Goedkope energie: 10% korting op de gemiddelde energieprijs

Postcode
Huisnr.
Wij houden iedere maand de energieprijzen voor u in de gaten.
We berekenen het gemiddelde van de 10 grootste leveranciers.
En u? U krijgt 10% korting op die prijs! Ongeacht het product dat u kiest.
Elk jaar weer, zo zit u altijd goed!

Groene energie voor een zeer goede prijs én met de beste service? UnitedConsumers, in het kort UC, levert altijd stroom en gas met voordeel voor u! Voor goedkope energie hoeft u dus bijna niets te doen, want overstappen naar UnitedConsumers Energie is zo geregeld. Aanmelden is voldoende, wij regelen de rest. Uw aansluiting blijft hetzelfde, u behoudt gewoon stroom en gas. En krijgt u een opzegboete omdat u overstapt? Geen zorgen, die betalen wij. Goed voor elkaar.

Onze energieprijzen zijn altijd gemiddeld 10% goedkoper

Bij UC profiteert iedereen van goedkope energie en zijn wij blij met u als klant. Of u nu kiest voor 1 jaar vast, 3 jaar vast of 1 jaar variabel, u krijgt altijd een welkomstbonus en 10% korting op de gemiddelde energietarieven van de tien grootste energieleveranciers van Nederland.

1 jaar vaste energietarieven: + € 20,00 Welkomstbonus
+ altijd 10% korting op het gemiddelde leveringstarief van de tien grootste energieleveranciers
3 jaar vaste energietarieven: + € 180,00 Welkomstbonus
+ altijd 10% korting op het gemiddelde leveringstarief van de tien grootste energieleveranciers
1 jaar variabele energietarieven: + € 20,00 Welkomstbonus
+ altijd 10% korting op het gemiddelde leveringstarief van de tien grootste energieleveranciers

Als energieleverancier dragen wij graag bij aan een duurzame toekomst. Duurzaamheid vinden wij vanzelfsprekend, daarom levert UnitedConsumers Energie uitsluitend windenergie. UC Energie is goed voor het milieu én voor uw portemonnee.

Bij UnitedConsumers staat u op de eerste plaats. Met de kracht van 500.000 deelnemers kopen wij groot in en geven het voordeel aan u terug. Ook kunt u iedere maand meer overhouden op uw vaste lasten. Sluit u gratis bij ons aan en profiteer van goedkope energie en de beste service.

Lage energieprijzen en goede service, dat is wat wij garanderen. Wij regelen uw overstap en zorgen dat u snel antwoord krijgt op al uw vragen. Wij zijn al vier jaar op rij verkozen tot Beste Energieleverancier van Nederland.

Al uw voordelen

 • Een voordelige prijs: altijd 10% korting op de gemiddelde prijs van de tien grootste energieleveranciers
 • Warm welkom: u ontvangt altijd een welkomstbonus van minimaal € 20,00
 • Altijd het beste energieaanbod voor uw situatie
 • Beste service: winnaar Opiness 2018
 • Standaard 100% windenergie
 • Een zorgeloze overstap

Vragen? Wij helpen u graag. Over uw situatie geven wij een persoonlijk advies. Uw e-mail beantwoorden we binnen één werkdag en als u ons belt krijgt u meteen een deskundige medewerker aan de lijn.

Telefoon:
040 - 235 05 60
Openingstijden:
ma-vr: 8:00 - 21:00 en za: 08:30 - 17:00

Aanmelden

Beoordeling van onze klanten

UnitedConsumers Energie is gemiddeld beoordeeld met een 9.1

Gebaseerd op 628 beoordelingen
9.1 van10

Waarom energie van UnitedConsumers?

10% korting op het gemiddelde leveringtarief

Een zorgeloze overstap

Opzegboete?
Die betalen wij

Prijswinnende klantenservice!

Energietarieven

Uw energiecontract is niet iets waar u elke dag aan denkt. En dat hoeft ook niet, want in Nederland zijn alle energievoorzieningen goed geregeld en kunt u ten alle tijden gebruik maken van stroom en gas. Toch is het niet verkeerd om af en toe eens uw energie te vergelijken, want u wilt natuurlijk altijd voordelige energie. Energieleveranciers bepalen zelf hun tarief voor energie waardoor overstappen soms loont. Uiteraard wilt u ook een energieleverancier met goede service. Bij UnitedConsumers Energie helpen we u graag op weg.

De ontwikkeling van energietarieven

Verschillende factoren kunnen een invloed hebben op de prijs van energie. Zoals bijvoorbeeld het verhogen van de energiebelasting en het btw-tarief, maar ook de olieprijzen hebben invloed op de prijs van energie. Daarnaast wordt de voorraad van fossiele brandstoffen steeds kleiner en de vraag naar energie hoger. Ook dat drijft de prijs op. Daarom is het belangrijk om altijd goed te vergelijken voor voordelige energie.

Variabele en vaste tarieven

Natuurlijk wilt u altijd een voordelig energietarief. Bij het afsluiten van een energiecontract kunt u zelf kiezen of u een vast tarief of een variabel tarief wilt. Kiest u voor een vast tarief, dan kiest u voor één leveringstarief die de hele looptijd van uw contract vast blijft staan. De variabele tarieven worden in januari en juli vastgesteld. Wanneer de prijs van energie daalt, betaalt u minder. Zo kan het zijn dat u het ene half jaar goedkoop stroom en gas heeft en het andere halfjaar weer wat meer kwijt bent voor uw energie. Een vast tarief geeft u meer zekerheid, maar u betaalt dan vaak wel een hogere prijs per kWh en m3. Vergelijk de energieprijzen en heb altijd goedkope stroom.

De opbouw van de energieprijzen

Een deel van de kosten voor energie ligt vast, zoals de energiebelasting en vaste leveringskosten. Die kosten zijn dan ook voor iedere Nederlander hetzelfde. In de prijs voor energie wordt ook rekening gehouden met de kosten voor het gebruik, want uiteraard is de hoogte van uw energierekening afhankelijk van uw verbruik. Wie meer verbruikt, heeft een iets hogere rekening. En daarnaast betaalt u ook nog voor uw aansluiting en voor het gebruik van het stroom- en gasnetwerk.

De energieproducten: stroom en gas

Energie is een verzamelnaam voor stroom en gas. Het gasverbruik wordt gemeten in m3 en stroom in kWh (kilowattuur). Sommige leveranciers van energie noemen stroom ook wel elektriciteit. Wanneer u gebruik maakt van de stadsverwarming of een andere manier van verwarming, dan heeft u geen gasaansluiting nodig. Hoeveel u verbruikt, hangt af van het type huis en met hoeveel mensen u woont. Hoe meer mensen in een huis wonen, hoe meer u verbruikt.

Gas

Aardgas wordt niet alleen gebruikt voor het opwekken van energie, ook in huis is het een belangrijke bron van energie. Huizen worden ermee verwarmd en bovendien koken we nog veelal op gas. Een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt per jaar ongeveer 1410 m3 aan gas, daarvan gaat 75% op aan de verwarming. Wilt u besparen, bespaar dan als u kunt het meest op gas. De gasprijzen stijgen, maar het gasverbruik loopt de laatste jaren wel terug. Dat komt omdat huizen beter worden geïsoleerd en er energiezuinige verwarmingsoplossingen zoals HR-ketels en zonneboilers zijn. Wie zuinig omgaat met zijn of haar gas, kan veel besparen op energie.

Stroom

In huis werken de meeste apparaten op stroom ofwel elektriciteit en dus is iedereen gebaat bij voordelige energie. Vandaag de dag kunnen we eigenlijk niet meer zonder. In Nederland zijn verschillende bedrijven bezig om de stroom vanaf de elektriciteitscentrale naar uw huis te brengen, al meer dan 125 jaar lang.

De gemiddelde energieprijs is 23 cent per kilowattuur, daarvan betaalt u slechts 7 cent voor het daadwerkelijke gebruik. De andere kosten zijn transport, aansluiting en heffingen. Stroom is een stuk goedkoper dan gas. UC Energie is altijd 100% windenergie, want we investeren graag in een beter milieu mét voordelige energie. Fossiele brandstoffen zullen op een dag opraken en daar zijn we graag op voorbereid. Daarnaast heeft het opwekken van fossiele brandstoffen nadelige effecten voor het milieu. Bij UnitedConsumers Energie is duurzaamheid als vanzelfsprekend en u betaalt dus nooit extra voor uw groene stroom.

Groene stroom

Vandaag de dag wordt de meeste energie nog steeds opgewerkt in elektriciteitscentrales door verbranding van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkolen en aardgas. Dit is niet duur, maar de uitstoot van CO2 die daarbij vrij komt heeft veel nadelige effecten voor het milieu en daarnaast raken de fossiele brandstoffen op, waardoor er steeds meer wordt gegrepen naar alternatieven. Groene stroom is stroom die wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen, zoals biomassa, waterkracht, windenergie en zonne-energie. Met duurzaam wordt een bron van energie bedoeld waar onbeperkt uit kan worden geput, zonder dat onze toekomstige generaties daar nadelen van zullen ondervinden.

Energie besparen

Energie goedkoop? Als u uw best doet wel. Er zijn verschillende bespaartrucs die u kunt gebruiken om altijd een lage energierekening te hebben.

 • Kijk wanneer u een nieuw elektrisch apparaat aanschaft goed naar het energielabel. Vandaag de dag zijn de apparaten steeds energiezuiniger waardoor u de rekening aan het einde van het jaar flink kunt verlagen. Op het energielabel staat precies wat de prestaties en het verbruik van het apparaat zijn, wel zo handig!
 • Heeft u nog gloeilampen in huis? Gloeilampen verbruiken erg veel energie, het is sinds 2012 ook verboden om ze te verkopen en produceren. Goede alternatieven zijn led- en spaarlampen. Let ook hierbij vooral op het energielabel en laat lampen nooit onnodig branden. Ook bewegingssensoren helpen u energie te besparen, zo kan energie goedkoop zijn.
 • De meeste elektrische apparaten hebben een standby-stand. Ze lijken dan uit te staan, maar verbruiken stiekem nog veel energie. Zet uw tv nooit in standby-stand en ook uw computer kan gewoon helemaal uit. Sluipverbruik kost u veel en is te voorkomen met een bespaarstekker. Met één druk op de knop schakelt u het apparaat helemaal uit. En dat scheelt per jaar tientallen euro's.
 • Wanneer het kouder wordt, gaat de verwarming weer aan. Controleer de instellingen van de thermostaat goed wanneer u uw huis winterklaar gaat maken. Zorg er daarnaast voor dat de cv-ketel goed is onderhouden, want zo verbruikt hij minder energie.
 • Maak gebruik van een waterbesparende douchekop. Zo heeft u hetzelfde comfort, maar verbruikt u aanzienlijk minder water.
 • Zet de vriezer of koelkast op een koele plaats, dan hoeft hij minder hard te werken om op temperatuur te blijven.
 • Wast u nog veel op 60 graden? Dat is echt niet meer nodig. Wanneer u op 30 of 40 graden wast bespaart u per jaar tientallen euro's.

Aanmelden