gewenste startdatum. Ontvangt u een opzegboete van uw huidige energieleverancier? Dan vergoeden wij deze in de meeste gevallen voor u. Bekijk hiervoor uw productvoorwaarden.
Rond de start van de levering van uw goedkope energie ontvangt u een e-mail voor het doorgeven van uw meterstanden. Zo weten wij vanaf welke meterstand uw energieverbruik start. Heeft u een slimme meter? Dan worden de standen automatisch uitgelezen.
Het is zover, de levering is gestart! Vanaf nu ontvangt u goedkoop gas en/of stroom en start u met besparen op uw energierekening. Ook kunt u eenvoudig via Mijn UnitedConsumers online uw energiezaken regelen.

Het kan zijn dat uw huidige energieleverancier een opzegboete in rekening brengt voor uw overstap naar energie van UnitedConsumers. Wij vergoeden deze boete in de meeste gevallen voor u. Hiervoor hebben wij, binnen 3 maanden na de overstap, de factuur van de opzegboete van u nodig. Deze kunt u per e-mail naar ons toesturen. Wij zorgen er dan voor dat u dit bedrag na het eerste volledige uitgediende contractjaar terugkrijgt. Wij houden ons aan de bedragen die door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) zijn vastgesteld. In onderstaande tabel staan de tarieven die gehanteerd worden:

Contract loopt af binnen: Boete bij alleen gas of stroom: Boete bij zowel gas als stroom:
1,5 jaar (of eerder) € 50,- € 100,-
1,5 tot 2 jaar € 75,- € 150,-
2 tot 2,5 jaar € 100,- € 200,-
2,5 jaar (of later) € 125,- € 250,-

Heeft u uw energiecontract via een vergelijkingssite afgesloten? Dan gelden er mogelijk andere voorwaarden. Raadpleeg hiervoor uw leveringsovereenkomst of neem contact op met onze klantenservice.

U ontvangt uw welkomstbonus na één jaar in uw persoonlijke bespaartegoed in Mijn UnitedConsumers. Zo heeft u aan het einde van het jaar een mooi bedrag om te besteden. U kunt uw energiekorting vervolgens uit laten keren op uw bankrekening of besteden in onze Kadoshop. Doe er iets leuks mee!

Gas en stroom zijn twee verschillende producten. Bij uw aanmelding voor stroom en gas ontvangt u daarom twee aparte leveringsovereenkomsten: één voor de levering van stroom en één overeenkomst voor de levering van gas. Dit houdt ook in dat wij uw maandelijkse termijnbedrag voor stroom en gas apart incasseren. Op uw bankafschrift ziet u dus twee afschrijvingen (voor gas en stroom) van UnitedConsumers.

Wanneer u beschikt over zonnepanelen en stroom teruglevert aan de energieleverancier, worden bij de periodieke meteropname zowel de meterstanden van de levering als van de teruglevering aan ons doorgegeven.

Op de jaarafrekening wordt vervolgens de teruglevering in mindering gebracht op de kosten van de energielevering. Dit wordt ook wel 'salderen' genoemd. Voor het vergoeden van dit gedeelte van uw teruggeleverde stroom hanteren wij dus hetzelfde tarief als u betaalt voor de levering van stroom. Indien u meer teruglevert dan verbruikt, ontvangt u voor het overige gedeelte het kale stroomtarief per teruggeleverde kWh. Dit is het leveringstarief zonder overheidsheffingen.

Indien er sprake is van een stroommeter die terugloopt bij het registreren van de teruglevering, wordt de teruglevering direct op de meter gesaldeerd. Het verbruik dat overblijft, wordt door de energieleverancier gefactureerd op de jaarafrekening. Wanneer u zonnepanelen heeft, is het belangrijk dat u de teruglevering aanmeldt bij de netbeheerder. Ook wanneer u een salderende meter heeft. Het aanmelden van uw teruglevering kan via deze site.

Wij helpen u graag

Heeft u een vraag, advies of hulp nodig?

Bel ons
040 235 05 60 (lokaal tarief)
Direct een medewerker aan de lijn
Mail ons
energie@unitedconsumers.com
Antwoord binnen 1 dag
Ons adres
Luchthavenweg 20
5657EB Eindhoven

Goedkope energie, 100% Nederlandse groene stroom én de beste service

Dat wilt u toch ook?

Bekijk mijn aanbod

Meer over energie

Energieverbruik

Bij energie afsluiten speelt uw energieverbruik een belangrijke rol in de prijs die u uiteindelijk gaat betalen voor uw energiecontract. Hoe lager uw energieverbruik, hoe lager uw energierekening. Hieronder vindt u meer informatie over hoe u inzicht krijgt in uw energieverbruik en hoe u uw verbruik kunt verlagen.


Energie aanvragen en uw verbruik Bij het aanvragen van energie is uw energieverbruik nodig om u een persoonlijk aanbod te kunnen doen. U vindt uw energieverbruik op de jaarrekening van uw energieleverancier.

Gemiddeld verbruik energie Misschien sluit u voor het eerst een energiecontract af en heeft u geen inzicht in uw energieverbruik. Geen probleem, want u kunt ook energie afsluiten op basis van een gemiddeld energieverbruik. Tijdens uw aanmelding voor energie vult u uw huishoudgrootte en type woning in, zodat wij een inschatting kunnen maken van het te verwachten verbruik van energie. Het verbruik is in dit geval een indicatie. Uw daadwerkelijke verbruik van stroom en gas vindt u terug op de jaarrekening die u van ons ontvangt.

Energie aanvragen


Energie besparen U kunt besparen op energie door op uw energieverbruik in huis te letten en energiebesparende maatregelen te treffen. Wij helpen u graag met enkele van onze energie bespaartips.

Energie besparen met apparaten Energiezuinige apparaten helpen u bij het besparen op energie. Heeft u apparatuur van voor het jaar 2000? Overweeg dan om deze te vervangen, want deze verbruiken meestal enorm veel stroom vergeleken met nieuwe apparaten. Energiezuinige apparaten kunt u herkennen aan het energielabel A.

Naast het energielabel is het verstandig om bij de aanschaf van apparaten te kijken naar het formaat. Bijvoorbeeld: een kleinere koelkast of een kleinere televisie verbruikt minder stroom dan een groot formaat. Indien het formaat niet belangrijk is, kunt u dus beter kiezen voor een maatje kleiner om extra energie te besparen.

Minder energie verbruiken met ledverlichting Een gemakkelijke, maar zeer efficiënte tip: overstappen op ledverlichting. Niet alleen verbruiken ledlampen minder energie, ze zijn ook nog eens beter voor het milieu. U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van 'slimme' ledverlichting. Denk bijvoorbeeld aan de Philips Hue lampen of de HEMA smart verlichting. Met een app (of afstandsbediening) kunt u eenvoudig uw verlichting aan- en uitzetten. Bovendien kunt u smart verlichting ook handmatig dimmen met uw app of afstandsbediening. Zo creëert u direct de juiste sfeer in huis en bespaart u energie.

Goed isoleren Een goed geïsoleerde woning heeft eigenlijk alleen maar voordelen. U heeft minder last van kou en tocht en u bespaart op uw energierekening. Door uw dak, vloer en spouwmuren te isoleren, kunt u volgens Nibud gemiddeld zo'n € 1.410,- per jaar besparen. Bovendien betekent minder energieverbruik ook minder CO2-uitstoot, dus bent u ook nog eens milieubewust bezig. Deze energiebesparende maatregelen vragen vaak wel om een investering. U kunt naast deze grote energiebesparende maatregelen gelukkig ook al veel zelf doen om uw woning beter te isoleren door bijvoorbeeld gebruik te maken van tochtstrips, radiatorfolie of door isolatiemateriaal om cv-leidingen te plaatsen.

Voorkom sluipverbruik Op het moment dat u een stekker in het stopcontact heeft zitten, wordt er stroom verbruikt. Dit noemen we ook wel sluipverbruik. Als er iets zonde is, dan is het wel sluipverbruik. Volgens Milieu Centraal zou een huishouden gemiddeld zelfs 450 kWh per jaar verbruiken met apparaten die op stand-by staan. Alert zijn op sluipverbruik kan u dus makkelijk een besparing in energie opleveren. Haal bijvoorbeeld stekkers uit het stopcontact, schakel apparaten volledig uit en probeer de stand-by stand te vermijden.

Goedkoop energiecontract afsluiten Misschien een voor de hand liggende tip, maar met een goedkoop energiecontract kunt u natuurlijk ook besparen op uw vaste lasten. Bij ons bent u daarvoor aan het juiste adres. Wij bieden lage energietarieven aan én u ontvangt altijd een mooie welkomstbonus. Benieuwd hoeveel u kunt besparen op uw energie?

Energiecontract afsluiten


Energie verbruiksmanager Als u een energiecontract bij ons heeft, ontvangt u maandelijks een overzicht van uw energieverbruik. Zo weet uw precies hoeveel kWh stroom en/of m3 gas u heeft verbruikt. De energieverbruiksmanager geeft u daarnaast elke maand een tip hoe u uw verbruik laag kunt houden. Met de energieverbruiksmanager krijgt u dus een concreet beeld van uw energieverbruik op maand- en jaarbasis.

Energietarieven

U wilt natuurlijk de laagste energietarieven, want zo houdt u meer over voor andere leuke dingen in uw leven. Bij het afsluiten van een energiecontract komt u voor een aantal keuzes te staan. Kiest u bijvoorbeeld voor een vast- of variabel tarief en krijgt u een enkeltarief of dubbeltarief geleverd? Hieronder geven wij u graag meer informatie over onze energietarieven.


Termijnbedrag Tijdens het aanvragen van uw energiecontract krijgt u een termijnbedrag op basis van het (te verwachten) energieverbruik in combinatie met het product (stroom en/of gas). Van tevoren weet u natuurlijk nog niet exact hoeveel energie u over het gehele jaar gaat verbruiken. In de zomer verbruikt u over het algemeen al minder energie dan in de winter. Omdat u nooit precies weet hoeveel energie u gaat verbruiken, wordt het termijnbedrag ook wel een voorschotbedrag genoemd.

Aan het einde van het jaar ontvangt u een jaarrekening waarop uw voorschotbedrag verrekend wordt met de kosten voor uw daadwerkelijke energieverbruik. Heeft u minder energie verbruikt dan verwacht? Dan ontvangt u geld terug. Heeft u meer energie verbruikt dan verwacht? Dan moet u bijbetalen op uw jaarrekening.

Goed om te weten: u kunt uw termijnbedrag voor energie het hele jaar door aanpassen op basis van uw verbruik. Zo weet u zeker dat u niet te veel of te weinig betaalt voor uw energie.

Bereken mijn termijnbedrag voor energie


Enkeltarief of dubbeltarief Bij het afsluiten van een energiecontract wordt er een keuze tussen het enkeltarief en dubbeltarief gemaakt. Iedereen met een stroomaansluiting heeft een enkele of dubbele meter in de meterkast. Het verschil tussen een dubbele of enkele meter is dat een enkele meter één telwerk heeft en een dubbele meter voorzien is van twee telwerken.

Enkeltarief Het enkeltarief houdt in dat u altijd hetzelfde tarief betaalt voor uw energie. Hierbij maakt het niet uit of u stroom overdag, 's nachts of in het weekend gebruikt. Het enkeltarief krijgt u standaard geleverd als u een stroomaansluiting met één telwerk heeft.

Dubbeltarief Het dubbeltarief werkt anders. U betaalt overdag een dagtarief (piektarief) en in de avond, nacht en in het weekend betaalt u een nachttarief (daltarief). Het dubbeltarief bestaat zoals gezegd uit twee delen. Het dagtarief geldt overdag tussen 7.00 en 23.00 uur. Het nachttarief geldt tussen 23.00 uur en 07.00 uur.

Enkel in Noord-Brabant, Limburg en enkele speciale gemeenten zijn de tijden anders en geldt het dagtarief van 7.00 tot 21.00 uur en het nachttarief van 21.00 tot 07.00 uur. Het dubbeltarief ontvangt u automatisch bij een stroomaansluiting met twee telwerken (een dubbele meter) of als u een slimme meter in uw woning heeft.

Als u een stroomaansluiting met twee telwerken heeft, dan ontvangt u standaard het dubbeltarief. U kunt er tijdens het afsluiten van uw energiecontract wel voor kiezen om het enkeltarief te ontvangen indien gewenst. Bij een stroomaansluiting met één telwerk heeft u enkel de mogelijkheid om het enkeltarief af te sluiten.

Energie aanvragen


Vaste en variabele energietarieven Energie afsluiten betekent een keuze maken tussen een vast of variabel tarief voor gas en stroom.

Vast energietarief De vaste energietarieven liggen gedurende het energiecontract vast en veranderen niet. U betaalt dus gedurende de gehele contractperiode hetzelfde tarief per verbruikt kWh stroom en m3 gas. Met vaste energietarieven weet u precies waar u aan toe bent.

Vast energiecontract afsluiten

Variabel energietarief Een variabel energietarief wijzigt twee keer per jaar: op 1 januari en op 1 juli. Op deze momenten kunnen de energietarieven dus stijgen of dalen. Dit betekent dat u of een duurder energietarief krijgt of er juist een goedkoper energietarief voor u gaat gelden.

Variabel energiecontract afsluiten


Opbouw energierekening De energierekening bestaat uit een aantal kostenposten. Denk aan leveringskosten, netbeheerkosten, belastingen, toeslagen en een terugleververgoeding (bij zonnepanelen).

Leveringskosten Ruim 40% van uw energierekening bestaat uit leveringskosten. De leveringskosten omvatten de kosten voor gas en stroom en bestaan uit vaste leveringskosten en variabele leveringskosten. De vaste leveringskosten betaalt u voor de levering van stroom en/of gas. De variabele leveringskosten betaalt u per verbruikte kWh stroom en m3 gas. De variabele leveringskosten hangen af van uw energieverbruik. U kunt uw energierekening dus verlagen door op uw energieverbruik te letten.

Netbeheerkosten Ongeveer 20% van uw energierekening bestaat uit netbeheerkosten. Deze kosten betaalt u aan de netbeheerder voor het transport van gas en stroom. Denk hierbij aan de kosten voor het onderhouden van het energienet, de kosten voor uw aansluiting op het energienet en de huur van de (slimme) meter in uw meterkast. Uw netbeheerder kunt u niet kiezen en is regioafhankelijk.

Belastingen en toeslagen De overige kosten op uw energierekening bestaan uit belastingen en toeslagen. Denk hierbij aan de energiebelasting en vermindering energiebelasting, Opslag Duurzame Energie (ODE) en btw.

Teruglevering zonnepanelen Heeft u zonnepanelen? Dan kunt u opgewekte stroom terugleveren aan het energienet. Dit wordt ook wel salderen genoemd. Op uw energierekening vindt u het aantal kWh's terug dat u heeft opgewekt en de hoogte van de terugleververgoeding die u hiervoor krijgt. Heeft u wel zonnepanelen, maar verbruikt u zelf alle stroom die u opwekt. Dan is de salderingsregeling niet op u van toepassing.

Overstappen

U kunt altijd voor een nieuwe energiemaatschappij kiezen. Het is wel belangrijk dat u rekening houdt met de opzegtermijn die uw huidige energieleverancier hanteert, om een opzegboete te voorkomen. Hieronder leest u hoe overstappen naar energieleverancier UnitedConsumers werkt.


Opzegtermijn De opzegtermijn voor uw energiecontract is 30 dagen. De opzegtermijn is voor ieder energiecontract hetzelfde: of u nu een energiecontract voor 1 jaar, 3 jaar of een energiecontract voor onbepaalde tijd heeft.

Bij een energiecontract met een vaste looptijd kunt u dus 30 dagen voor de einddatum het energiecontract opzeggen. Indien u uw energiecontract in de vaste periode, dus meer dan 30 dagen vóór de einddatum al opzegt, pleegt u contractbreuk en ontvangt u mogelijk een opzegboete. Bij een energiecontract voor onbepaalde tijd kunt u op elk moment uw opzegging indienen. Uw energiecontract wordt vervolgens 30 dagen na opzegging stopgezet.

Stap over naar UnitedConsumers energie


Opzeggen van uw oude energiecontract Wij regelen de opzegging bij uw huidige energieleverancier en houden daarbij rekening met de door u gewenste startdatum. Hierbij houden wij ons uiteraard ook aan de opzegtermijn van 30 dagen.


Overstapboete energieleverancier Het kan zijn dat de huidige energiemaatschappij een opzegboete in rekening brengt voor uw overstap naar energie van UnitedConsumers. Wij vergoeden deze overstapboete in de meeste gevallen voor u. Hiervoor hebben wij, binnen 3 maanden na de overstap, de factuur van de opzegboete van u nodig. Deze kunt u per e-mail naar ons toesturen. Wij zorgen er dan voor dat u dit bedrag na het eerste volledige uitgediende contractjaar terugkrijgt. Wij houden ons aan de bedragen die door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) zijn vastgesteld. In onderstaande tabel staan de tarieven die gehanteerd worden:

Contract loopt af binnen: Boete bij alleen gas of stroom: Boete bij zowel gas als stroom:
1,5 jaar (of eerder) € 50,- € 100,-
1,5 tot 2 jaar € 75,- € 150,-
2 tot 2,5 jaar € 100,- € 200,-
2,5 jaar (of later) € 125,- € 250,-

Heeft u uw energiecontract via een vergelijkingssite afgesloten? Dan gelden er mogelijk andere voorwaarden. Raadpleeg hiervoor uw leveringsovereenkomst of neem contact op met onze klantenservice.


Overstappen met stroom of gas Bij ons kunt u ervoor kiezen om alleen stroom of alleen gas af te sluiten. U hoeft dus niet per se stroom én gas bij ons af te sluiten. Steeds meer woningen hebben geen gasaansluiting meer of misschien maakt u wel gebruik van stadsverwarming. In deze gevallen is het logisch dat u alleen stroom wilt afsluiten.

Tijdens uw aanmelding voor energie op onze website kunt u eenvoudig een keuze maken in: alleen stroom, alleen gas of zowel stroom als gas. Wij regelen de rest voor u.

Aanbod gas en stroom


U zit nooit zonder stroom en/of gas Bij het overstappen van energie hoeft u nooit bang te zijn dat u geen stroom en/of gas geleverd krijgt. U kunt dus zorgeloos overstappen van energieleverancier en blijven genieten van stroom en/of gas in uw woning. Zelfs als u uw overstap per ongeluk te laat regelt tijdens uw verhuizing.

Regel mijn overstap


Overstap annuleren Heeft u uzelf bedacht na uw aanvraag voor energie? Geen probleem. Vanaf het moment dat u uw leveringsovereenkomst ontvangt, heeft u 14 dagen bedenktijd en kunt u het energiecontract kosteloos annuleren.


Looptijd van het contract Bij ons kunt u een energiecontract afsluiten voor 1 jaar of 3 jaar. Bij een energiecontract voor 1 jaar kunt u kiezen uit een energiecontract met een vaste of variabele energietarieven. Bij een contract voor 3 jaar krijgt u altijd vaste energietarieven. Bovendien krijgt u bij een energiecontract voor 3 jaar de hoogste welkomstbonus!

Aanbod energiecontracten


Welkomstbonus bij overstappen Wij zijn blij met uw keuze voor ons. Daarom ontvangt u bij overstappen naar UnitedConsumers altijd een aantrekkelijke welkomstbonus bij uw energietarieven. Benieuwd naar onze energie aanbieding van deze maand?

Bekijk energie aanbieding


Overstappen is zo geregeld Overstappen naar energieleverancier UnitedConsumers is zo geregeld. Het enige dat u hoeft te doen, is energie aanvragen via onze website. Wij zeggen uw huidige energiecontract voor u op en zorgen dat u zorgeloos van energie kunt overstappen.

Energie afsluiten

Stroom en gas

Bij stroom en gas aanvragen is het wel zo fijn om te weten waar u nu precies voor betaalt. Hieronder vindt u informatie over stroom en gas van UnitedConsumers.


Stroom in uw woning Stroom is vrijwel onmisbaar in ons leven en we maken er allemaal gebruik van. Deze vorm van energie werd in het verleden voornamelijk opgewekt uit fossiele brandstoffen zoals steenkool. Dit werd ook wel grijze stroom genoemd. Tegenwoordig wordt de meeste stroom opgewekt uit duurzame energiebronnen. Denk aan zonnepanelen, windmolens, biomassa en zelfs kernenergie. Stroom die opgewekt is uit duurzame energiebronnen wordt ook wel groene stroom genoemd.

Opbouw van de stroomprijs De prijs voor stroom bestaat uit de kale stroomprijs (per verbruikte kWh), energiebelasting, Opslag Duurzame Energie (ODE), netbeheerkosten en btw.

Meer over de stroomprijs


Gas in uw woning Gas is een fossiele brandstof die in veel woningen gebruikt wordt voor verwarming, warm water en om op te koken. Fossiele brandstoffen zullen ooit een keer op raken. Bovendien is gas belastend voor het milieu en is het de bedoeling dat aardgas uit Nederlandse woningen zal verdwijnen in de toekomst.

Opbouw van de gasprijs Omdat gas belastend is voor het milieu, worden er hoge heffingen gehanteerd door de overheid. Dit betekent dat de gasprijs een stuk hoger ligt dan de prijs voor stroom. De gasprijs is opgebouwd uit de kale gasprijs (per verbruikte m3 gas), energiebelasting, Opslag Duurzame Energie (ODE), btw, netbeheerkosten en een eventuele regiotoeslag.

Meer over de gasprijs


100% Nederlandse windenergie Wij bieden 100% Nederlandse groene stroom aan die opgewekt is uit windenergie. Groene stroom is afkomstig uit duurzame energiebronnen, terwijl grijze stroom opgewekt wordt uit fossiele brandstoffen.

Groene stroom is beter voor het milieu, maar is het dan ook net zo goedkoop als grijze stroom? Bij ons wel. U betaalt namelijk nooit extra voor de levering van groene stroom in plaats van grijze stroom. Sterker nog: u krijgt naast een lage prijs voor groene stroom ook nog eens een aantrekkelijke welkomstbonus. Voordelig voor het milieu en voor uw portemonnee.

Benieuwd waar onze groene stroom precies vandaan komt, welke energiebronnen wij gebruiken en welke consequenties onze stroomproductie voor het milieu heeft? U vindt het in ons stroometiket.

Stroometiket UnitedConsumers

Laatste nieuws, tips en interessante weetjes
over energie

Gemiddelde kosten voor gas, water en licht

Gemiddelde kosten voor gas, water en licht Kosten van gas, water, licht zijn maandelijks terugkerende kosten. Wij geven u graag inzicht in de gemiddelde kosten per maand.

Hoe sluit ik een nieuw energiecontract af?

Hoe sluit ik een nieuw energiecontract af? U heeft de keuze gemaakt om een nieuw energiecontract af te sluiten. Waar kunt u op letten en wanneer kunt u het beste een [...]

Stroomkosten berekenen en gasverbruik berekenen

Stroomkosten berekenen en gasverbruik berekenen Uw stroomverbruik berekenen en gasverbruik berekenen geeft u inzicht in waar u maandelijks voor betaalt. Zo weet u welke energiekosten u [...]

Terug naar boven