Contact
Mijn UnitedConsumers

Vastrecht energie: de vaste leveringskosten

Vaste leveringskosten is sinds 2015 de nieuwe benaming voor vastrecht energie. Maar wat zijn de vaste leveringskosten en waar vindt u deze terug? 


Ga direct naar


 

Vaste leveringskosten (voorheen vastrecht)

De vaste leveringskosten zijn kosten die u altijd betaalt, ongeacht uw verbruik. Deze kosten betaalt u maandelijks voor het leveren en transporteren van energie. Energiemaatschappijen mogen zelf bepalen hoe hoog de vaste leveringskosten zijn. Daarom kunnen deze kosten per energieleverancier erg verschillen.   

afbeelding

 

Waarom betaal ik vaste leveringskosten?

Uw energieleverancier maakt kosten om u van stroom en/of gas te voorzien. Denk maar aan het onderhoud van de meters, het gebruik van apparatuur en administratiekosten. Deze kosten worden aan u doorberekend in vaste leveringskosten (vastrecht energie). Op die manier draagt u bij aan een goede levering van de energie.

afbeelding

 

Vastrecht gas en stroom

De vaste leveringskosten zijn een vast onderdeel van uw energierekening. Uw energierekening voor gas en/of stroom bestaat grofweg uit twee elementen: de vaste leveringkosten en de variabele leveringskosten. De variabele leveringskosten zijn afhankelijk van uw verbruik en de vaste leveringskosten staan - zoals de naam al zegt - vast.

stroom

 

Waar vind ik de vaste leveringskosten?

De vaste leveringskosten vindt u terug op uw energierekening. De energierekening betaalt u aan de energieleverancier en is opgebouwd uit verschillende bedragen. Waar bestaat de energierekening uit? Wij helpen u!

Terug naar boven