Bereken uw energie aanbod

Postcode
Huisnr.

Groen gas en biogas

Groene stroom kennen we inmiddels allemaal als vorm van duurzame energie. Minder bekend is groen gas. Net als groene stroom, wordt groen gas duurzaam geproduceerd en is het hernieuwbaar. Het is helaas (nog) niet mogelijk om op groen gas te stoken of te koken. 

Hoe wordt groen gas geproduceerd?

Groen gas ontstaat uit biogas, dat wordt geproduceerd uit tuinafval, koeienmest, en groente- en fruitafval. Het biogas wordt gezuiverd en gedroogd waarna het dezelfde kwaliteit als aardgas heeft. Op dat moment noemen we het groen gas. Groen gas wordt gebruikt om op te rijden en niet om uw huis te verwarmen. 

CO2-gecompenseerd gas

Met groen gas kan ook gewoon aardgas bedoeld worden. Uw CO2 uitstoot wordt dan gecompenseerd door bijvoorbeeld bomen te planten of te investeren in duurzame energie. Neemt u groen gas af, dan krijgt u in werkelijkheid gewoon grijs gas. Wel met een groen randje.

Groene stroom bij UnitedConsumers

UnitedConsumers Energie levert alleen groene stroom. Bovendien betaalt u hier niets extra voor! U krijgt altijd korting op de energieprijzen van uw regioleverancier en wij zetten uw grijze stroom gratis om naar groene stroom. Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen op energie