Zonne-energie: Nederlandse zon en duurzame energie

De zon geeft energie in de vorm van licht en warmte. Planten gebruiken het om te groeien, maar tegenwoordig wordt zonne-energie ook veel door mensen gebruikt om energie op te wekken in de vorm van elektriciteit. Zonne-energie is in principe onuitputtelijk en veel beter voor het milieu dan traditionele grijze energie die is opgewekt uit fossiele brandstoffen. Er wordt dan ook steeds meer gebruik gemaakt van duurzame energie zoals zonne-energie en waterkracht.

Zonne-energie is duurzame energie

Sinds de uitvinding van de eerste zonnecollector in 1880 is er veel veranderd. Door technologische ontwikkelingen zijn zonnepanelen steeds efficiënter geworden, waardoor ze steeds meer warmte en energie kunnen omzetten in elektriciteit. In de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw werden zonnepanelen vooral in de ruimtevaart op grote schaal gebruikt. Op dit moment worden over de hele wereld zonnepanelenparken aangelegd in woestijnen en andere vlakke, zonrijke gebieden. Een belangrijke stap richting een duurzame toekomst.

Groene stroom

Ga ook voor duurzame energie en groene stroom: kies voor energie van UnitedConsumers. Naast 100% groene stroom krijgt u altijd korting op de leveringstarieven!

Groene stroom met korting

Ook voor thuisgebruik

Zonne-energie is erg populair als het gaat om duurzame energie voor thuisgebruik. Er worden steeds meer zonnepanelen verkocht en u kunt tegenwoordig ook met zonneboilers uw huis verwarmen. Zonnepanelen worden steeds goedkoper en ondertussen ook steeds efficiënter waardoor een investering in zonnepanelen de moeite waard is.

Energie op uw eigen dak

Over het algemeen zijn de meeste Nederlandse daken geschikt voor zonnepanelen. Bovendien is ook het aantal zonne-uren en de sterkte van de zon in Nederland voldoende om zonneboilers en zonnepanelen te laten werken. Als u zonnepanelen heeft, kunt u dus voorzien in een gedeelte van uw eigen energiebehoefte. Dat scheelt natuurlijk geld en is goed voor het milieu.

Subsidie voor zonnepanelen

Omdat de overheid duurzaam gebruik van energie wil stimuleren, zijn er regelmatig potjes en subsidies beschikbaar voor bijvoorbeeld zonnepanelen. Overweegt u om zonne-energie in te zetten om uw woning te verwarmen? Bekijk dan altijd of u in aanmerking komt voor subsidie. De meest actuele stand van zaken kunt u vinden op de website van Agentschap.NL; het overheidsloket voor duurzaamheid en innovatie.

Besparen op energie

Bij UnitedConsumers is duurzaamheid vanzelfsprekend, groene stroom kost bij ons nooit iets extra. Kiezen voor duurzame energie is een goed begin, maar u levert natuurlijk de grootste bijdrage aan het milieu door minder energie te gebruiken. Met de handige bespaartips van UnitedConsumers kunt u direct beginnen met besparen op energie.

Meer informatie over groene stroom

Biomassa
Waterkracht
Windenergie

> Alles over energie